Nu merge mufa Jack la telefon ? 5 soluții de a rezolva problema

Vă aflați într-o situație în care nu merge mufa Jack la telefon ? Se întâmplă la o mulțime de utilizatori și poate fi extrem de frustrant, în special pentru cei care ascultă muzică în mod regulat și așa mai departe. Mai jos vedem 5 soluții de a rezolva problema cu mufa Jack.

Mufa Jack nu funcționează ? 5 soluții de a rezolva problema

Asigurați-vă că nu sunt defecte căștile

Primul pas este unul evident. Este destul de posibil că nu există nimic în neregulă cu mufa pentru căști și că sunt căștile problema. Puteți verifica rapid acest lucru doar prin conectarea lor la un alt dispozitiv. Acest lucru nu trebuie neapărat să fie un smartphone. Un laptop, un televizor sau orice alt dispozitiv care are jackul de 3,5 mm .

Dacă nu puteți auzi niciun sunet când utilizați căștile cu un dispozitiv diferit, ați găsit sursa problemei. Dacă se aude cu un alt dispozitiv, altceva e de vină. Este timpul să încercați una dintre soluțiile enumerate mai jos.

De asemenea, vă recomandăm să conectați o altă pereche de căști la telefonul smartphone înainte de a citi mai departe acest articol. Deși este o problemă rară, posibil că căștile să nu fie compatibile cu telefonul smartphone, chiar dacă funcționează cu alte dispozitive.

Mufa Jack nu funcționează

Verificați dacă telefonul este conectat la un alt dispozitiv prin Bluetooth

Dacă telefonul smartphone este conectat la căști fără fir, sau la orice alt dispozitiv prin Bluetooth, este posibil ca mufa pentru căști să fie dezactivată. În mod normal, când conectați căștile, smartphone-ul ar trebui să le recunoască și totul ar trebui să funcționeze așa cum doriți, indiferent de setările Bluetooth. Totuși, acest lucru nu este neapărat în toate cazurile .

Este o soluție rapidă și ușoară, deoarece tot ce trebuie să faceți este să deschideți meniul de setări de pe dispozitiv, să găsiți opțiunea Bluetooth și să verificați dacă este activată. În acest caz, smartphone-ul probabil este asociat cu unul dintre celelalte dispozitive pe care le aveți în casă. Dacă aceasta este problema, trebuie doar să dezactivați, și să conectați căștile să vedeți dacă problema este rezolvată. Dacă tot nu funcționează, ar trebui să treceți la următoarea soluție din listă.

Curățați mufa Jack pentru căști

După cum vă puteți imagina, mult praf, sau scame, pot intra în mufa pentru căști de-a lungul timpului. Aceasta ar putea fi cauza problemei, deoarece murdăria poate bloca conectarea corectă a mufei Jack.

Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să aruncați o privire în mufă pentru a vedea cât de murdar este într-adevăr. O lanternă ar putea fi utilă pentru asta. Următorul pas este să încercați să curățați și să sperați că se rezolvă problema.

Există o mulțime de moduri diferite de a face acest lucru, dintre care unele funcționează mai bine decât altele. O opțiune este pur și simplu să suflați în mufa căștilor, care ar trebui să înlăture cel puțin o parte din praful și scamele care se găsesc înăuntru.

Mufa Jack nu funcționează curatare

O opțiune extraordinară este utilizarea unui tampon de bumbac. Împingeți-l în mufă și răsuciți-l în jur pentru a curăța praful. Fiți foarte atenți atunci când faceți acest lucru, deoarece ultimul lucru pe care doriți să se întâmple este să provocați alte daune dispozitivului. De asemenea, puteți umezi tamponul de bumbac cu alcool, dar asigurați-vă că nu folosiți prea mult.

După ce ați terminat, priviți din nou mufa căștilor pentru a vedea cât de mult praf și scame ați reușit să eliminați. Dacă arată mai bine, conectați-vă căștile pentru a verifica dacă totul funcționează așa cum ar trebui .

Verificați setările audio și reporniți dispozitivul

Există, de asemenea, posibil ca problema să nu fie de la mufă sau căștile pe care le utilizați, ci de la setările audio ale dispozitivului. Dacă asta ar fi problema se poate rezolva imediat. Trebuie doar să deschideți setările audio de pe dispozitiv și să verificați nivelul volumului, precum și orice alte setări care pot dezactiva sunetul.

În mod normal, nu există multe setări audio pe un smartphone, așa că ar trebui să găsiți problema imediat.

Dacă totul pare să fie în ordine, există o altă soluție simplă pe care o puteți încerca, care ar fi repornirea dispozitivului. Acest lucru poate rezolva uneori diferite probleme legate de smartphone-uri și durează mai puțin de un minut. Doar apăsați și țineți apăsat butonul de pornire, selectați opțiunea de repornire, așteptați ca dispozitivul să repornească din nou și apoi verificați dacă problema persistă.

Este timpul să sunați la reparații

Dacă niciuna dintre soluțiile enumerate mai sus nu a funcționat, înseamnă că problema nu este una mică asa cum ați sperat. Dacă dispozitivul vostru este încă în garanție, cel mai bine este să sunați, și să explicați problema. Acest lucru poate dura ceva timp în unele cazuri, dar cel puțin este gratuit.

A treia soluție este cu siguranță cea mai proastă, ceea ce înseamnă că dispozitivul trebuie reparat. Va trebui să umblați la portofel și să plătiți pentru ca acesta să fie reparat, dar cel puțin veți putea să folosiți din nou mufa pentru căști. În caz contrar, puteți opta pentru o pereche de căști Bluetooth wireless, care va rezolva și problema cu mufa.

Acestea sunt câteva dintre soluțiile care sperăm, că au fost de folos pentru voi . Dacă credeți că ar mai fi soluții, spuneți-ne în comentarii.

Dacă nu știți cum să conectați telefonul Android la casetofonul auto, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Cum să conectezi Telefonul android la casetofonul auto.

Comments 2

  • Salut ..se conectează telefonul cu masina ..prin bluetooth. .Da ascult muzica ..problema e alta ..vreu sa vad videoclipul de pe telefon pe ecranul masinii..sa am functiile telefonului pe ecranul masinii..sa am waze si altele ..Multumim

    • Poți folosi aplicația AAMirror dacă vrei să vezi ecranul telefonului pe ecranul mașinii. Dar trebuie să activezi funcția surse necunoscute pe telefon pentru a instala aplicația, și îţi va trebui un cablu USB pentru conectare. Găsești foarte multe tutoriale video pe internet despre modul de configurare și conectare cu aplicația AAMirror, în curând vom publica și noi un articol despre acest lucru.