Instalare Magazin Play pe telefon Huawei

Instalare Magazin Play pe telefon Huawei. Ați cumpărat un nou telefon Huawei și nu găsiți Magazinul Play? Din păcate, trebuie să știi că toate telefoanele mobile Huawei lansate începând cu a doua jumătate a anului 2019 nu mai au posibilitatea de a utiliza serviciile Google, inclusiv Magazin Play, din cauza unei blocări pe care autoritățile americane au impus-o companiei chineze cu privire la colaborarea acestora cu companii americane, cum ar fi Google. Din acest motiv, Huawei, pentru a înlocui Magazin Play, a integrat pe toate noile sale dispozitive AppGallery, un magazin deținut de companie din care utilizatorii pot descărca aplicații și jocuri.

Magazinul Huawei este în continuă creștere, dar încă nu este la fel de bine aprovizionat ca cel de la Google și nu are posibilitatea de a descărca diverse aplicații. Printre cele mai populare se numără, bineînțeles, toate aplicațiile Google, dar și WhatsApp, Facebook și Instagram. Unele aplicații pot fi descărcate fără prea multe probleme de pe site-urile lor oficiale respective, dar nu același lucru este valabil și pentru cele de la Google. Pe scurt, dacă nu știți cum să instalați Magazinul Play pe telefonul vostru Huawei, sunteți în locul potrivit. În acest articol despre, instalare Magazin Play pe telefon Huawei, vă voi explica pas cu pas cum să instalați Play Store pe un telefon Huawei printr-o procedură foarte simplă, dar vă avertizez că nu este oficială și, prin urmare, trebuie efectuată cu mare atenție.

Informații despre instalarea Magazinului Google Play pe telefon Huawei

Informații despre instalarea Magazinului Google Play pe telefon Huawei

Pentru a putea utiliza din nou Magazin Play și aplicațiile Google pe smartphone-urile Huawei, trebuie să apelați la soluții neoficiale, așa cum tocmai am menționat. Mai exact, este vorba despre aplicații, disponibile pentru descărcare în magazinul AppGallery al celor de la Huawei, care vă permit să accesați Magazinul Play și aplicațiile Google fără complicații și, prin urmare, oferă posibilitatea de a descărca toate aplicațiile de pe acestea din urmă, inclusiv aplicațiile Google. Acestea funcționează pe toate modelele de dispozitive Huawei fără Magazin Play, astfel încât le puteți utiliza pentru a instala Magazinul Play pe Huawei P40 Lite și pe orice alt model de smartphone cu HMS.

Având în vedere că acestea sunt soluții neoficiale, vă sfătuiesc să nu folosiți contul Google principal, ci unul secundar, poate creat doar în acest scop. De ce recomand un cont secundar? Folosirea aplicațiilor neoficiale, cum ar fi cea despre care vă voi vorbi, este cea mai ușoară modalitate de instalare Magazin Play pe telefon Huawei, dar, deoarece nu este o soluție oficială, există întotdeauna un potențial risc de confidențialitate care trebuie luat în considerare. Nu se știe dacă dezvoltatorii aplicației au sau nu posibilitatea de a accesa datele din contul Google folosit de utilizator, așa că vă sfătuiesc să folosiți unul special, pentru a nu avea probleme.

Să fie clar: deocamdată, nimeni nu a întâmpinat probleme de acest gen la utilizarea aplicației pe care urmează să v-o recomand, iar faptul că Huawei a acceptat-o în magazinul său nu sugerează așa ceva, însă nu pot garanta că nu vor apărea pe viitor probleme în acest sens. Din acest motiv, nu îmi pot asuma nicio responsabilitate pentru orice probleme care apar în urma utilizării acestei aplicații. Așadar, procedați cu prudență și numai dacă aveți cu adevărat nevoie să folosiți aplicațiile Google pe telefonul vostru Huawei.

Instalare Magazin Play pe telefon Huawei

Instalare Magazin Play pe telefon Huawei

După ce am făcut toate clarificările necesare, este timpul să trecem la modul de instalare Magazin Play pe telefon Huawei, primul pas este să descărcați aplicația GSpace, adică aplicația care permite cu ușurință accesul la Magazin Play pe dispozitivele Huawei din AppGallery. Aceasta este o aplicație gratuită, susținută de reclame, care nu sunt deosebit de invazive.

După ce ați deschis magazinul, căutați aplicația în cauză în câmpul de căutare din partea de sus și apăsați butonul Căutare. În lista care apare, veți găsi aplicația Gspace listată (aveți grijă să nu alegeți aplicații precum Gspace32 sau altele similare, care nu sunt ceea ce vă trebuie în acest caz). Pentru a evita problemele, puteți, de asemenea, să atingeți pe acest link direct de pe telefonul vostru.

Apoi, treceți la selectarea aplicației Gspace din listă și, în ecranul următor, apăsați butonul Install din partea de jos. Aplicația va fi descărcată și apoi instalată automat pe telefonul vostru.

După ce ați instalat aplicația, puteți trece la configurarea contului Google, care este necesar pentru a utiliza Magazin Google Play pe telefonul vostru. Deschideți Gspace și începeți configurarea acestuia. Pe primul ecran care se deschide, veți găsi informații despre termenii și condițiile de utilizare: apăsați butonul Start din partea de jos și apoi permiteți accesul la contactele și fișierele de pe dispozitivul vostru.

Apoi, aplicația vă va afișa un avertisment care vă spune că pentru a utiliza Gspace trebuie să descărcați un kit suplimentar: pentru a continua, apăsați butonul Continue. După ce a terminat de descărcat, ceea ce va dura câteva secunde, veți vedea ecranul principal al aplicației. Veți găsi pictogramele unor aplicații, printre care YouTube, WhatsApp și Facebook.

În partea de jos, însă, se află butonul +, care vă permite să clonați aplicațiile deja instalate pe telefon și să le utilizați pe Gspace. În acest caz, această funcție nu vă interesează în legătură cu utilizarea Magazinului Play, dar am vrut totuși să vă informez despre prezența sa. Procedați la configurarea contului Google apăsând pe pictograma unei aplicații care nu se află deja pe dispozitivul vostru, de exemplu, YouTube.

După apariția unei scurte reclame, se va deschide un ecran cu siguranță familiar pentru voi, cel al Magazinului Google Play. Apăsați pe butonul unic Sign In și continuați cu configurarea. Pe ecranul de configurare a contului Google, introduceți adresa de e-mail și parola contului pe care doriți să îl utilizați (eu recomand întotdeauna utilizarea unui cont secundar) și apăsați pe butonul Next din colțul din dreapta jos.

Pe ecranul următor, referitor la termenii de utilizare a serviciilor Google, apăsați butonul Accept din dreapta jos. Pe următorul ecran, referitor la Serviciile Google, puteți activa sau dezactiva backup-ul pe Google Drive: în acest caz, tot din motive de confidențialitate, vă recomand să îl dezactivați și să apăsați butonul Accept din dreapta jos pentru a continua.

După o scurtă încărcare, se va deschide ecranul principal al Magazinului Google Play, din care puteți începe să descărcați orice aplicație.

Descărcare aplicații din Magazin Play pe telefon Huawei

Descărcare aplicații din Magazin Play pe telefon Huawei

În sfârșit, aveți Magazinul Play pe dispozitivul vostru și sunteți gata să îl utilizați. Tot ce trebuie să faceți este să descărcați orice aplicație doriți, ca pe orice telefon cu servicii Google. De exemplu, deschideți Magazinul Play din Gspace, apoi pe ecranul principal al magazinului, apăsați pe câmpul de căutare din partea de sus și introduceți numele aplicației pe care doriți să o descărcați (de exemplu, Instagram).

Apoi căutați aplicația care vă interesează în rezultatele căutării și apăsați butonul Install. Magazinul va proceda la descărcarea aplicației și la instalarea acesteia. Odată descărcată și instalată, aplicația nu va apărea în mod normal printre aplicațiile de pe telefonul vostru, ci va fi plasată în Gspace. Dacă doriți să o aveți pe ecranul de pornire al telefonului, nu vă faceți griji: trebuie doar să o mutați în lista de aplicații. Pentru a face acest lucru, deschideți pur și simplu aplicația Gspace, țineți apăsat pe aplicația pe care doriți să o mutați și apăsați pe Create Shortcut.

În acest fel, puteți muta orice aplicație pe care ați descărcat-o din Magazinul Play direct în ecranul principal al telefonului, astfel încât să o puteți deschide direct, fără a fi nevoie să accesați Gspace. Din păcate, aplicația va afișa întotdeauna o scurtă reclamă de fiecare dată când va porni.

Eliminare Magazin Play pe telefon Huawei

Dacă nu vă place să acceptați publicitatea sau dacă pur și simplu nu mai aveți nevoie de Magazin Play instalat pe telefonul vostru Huawei, îl puteți elimina foarte rapid.

Tot ce trebuie să faceți este să dezinstalați aplicația Gspace. Pentru a face acest lucru, puteți să țineți apăsat pe pictograma Gspace și să apăsați pe elementul Dezinstalare din meniul care apare. Dacă nu o găsiți în lista de aplicații sau pe ecranul principal, nu vă faceți griji, o puteți elimina și din Setările Android.

De pe telefon, deschideți aplicația Setări (pictograma cu rotiță), derulați în jos și accesați Aplicații. Apăsați din nou pe Aplicații și, în ecranul următor, tastați gspace în câmpul de căutare din partea de sus. Odată găsit, apăsați pe rezultat și apoi pe butonul Dezinstalare.

După ce ați făcut acest lucru, aplicația va fi complet eliminată de pe telefonul vostru și, împreună cu ea, toate aplicațiile pe care le-ați instalat din Magazin Play. Deci, dacă ați citiți acest articol, ați aflat unul dintre cele mai ușoare moduri de instalare Magazin Play pe telefon Huawei.