Cel mai bun player audio și video pentru Android

În acest articol despre, cel mai bun player audio și video pentru Android, vă voi prezenta o listă cu cele mai bune playere pentru telefon sau tabletă Android. Aceste playere le puteți descărca direct din Magazin Play sau din magazine alternative pentru dispozitivele fără Servicii Google. De asemenea, trebuie să știți că orice telefon Android are preinstalat un player audio/video, pentru mai multe informații citiți în continuare acest articol.

Cel mai bun player video pentru Android

Dacă căutați cel mai bun player video pentru Android, mai jos veți găsi o listă cu cele mai bune playere din această categorie. Fie că doriți să redați fișiere audio sau video, playerele de mai jos sunt cele mai bune din această categorie.

Player video preinstalat

Dacă intenționați să redați videoclipuri pe telefonul sau tableta voastră Android, puteți folosi aplicațiile pe care le are dispozitivul, care, prin urmare, nu necesită să descărcați nimic, deoarece sunt preinstalate.

Evident, fiecare dispozitiv și fiecare marcă este diferită, dar puteți să căutați aplicațiile deja disponibile pe dispozitivul vostru. De exemplu, încercați să deschideți un videoclip sau un fișier audio și să vedeți dacă telefonul sau tableta vă recomandă să începeți redarea prin intermediul unei aplicații.

Pentru a vă oferi un exemplu pe un telefon Samsung, trebuie doar să deschideți aplicația Arhivă, să apăsați pe Video, să selectați fișierul pe care doriți să îl redați și să alegeți să îl deschideți cu aplicația Video Player care este preinstalată.

În rest, la alte modele, cum ar fi cele de la Xiaomi, s-ar putea să aveți deja instalată aplicația Mi Video. Pe scurt, în multe cazuri puteți găsi soluții legate direct de producătorul telefonului vostru, fără a fi nevoie să căutați și să descărcați alte playere video/audio.

VLC for Android

VLC cel mai bun player video pentru Android

În cazul în care aplicațiile preinstalate pe telefonul sau tableta voastră nu sunt pe placul vostru, puteți folosi VLC for Android, aceasta este aplicația mobilă a playerului video și audio disponibil pentru computere Windows și macOS.

Aceasta este o aplicație gratuită, care, de asemenea, nu are bannere publicitare. VLC for Android este un player media demn de remarcat pentru suportul său pentru multe tipuri de fișiere, astfel încât aplicația nu va avea probabil prea multe probleme în a detecta videoclipurile de pe telefonul sau tableta voastră.

După ce ați descărcat și deschis aplicația VLC (este disponibilă în Magazin Play), tot ce trebuie să faceți este să apăsați pe butonul START și apoi să selectați elementul Permisiune Garantată, apoi apăsați pe butonul OK și mutați comutatorul VLC în poziția Pornit, astfel încât aplicația să aibă toate permisiunile de care are nevoie pentru a funcționa corect. În rest, tot ce trebuie să faceți pentru a continua este să atingeți mai întâi pe butonul Următorul și apoi pe butonul Terminat.

Apoi veți vedea ecranul principal al aplicației. Dacă atingeți pe fila Video, situată în partea stângă jos, veți vedea toate videoclipurile prezente în memoria internă a telefonului. După ce ați făcut acest lucru, atingeți pe videoclipul care vă interesează pentru a începe redarea acestuia (apropo, atunci când porniți aplicația pentru prima dată, aceasta vă va ghida și vă va explica funcționarea butoanelor și gesturilor legate de player).

În orice caz, unul dintre motivele pentru care vă sfătuiesc să folosiți VLC constă și în posibilitățile oferite de această aplicație. Cu alte cuvinte, este posibil să îl puteți utiliza și pentru a reda fișiere audio. Pentru acest lucru, pur și simplu atingeți pe fila Audio și veți vedea toată muzica în filele Artiști, Albume, Piste și Genuri. Pe scurt, VLC poate fi folosit atât ca un player video, cât și ca un player audio.

Alte playere video pentru Android

Dacă aplicațiile preinstalate pe telefon, și chiar și VLC nu este pe placul vostru, atunci puteți încerca alte playere video pentru Android. Mai jos veți găsi câteva dintre cele mai bune.

  • FX Player – Video All Codec – numele aplicației spune deja tot. Aceasta este o aplicație care își propune să susțină un pic din toate formatele audio și video. Aplicația FX Player poate fi descărcată gratuit, dar include reclame și achiziții în aplicație.
  • MX Player – acesta este un player video cu accelerare hardware și suport pentru subtitrări. O aplicație ușor de utilizat, care include, de asemenea, multe controale pentru player, de exemplu, viteza de redare. Cu toate acestea, există bannere publicitare care apar pe diferite ecrane.
  • Video Player HD – XPlayer – acesta este un player destul de bun care are compatibilitate cu foarte multe formate video. Aplicația poate fi descărcată gratuit și are o interfață ușor de utilizat, dar include reclame și achiziții în aplicație.

Pe scurt, încercați aplicațiile menționate mai sus și cu siguranță veți găsi o aplicație care să fie pe placul vostru.

Cel mai bun player audio pentru Android

După ce v-am prezentat cele mai bune playere video, acum haideți să vedem care este cel mai bun player audio pentru Android. Chiar dacă serviciile de streaming audio/video sunt foarte utilizate în ultimii ani, de multe ori avem nevoie de un player audio pentru a reda de exemplu, fișiere MP3.

Player audio preinstalat

Poate că nu știți, dar este posibil ca telefonul vostru Android să includă deja o aplicație preinstalată pentru a reda muzică din memoria internă sau cardul SD.

De exemplu, aplicația YouTube Music (în general preinstalată pe multe dispozitive Android), care permite redarea fișierelor audio. Pentru utilizare, tot ce trebuie să faceți este să deschideți aplicația, care se află în general în folderul Google de pe ecranul de pornire, și apoi să selectați fila DEVICE FILE ONLY, în cazul în care doriți să o utilizați doar ca un player audio clasic. Nu este surprinzător faptul că este considerat unul dintre cele mai bune playere audio pentru Android.

Procedând astfel, veți vedea ecranul principal al aplicației YouTube Music, este posibil să trebuiască să apăsați butonul Permiteți pentru a permite aplicației să acceseze fișierele din memoria internă a dispozitivului, dar apoi puteți utiliza secțiunile aplicației, albume, playlist-uri etc.

În rest, desigur, și în acest caz, fiecare telefon este diferit. Totuși, ca să vă mai dau un exemplu concret, pe un telefon Samsung este de obicei suficient să deschideți aplicația Arhivă, să selectați fila Audio și să atingeți pe fișierul audio care vă interesează, pentru ca apoi să puteți alege să începeți redarea cu o aplicație deja disponibilă pe telefon (de exemplu, YouTube Music).

Music Player MP3 Player

În cazul în care aplicațiile preinstalate nu sunt pe placul vostru (sau nu sunt prezente), o aplicație pe care o puteți folosi pentru a reda muzică este Music Player MP3 Player. Aplicația poate fi descărcată gratuit din Magazin Play sau din magazine alternative, așa cum v-am explicat în articolul instalare aplicații pe Huawei.

După ce ați descărcat/instalat și deschis aplicația, atingeți pe butonul Start și apoi atingeți pe butonul Permiteți, pentru a permite accesul playerului la fișierele media din memoria telefonului. După ce ați făcut acest lucru, veți vedea ecranul principal al playerului audio, unde veți găsi toate fișierele audio din memoria telefonului.

Mai exact, aplicația împarte fișierele audio în categoriile TRACKS, PLAYLIST, FOLDERS, ALBUMS, ARTISTS și GENRES. Pe scurt, totul este foarte simplu și ghidat și părerea mea este că acesta este cel mai bun player audio pentru Android.

Alte playere audio pentru Android

Dacă din anumite motive aplicațiile preinstalate sau aplicația Music Player MP3 nu este pe placul vostru, atunci puteți descărca și instala alte playere audio pentru Android.

  • Retro Music Player MP3 Player – dacă sunteți în căutarea unui player audio cu o interfață elegantă, această aplicație poate fi ideală pentru voi. Aplicația o puteți descărca gratuit, dar include achiziții în aplicație.
  • Music Player & MP3 Player – Lark Player – acesta este un player audio cu o interfață pe cât de simplă, pe atât de elegantă. Aplicația o puteți descărca gratuit, dar trebuie să faceți achiziții în aplicație pentru funcții suplimentare.
  • Pulsar Music Player – un alt player audio care poate fi descărcat gratuit.