Conectare telefon la mașină

Conectare telefon la mașină. Dacă conectați telefonul la mașină, puteți răspunde și efectua apeluri fără distrageri, puteți reda muzica pe care o preferați și chiar să reîncărcați bateria telefonului atunci când mergeți cu mașina.

Conectare telefon la mașină

În acest articol despre, conectare telefon la mașină, vă voi explica ce trebuie să faceți ca să reușiți să conectați telefonul la mașină. Dacă aveți o mașină destul de nouă, puteți conecta telefonul prin bluetooth cu o procedură de configurare care durează câteva secunde. Dacă mașina pe care o aveți este mai veche, puteți folosi adaptoare sau cabluri care vă permit să obțineți rezultate excelente, cu posibilitatea de a asculta muzica de pe telefon și de a răspunde la apeluri.

Conectare telefon la mașină prin Bluetooth

Conectare telefon la mașină prin bluetooth

Dacă vă întrebați dacă este posibil să conectați telefonul la mașină prin Bluetooth, răspunsul este da, atâta timp cât această funcție este instalată standard pe mașina voastră. Dacă aveți această funcție, conectându-vă telefonul la mașină prin Bluetooth, puteți răspunde cu ușurință la apeluri telefonice și puteți reda muzica din biblioteca telefonului fără a fi nevoie să utilizați cabluri.

Acestea fiind spuse, trebuie să știți că procedura de conectare prin Bluetooth variază în funcție de modelul de mașină utilizat. Prin urmare, vă sfătuiesc să citiți manualul de utilizare al mașinii, pentru a avea informații detaliate cu privire la acest lucru.

Tot ce trebuie să faceți este să porniți ecranul mașinii, să accesați secțiunea dedicată pentru telefon (de obicei butonul Phone) și să apăsați butonul pentru a adăuga un dispozitiv nou. După ce ați făcut acest lucru, luați telefonul și activați funcția Bluetooth. Dacă aveți un telefon Android, atingeți pictograma „Setări”, apăsați pe „Bluetooth” și mutați comutatorul în poziția Pornit. Dacă aveți un iPhone, atingeți pictograma „Configurări” de pe ecranul de pornire, apăsați opțiunea Bluetooth și mutați comutatorul în poziția Pornit.

După activarea funcției Bluetooth pe telefon, pe același ecran, puteți vedea dispozitivele asociate și dispozitivele disponibile, inclusiv sistemul Bluetooth al mașinii. Apoi apăsați pe numele sistemului Bluetooth al mașinii și, dacă vi se solicită verificați dacă PIN-ul afișat pe ecranul telefonului este același cu cel de pe ecranul mașinii, apoi apăsați butonul Conectare și așteptați finalizarea configurației. După ce ați făcut acest lucru, telefonul vostru va fi asociat cu mașina și conexiunea va fi întotdeauna automată, atâta timp cât funcția Bluetooth este activă pe telefon.

Dacă aveți o mașină mai veche fără Bluetooth, în acest caz puteți utiliza un receptor Bluetooth care poate fi utilizat în mașină printr-un adaptor special.

  • Bluetooth AUX: este soluția ideală pentru cei care nu au o mașină cu Bluetooth standard. Prin intrarea AUX IN a mașini, vă permite să adăugați un receptor Bluetooth capabil să conecteze casetofonul auto la telefon.
  • Modulator FM: mașinile mai vechi nu au o intrare AUX, dar un receptor Bluetooth poate fi adăugat la mașină printr-un modulator FM. Este un gadget care comunică cu sistemul stereo prin unde radio și vă permite să conectați telefonul prin Bluetooth.
  • Car Kit Bluetooth: dacă preferați un pachet complet, puteți achiziționa un Car Kit Bluetooth pentru mașini care, prin intrarea AUX și bricheta mașinii, vă permit să conectați telefonul la mașină. Cu acest Kit puteți asculta muzică și să primiți sau să efectuați apeluri fără a fi nevoie să interveniți pe ecranul telefonului.

Alte metode pentru conectare telefon la mașină

Dacă aveți o mașină inteligentă, adică o mașină care vă permite să profitați de numeroase funcții de pe telefon chiar și folosind ecranul de bord al mașinii, trebuie să știți că puteți conecta telefonul la mașină cu aplicația Android Auto sau Apple CarPlay. Mai jos veți găsi mai multe detalii.

Android Auto

Android Auto

Android Auto este un instrument care vă permite să simplificați utilizarea aplicațiilor de pe telefonul vostru Android în timp ce conduceți. Este integrat în peste 500 de modele de mașini și în numeroase sisteme auto (găsiți aici lista completă) și poate fi utilizat și în mașinile care nu sunt echipate cu ecran, prin utilizarea aplicației gratuite pe care o puteți descărca din Magazin Google Play.

Cu Android Auto puteți efectua apeluri telefonice folosind comenzi vocale, puteți răspunde la apelurile primite și puteți trimite și citi SMS-uri, mesaje WhatsApp, Facebook și multe altele, fără a vă distrage atenția. În plus, vă permite să ascultați muzică prin servicii precum Spotify, Amazon Music, Deezer etc.

Dacă mașina voastră este compatibilă cu Android Auto, luați telefonul și conectați-l la mașină prin cablu USB (sau prin Bluetooth dacă mașina este compatibilă cu Android Auto Wireless), apoi urmați instrucțiunile afișate pe ecranul telefonului, pentru configurare. Apoi, tot ce trebuie să faceți este să atingeți pe Android Auto de pe ecranul mașinii și să alegeți funcția care vă interesează.

Așa cum am menționat mai sus, dacă mașina voastră nu este compatibilă cu Android Auto, puteți descărca aplicația pe telefon și îl puteți conecta la mașină prin cablu USB. Procedând astfel, veți putea profita de funcțiile Android Auto direct de pe ecranul telefonului și puteți reda conținut audio în difuzoarele mașinii. Mai multe informații găsiți într-un articol despre, ce este Android Auto și cum funcționează.

Apple CarPlay

Apple CarPlay

CarPlay este sistemul Apple dezvoltat pentru a permite să utilizați iPhone-ul în siguranță în timp ce conduceți. Este compatibil cu peste 500 de modele de mașini (găsiți aici lista completă) și vă permite să conectați telefonul la mașină atât prin cablu USB, cât și wireless. Pentru ca acesta să funcționeze, Siri trebuie să fie activat pe iPhone.

Pentru a conecta telefonul la mașină folosind CarPlay, luați iPhone-ul și conectați-l la mașină prin cablu USB sau prin Bluetooth (acest mod de conectare este acceptat doar de unele mașini). După ce ați făcut acest lucru, accesați configurările iOS apăsând pictograma de pe ecranul de pornire și atingeți pe General> CarPlay.

Apoi, țineți apăsat butonul de control vocal situat pe volanul mașinii, pentru a permite iPhone-ului să detecteze mașina: de îndată ce vedeți numele mașinii în secțiunea Mașini disponibile, apăsați pe ea și urmați instrucțiunile afișate pe ecran, pentru a finaliza conexiunea.

La sfârșitul primei configurații, CarPlay va porni automat. Dacă nu, accesați meniul principal al sistemului de bord al mașinii, selectați opțiunea referitoare la serviciile de bord și atingeți pe CarPlay.

Conectare telefon la mașină fără Bluetooth

Conectarea telefonului la mașină este o procedură simplă și rapidă, care se poate face și fără Bluetooth, la mașinile fără această funcție. În acest caz, conexiunea dintre telefon și mașină are loc printr-un cablu AUX, un cablu USB sau printr-un adaptor special.

Conectare telefon la mașină prin cablu AUX

Cablu AUX

Dacă aveți un model de mașină mai vechi și funcția Bluetooth nu este disponibilă standard, puteți conecta telefonul la mașină folosind un cablu AUX. Aceasta este o soluție destul de economică și care poate fi pusă în practică pe toate mașinile echipate cu o intrare AUX IN.

Dacă credeți că aceasta este cea mai bună soluție pentru a vă conecta telefonul la mașină, tot ce trebuie să faceți este să luați cablul AUX, să introduceți un capăt în intrarea AUX IN a mașinii și să introduceți celălalt capăt în telefon (unde conectați de obicei căștile, în cazul modelelor iPhone mai noi și al telefoanelor fără mufă audio, aveți nevoie de un adaptor Lightning sau de o mufă USB-C de 3,5 mm).

După ce ați făcut acest lucru, apăsați butonul AUX din comenzile auto sau, dacă nu este prezent, apăsați de mai multe ori butonul pe care îl utilizați pentru a comuta de la radio la CD player (ar trebui să fie SRC sau Source) până când vedeți pe ecran AUX. În cazul mașinilor cu casetofoane auto standard, poate fi necesară activarea funcției AUX din setările casetofonului, o procedură care variază în funcție de modelul de casetofon auto instalat.

Apoi telefonul vostru va fi conectat la mașină și puteți reda muzica din telefon prin sistemul audio al mașinii. Rețineți că, în cazul unui apel primit, atât tonul de apel, cât și conversația vor fi redate prin difuzoarele mașinii.

Conectare telefon la casetofon auto prin USB

Conectare telefon la casetofon auto prin USB

Dacă intenția voastră este să conectați telefonul la casetofonul auto fără cablu AUX, dar acesta este echipat cu unul sau mai multe porturi USB, puteți face conexiunea între telefon și casetofon folosind un cablu USB.

Această soluție este cea mai rapidă și mai ieftină, deoarece nu este necesară nicio configurație, iar cablul USB de utilizat este cel furnizat împreună cu telefonul. Dacă casetofonul vă permite, vă puteți folosi telefonul atât pentru a efectua apeluri, cât și pentru a asculta muzică, în caz contrar, conexiunea prin cablu USB este utilă numai pentru reîncărcarea telefonului.

Adaptor pentru casetă

Adaptor pentru casete

La mașinile mai vechi care nu au Bluetooth și USB sau AUX, este posibil să conectați telefonul printr-un adaptor pentru casetă. Arată ca o casetă normală din care iese un cablu AUX pentru a se conecta la telefon (dar și la CD playere și la toate dispozitivele care au o intrare jack de 3,5 mm).

Pentru a conecta telefonul la mașină, introduceți adaptorul pentru casete în casetofon și introduceți mufa în telefon (în cazul celor mai recente modele de iPhone și smartphone-uri fără mufă audio, este necesar un adaptor Lightning sau USB-C jack de 3,5 mm).

După ce ați făcut acest lucru, introduceți caseta în casetofonul mașinii și redați muzică pe telefon. Un contact din interiorul casetei va simula rotația benzii, înșelând capul casetofonului auto și va transforma semnalul analogic primit de dispozitivul extern într-un câmp magnetic, care la rândul său va fi transformat într-un semnal electric.