Navigator offline pentru Android

Navigator offline pentru Android. Deși în prezent este posibil să cumpărați un navigator pentru navigație prin satelit, atunci când nu folosiți frecvent acest tip de dispozitiv, îl puteți înlocui cu aplicații care pot fi instalate pe telefon sau tabletă. Chiar dacă, de exemplu, aveți un telefon mobil echipat cu sistemul de operare Android, puteți evita să cumpărați un navigator GPS pentru mașină și să descărcați o aplicație care are aceleași funcții. Există câteva navigatoare GPS pentru Android pe care le puteți descărca și utiliza gratuit, uneori nelimitat, alteori cu o anumită limitare a numărului de kilometri pe care îi puteți parcurge fără un abonament contra cost. Dar asta nu e tot! Pe lângă faptul că sunt gratuite, multe dintre aceste aplicații GPS vă permit să vizualizați informații despre trafic, vă oferă indicații vocale și vă permit să descărcați hărți offline.

Descărcarea hărților offline este un lucru foarte avantajos, deoarece oferă posibilitatea de a ajunge la destinațiile preferate fără să vă faceți griji de pierderea conexiunii de date și fără a consuma bateria telefonului mobil mai mult decât este necesar. Convenabil, nu-i așa? Deci, citiți în continuare acest articol și cu siguranță veți găsi un navigator offline pentru Android care să fie pe placul vostru.

Navigator offline gratis: Google Maps

Navigator offline gratis: Google Maps

După cum îi spune și numele, Google Maps este aplicația de navigație și de gestionare a traseelor publicată și distribuită de Google. Aplicația Google Maps este preinstalată pe aproape toate dispozitivele Android cu servicii Google, dar poate fi descărcată gratuit din Magazin Play și instalată prin procedura obișnuită de instalare a aplicațiilor Android.

După instalarea aplicației de navigare, deschideți-o, urmați tutorialul care vă este oferit și oferiți permisiunile necesare pentru ca aceasta să funcționeze corect. Dacă este necesar, conectați-vă la contul vostru Google atunci când vi se solicită acest lucru sau selectați-l pe cel deja utilizat pe telefonul sau tableta voastră.

După ce ați finalizat faza inițială de configurare, apăsați pe avatarul vostru în colțul din dreapta sus, selectați Hărți offline din meniul care apare imediat după aceea și apăsați pe Selectați harta, apoi utilizați caseta următoare pentru a selecta zona de interes de pe harta vizibilă pe ecran și examinați cantitatea estimată de date care urmează să fie descărcată, utilizând rubrica corespunzătoare din partea de jos. Pentru a finaliza, apăsați pe butonul Descărcare din colțul din dreapta jos și, dacă este necesar, apăsați pe Descărcare acum pentru a autoriza descărcarea hărții folosind rețeaua mobilă.

Pentru a utiliza harta descărcată, trebuie doar să reveniți la ecranul de pornire al aplicației, să selectați fila Go și să creați un traseu introducând destinația în caseta de căutare din partea de sus. Dacă sunt disponibile, hărțile descărcate vor fi utilizate în timpul navigației, chiar și atunci când conexiunea la internet este oprită sau absentă, fără a fi nevoie de operațiuni suplimentare.

Navigator offline pentru Android: TomTom GO Navigation

TomTom GO Navigation

Un alt navigator offline pentru Android, cu suport pentru raportarea în timp real a radarelor fixe și mobile, este GO Navigation, dezvoltat și distribuit de TomTom, cunoscuta companie de navigație. După cum vă puteți imagina, această versiune a aplicației nu este gratuită, pentru a o utiliza trebuie să faceți un abonament pentru planul pentru autoturisme sau pentru planul pentru camioane și de asemenea, puteți beneficia de o perioadă de încercare gratuită timp de 7 zile.

După ce descărcați aplicația din Magazin Play sau din magazine alternative, deschideți-o, acceptați condițiile de confidențialitate și autorizați utilizarea serviciilor de localizare prin apăsarea butoanelor corespunzătoare. Urmați apoi tutorialul de bun venit, apăsați butonul pentru a activa versiunea de probă gratuită pentru autoturisme (dacă, în schimb, intenționați să folosiți versiunea aplicației dedicată camioanelor, apăsați elementul Vizualizare planuri pentru autoturisme și camioane și selectați modul de probă dorit, din ecranul următor) și autorizați tranzacția prin apăsarea butonului Abonare.

Nu uitați că, nu veți fi taxat până la sfârșitul perioadei promoționale a aplicației (care vă reamintesc că este de 7 zile) pentru a evita să fiți taxat după terminarea perioadei de probă, nu uitați să anulați reînnoirea automată a abonamentului.

După finalizarea procedurii, ar trebui să apară un ecran în care puteți selecta hărțile pe care doriți să le descărcați, bifați-le pe cele care vă interesează și, dacă nu sunt vizibile, atingeți pe butonul Alte hărți și selectați-le din lista care apare mai jos. După ce ați făcut alegerea, apăsați pe butonul Descărcare și, dacă este necesar, autorizați descărcarea prin intermediul rețelei mobile. Dacă este cazul, indicați dacă se descarcă sau nu rute alternative care includ alte mijloace de transport.

După ce descărcarea este finalizată, puteți utiliza aplicația de navigație, împreună cu hărțile obținute anterior, într-un mod foarte simplu. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul ☰ din stânga jos și să selectați opțiunea Căutare din meniul care apare ulterior.

Înainte de a continua, asigurați-vă că avertismentele pentru radare și Safety Tutor sunt active. Pentru a face acest lucru, accesați meniul principal al aplicației atingând butonul ☰, selectați Setări> Sunete și avertismente> Avertizări și sunete din panourile care apar apoi glisați comutatoarele în poziția Pornit. În cele din urmă, alegeți tipul de avertisment pe care doriți să îl primiți în cazul unei infracțiuni (de exemplu, vizual, audio și verbal, doar vizual și audio sau doar vizual).

Navigator Android offline: OsmAnd

Un alt navigator din categoria offline este OsmAnd, această aplicație vă permite să explorați hărți și să navigați dintr-un loc în altul în mod complet offline, prin simpla descărcare a hărților de interes la prima pornire. În versiunea gratuită, aplicația permite descărcarea a maximum 7 hărți pe fiecare dispozitiv, această limită poate fi eliminată prin abonarea la serviciul OsmAnd Pro sau Maps+.

Aplicația nu strălucește în ceea ce privește aspectul interfeței, dar este o alegere aproape obligatorie dacă aveți de-a face cu dispozitive mai vechi, capabile să ruleze aplicații care nu sunt foarte pretențioase din punct de vedere al resurselor.

După ce ați descărcat aplicația din Magazin Play sau dintr-un magazin alternativ, deschideți-o și atingeți pe butonul Download, în cazul în care aceasta este regiunea voastră de apartenență sau de interes, alternativ apăsați pe butonul Choose another region și selectați regiunea voastră de interes (specificând continentul, țara și, eventual, regiunea) din cele enumerate.

După finalizarea descărcării, apăsați butonul cu lupa din partea de sus pentru a căuta locul de interes și pentru a începe navigarea. După ce ați făcut acest lucru, puteți începe să navigați apăsând butonul dedicat din partea de jos și furnizând, atunci când vi se solicită, permisiunile necesare pentru utilizarea serviciilor de localizare.

Trebuie să știți că, puteți în orice moment să adăugați/elimina hărți din aplicație, să vizualizați imediat opțiunile de navigare, să accesați locațiile salvate, să planificați călătorii și rute și, în general, să profitați de toate celelalte funcții ale aplicației, apăsând butonul ☰ din stânga jos.

Navigator offline pentru telefon Android: MapFactor Navigator

Navigator offline pentru Android

Pe lângă navigatorul Google Maps, care, după cum vă puteți imagina cu ușurință, poate fi utilizat și în modul offline prin intermediul sistemului Android Auto, puteți încerca aplicația MapFactor Navigator. Aceasta este o aplicație dedicată în principal navigației cu diverse mijloace de transport, capabilă să exploateze hărțile gratuite oferite de OpenStreetMaps și cele furnizate de TomTom, inclusiv în modul offline.

Versiunea gratuită a aplicației nu are niciun fel de limitări în ceea ce privește utilizarea hărților în modul offline, este pe deplin compatibilă cu Android Auto și vă permite să primiți avertismente privind depășirea vitezei și despre radare. Pentru a debloca funcții suplimentare (de exemplu, căutare online și hărți TomTom), trebuie să cumpărați unul dintre pachetele disponibile.

După ce descărcați aplicația din Magazin Play sau din magazinele alternative, deschideți-o și setați setările inițiale necesare: limba, unitățile de măsură, profilul vehiculului și tema grafică. Apoi setați opțiunea Search engine pe Offline multi-step, apăsați Continue și I understand și autorizați aplicația să acceseze locația și conținutul media de pe dispozitiv, răspunzând afirmativ la avertismentele care apar ulterior.

Apoi, pentru a continua utilizarea hărților gratuite OpenStreetMaps, apăsați pe caseta dedicată și citiți cu atenție tutorialul de bun venit privind utilizarea prin Android Auto. Apoi, alegeți continentul, țara și regiunea care vă interesează din lista propusă și, după ce ați făcut alegerea, apăsați pe butonul Download pentru a începe descărcarea.

După ce ați obținut hărțile necesare, nu vă rămâne decât să începeți navigarea, fie prin introducerea manuală a adresei de destinație, fie prin utilizarea unui POI cunoscut, fie prin definirea manuală a coordonatelor. După ce ați făcut selecția, reveniți la ecranul principal al aplicației și apăsați butonul Navigate pentru a termina.

Dacă vă întrebați cum să folosiți aplicația MapFactor Navigator pe Android Auto, trebuie să știți ca e simplu. După ce ați împerecheat telefonul sau tableta pe care urmează să o utilizați cu computerul de bord al mașinii și ați activat Android Auto, conectați cele două dispozitive prin cablu USB sau wireless, deschideți aplicația Android Auto pe computerul de bord și apăsați pe pictograma MapFactor Navigator pentru a deschide aplicația.

Alte navigatoare offline pentru Android

Alte navigatoare offline pentru Android

În cazul în care aplicațiile pe care le-am prezentat până acum nu se potrivesc perfect nevoilor voastre, vă sfătuiesc să încercați alte aplicații din lista de mai jos.

  • Here WeGo – aceasta este o aplicație de navigație administrată de o serie de actori cunoscuți din industria auto care, printre altele, acceptă și navigația offline. Aplicația este gratuită.
  • NavMii – aceasta este o aplicație de navigație care funcționează și offline și se bazează pe hărți dezvoltate prin intermediul proiectului OpenStreetMap. Practic, aplicația este gratuită și are reclame, care pot fi eliminate prin efectuarea unei achiziții în aplicație.
  • MAPS.ME – acesta este un navigator offline pentru Android, conceput pentru a funcționa offline, cu o interfață simplă, dar eficientă. Aplicația este gratuită.