Cum vezi filmele din PC pe TV cu VLC și Chromecast

Cum vezi filmele din PC pe TV cu VLC și Chromecast. Vom vorbi despre cum se poate face streaming din calculator sau laptop pe televizor cu ajutorul programului VLC și Choromecast.

Cum vezi filmele din PC pe TV cu VLC și Chromecast

Dacă aveți multe filme sau videoclipuri pe laptop sau pe PC, le puteți viziona pe televizor. Mai ales că acum există o modalitate destul de ușoară și ieftină, citiți în continuare acest articol și veți afla despre ce e vorba.

Pentru cei care nu au un Chromecast, fie veți avea nevoie să cumpărați unul, fie să utilizați funcția încorporată a televizorului vostru dacă suportă Casting.

VLC este un program gratuit, și va trebui să vă asigurați că descărcați cea mai recentă versiune, deoarece versiunile mai vechi nu au suport pentru casting. Suportul Chromecast a fost adăugat în versiunea 3.0 și este încă în versiune beta, chiar dacă este acum la versiunea 3.0.6.

Un alt lucru important de care trebuie să țineți cont este că Chromecastul, PC-ul sau laptopul trebuie conectate la aceeași rețea, dar nu contează dacă unul este prin Wi-Fi și celălalt prin Ethernet. Trebuie doar să se afle în aceeași rețea.

Cum vezi filmele din PC pe TV

Lansați VLC și deschideți meniul de redare Playback. Faceți clic pe Renderer și ar trebui să vedeți că se va face scanarea dispozitivelor în rețea. Când va găsi Chromecastul vostru, acesta va apărea mai jos în meniu.

Cum vezi filmele din PC pe TV cu VLC și Chromecast trasmitere din vlc pe televizor

Pur și simplu faceți clic pe acesta și apoi deschideți un videoclip utilizând meniul Media sau prin glisarea și plasarea unui fișier pe VLC.

Înainte de a începe streaming-ul, este posibil să vedeți un avertisment pentru un site nesigur. Acesta este Chromecastul, deci dați clic pe butonul View certificate și apoi alegeți Accept permanently.

Apoi, videoclipul ar trebui să înceapă să fie redat pe televizor, atâta timp cât acesta este pornit și ați selectat intrarea HDMI corectă pentru Chromecast.

Bineînțeles, singura modalitate de a controla redarea este folosirea comenzilor din VLC de pe PC, deci nu este o modalitate ideală de a transmite în flux video pe televizor.

Cu toate acestea, aplicația VLC pentru Android acceptă casting, astfel încât să puteți transmite în flux video de pe telefonul vostru în Chromecast și să utilizați telefonul ca telecomandă.

Dacă nu știți cum se șterge un cont de utilizator în Windows 10, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Ștergere cont de utilizator în Windows 10.