Vreau să îmi șterg contul de Instagram

Vreau să îmi șterg contul de Instagram. După săptămâni în care nu ați deschis aproape deloc aplicația Instagram, v-ați dat seama că vă puteți lipsi de această rețea socială și ați decis să vă ștergeți definitiv contul, dar nu știți cum să faceți acest lucru? Dacă raspunsul este da, sunteți în locul potrivit. În acest articol despre, vreau să îmi șterg contul de Instagram, veți găsi procedura detaliată atât pentru ștergerea definitivă a contului, cât și pentru dezactivarea temporară a acestuia. Dar înainte de a vă explica cum să faceți acest lucru, vă voi explica ce implică ștergerea contului de Instagram și ce opțiuni aveți la dispoziție dacă vă răzgândiți.

Informații despre ștergerea contului de Instagram

Ce trebuie să fac dacă vreau să îmi șterg contul de Instagram? Înainte de a vă explica cum să vă ștergeți contul, trebuie să știți ce implică ștergerea contului vostru și ce soluții alternative puteți lua în considerare. În primul rând, trebuie să știți că ștergerea unui cont de Instagram este o operațiune ireversibilă care implică ștergerea profilului și a tuturor datelor asociate cu acesta, inclusiv a conținutului încărcat, cum ar fi fotografii și videoclipuri.

Rețineți că este posibil să ștergeți un cont fie din aplicația Instagram, fie de pe site-ul oficial al rețelei de socializare prin intermediul browserului.

După ce solicitați ștergerea contului vostru, acesta va fi imediat ascuns și nu va mai fi vizibil pentru alți utilizatori. În cazul în care vă răzgândiți, este posibil să recuperați un cont șters, conectându-vă din nou cu credențialele asociate acestuia, cu condiția să fi trecut mai puțin de 30 de zile de la ștergere.

După acest interval de timp, contul va fi șters definitiv și nu va mai fi posibilă recuperarea acestuia. Cu toate acestea, va fi posibil să vă înregistrați pe Instagram și să utilizați același nume de utilizator asociat contului șters, cu condiția ca acesta să nu fi fost deja ales de o altă persoană.

Dacă nu sunteți încă pe deplin convins că doriți să vă ștergeți contul, puteți pur și simplu să îl dezactivați temporar, în acest fel profilul, fotografiile, comentariile și like-urile voastre vor fi ascunse pe termen nelimitat. În cazul în care alegeți să vă folosiți din nou contul în viitor, vă puteți conecta la Instagram în orice moment și puteți relua de unde ați rămas. Acestea fiind spuse, mai jos vă voi explica cum să procedați.

Vreau să îmi șterg contul de Instagram definitiv

Vreau să îmi șterg contul de Instagram definitiv

Vreau să îmi șterg contul de Instagram definitiv. Mai întâi, vă voi explica care este procedura de făcut backup la contul vostru, care vă va permite să recuperați fotografiile și videoclipurile pe care le-ați încărcat pe profilul vostru.

Pentru a face backup la contul vostru, deschideți aplicația Instagram și, dacă nu ați făcut-o deja, conectați-vă la contul pe care doriți să îl ștergeți. Apoi, atingeți pe pictograma omulețului din meniul de jos, apăsați pe butonul ☰ din colțul din dreapta sus și selectați opțiunea Setări din meniul care se deschide.

După ce ați făcut acest lucru, accesați secțiunea „Securitate”, atingeți pe „Descarcă informațiile”, asigurați-vă că adresa de e-mail afișată pe ecran este corectă și apăsați pe butonul „Solicită descărcarea”. Introduceți apoi parola asociată contului vostru în câmpul corespunzător și atingeți pe butonul Înainte pentru a obține o copie a conținutului pe care l-ați publicat pe Instagram și a informațiilor asociate contului vostru.

Descarcă informațiile

Dacă preferați să faceți acest lucru de pe PC sau laptop, conectați-vă la site-ul oficial Instagram și accesați-vă contul. După ce ați făcut acest lucru, dați click pe fotografia voastră în colțul din dreapta sus, dați click pe Setări din meniul care se deschide și selectați opțiunea „Confidențialitate și securitate” din bara laterală din stânga.

După ce ați făcut acest lucru, dați click pe „Solicită descărcarea” în secțiunea Descărcare date, asigurați-vă că adresa de e-mail afișată pe ecran este corectă, bifați tipul de fișier pe care doriți să îl creați (HTML sau JSON) și dați click pe butonul Înainte. În cele din urmă, introduceți parola contului în câmpul Parolă și dați click pe butonul Solicită descărcarea pentru a obține o copie a conținutului și a datelor asociate contului vostru de Instagram.

Descărcare date

Indiferent de dispozitivul utilizat pentru a face backup la profilul vostru de Instagram, în termen de 48 de ore de la solicitarea voastră, veți primi un e-mail conținând un link pentru a descărca toate datele referitoare la cont. Imediat ce primiți acest e-mail, dați click pe butonul Descărcare date și ați terminat.

Apoi puteți șterge contul de Instagram definitiv. Pentru a face acest lucru din aplicație, deschideți-o, conectați-vă la profilul vostru și accesați meniul ☰> Setări> Cont> Ștergeți contul.

Dacă din aplicație nu găsiți opțiunile pentru ștergerea contului, puteți face acest lucru din browser (adică de pe orice dispozitiv), pentru acest lucru atingeți pe acest link, Şterge-ţi contul de pe site-ul Instagram și, dacă este necesar, conectați-vă la contul pe care doriți să îl ștergeți, introduceți datele voastre în câmpurile Număr de telefon, Nume de utilizator sau e-mail și Parolă și apăsați butonul Conectare.

După ce ați făcut acest lucru, prin intermediul meniului derulant „De ce doreşti să ştergi [numele profilului vostru)?”, specificați motivul pentru care ați decis să ștergeți contul de Instagram, selectând una dintre opțiunile disponibile, Probleme legate de confidențialitate, Prea multe reclame, Probleme cu primii pași, Nu am timp/mă distrage prea mult etc, și introduceți din nou parola contului vostru în câmpul corespunzător.

În cele din urmă, atingeți pe butonul „Ștergeți [nume cont]” și, pe ecranul de confirmare, selectați opțiunea OK pentru a solicita ștergerea contului respectiv. Vă reamintesc că, în cazul în care vă răzgândiți, vă puteți recupera contul în termen de 30 de zile de la data ștergerii.

Vreau să îmi șterg contul de Instagram temporar

Vreau să îmi șterg contul de Instagram temporar

Ce trebuie să fac dacă vreau să îmi șterg contul de Instagram temporar? Ei bine, chiar și în acest caz, puteți face acest lucru și din aplicație, accesând meniul ☰> Setări> Cont> Ștergeți contul> Dezactivați-vă contul temporar, sau prin intermediul browserului.

În acest din urmă caz, deschideți browserul pe care îl utilizați de obicei pentru a naviga pe internet (de exemplu, Chrome pe Android și Safari pe iPhone/iPad), conectați-vă la pagina principală a site-ului Instagram și, dacă nu ați făcut-o deja, conectați-vă la contul vostru. Apoi atingeți pe pictograma omulețului din colțul din dreapta jos, apăsați pe butonul „Editează profilul” și apoi în partea de jos atingeți pe opțiunea „Dezactivează-mi contul temporar”.

Dacă preferați să procedați de pe calculator, dați click pe poza voastră de profil în colțul din dreapta sus, selectați opțiunea Setări din meniul care se deschide și, în noul ecran care apare, dați click pe opțiunea „Dezactivează-mi contul temporar”.

După ce ați făcut acest lucru, indiferent de dispozitivul pe care îl utilizați (PC, laptop, telefon sau tabletă), specificați motivul pentru care ați decis să dezactivați contul temporar, alegând una dintre opțiunile disponibile (Această acțiune este temporară, voi reveni, Nu găsesc persoanele pe care le urmăresc, Am creat al doilea cont etc.) în meniul derulant „De ce îţi dezactivezi contul?” și introduceți parola contului vostru în câmpul corespunzător.

În cele din urmă, atingeți butonul „Dezactivează contul temporar” și apăsați opțiunea Da pentru a vă confirma intenția și pentru a vă dezactiva temporar contul de Instagram. Dacă vă răzgândiți, puteți să vă reactivați contul în orice moment, conectându-vă din nou.