Ce înseamnă username în română?

Ce înseamnă username în română? Dacă vă întrebați ce înseamnă usename, trebuie să știți că, tradus din limba engleză în română, înseamnă nume de utilizator și nu este altceva decât un set de caractere alfabetice sau numerice care identifică o credențială de acces la un sistem de operare, un site/rețea de socializare, un calculator sau un serviciu online. În acest articol despre, ce înseamnă username în română, vă voi explica ce înseamnă cuvântul username în limba română.

Ce înseamnă username în română

Ce înseamnă username în română?

În informatică, un username (nume de utilizator în română) nu este altceva decât un cuvânt, sau o combinație de caractere care identifică în mod unic un utilizator pe un anumit program, site web, sistem de operare, calculator sau orice alt tip de dispozitiv sau serviciu care necesită autentificare. Cu alte cuvinte, un username este un set distinctiv de caractere alfabetice sau numerice utilizate pentru identificarea și obținerea accesului la un anumit sistem informatic. În funcție de caz, uneori username-ul (nume de utilizator) poate fi indicat și cu termenii cum ar fi account name, login ID, sau user ID.

Dacă vi se cere să creați un username, înseamnă că trebuie să alegeți o serie de caractere alfabetice sau numerice pentru a vă crea numele de utilizator de care veți avea nevoie, de exemplu, pentru a accesa un serviciu online (de exemplu, site-ul băncii voastre), o rețea de socializare (de exemplu, Facebook sau Instagram), o platformă de streaming (de exemplu, Netflix) și așa mai departe.

În timp ce parola este aproape întotdeauna o credențială de acces fixă, numele de utilizator poate fi înlocuit cu o solicitare a adresei de e-mail sau a numărului de telefon. Acest lucru se întâmplă, de exemplu, pe Instagram.

După cum veți observa din imaginea de mai jos, pentru a accesa Instagram (dacă nu alegeți să faceți acest lucru prin intermediul contului vostru de Facebook), trebuie să introduceți fie numărul de telefon, fie numele de utilizator sau e-mailul:

Ce înseamnă username în limba română

În general numele de utilizator este asociat cu parola, pur și simplu pentru că acestea sunt cele mai comune credențiale de autentificare. Dar, după cum ați observat mai sus, dacă parola este o informație fixă, numele de utilizator poate fi înlocuit cu adresa de e-mail sau numărul de telefon.

Pentru ce este un username?

Un username este atât o caracteristică de securitate, cât și o tehnică de autentificare și autorizare utilizată pe scară largă în toate acele sisteme care au un mecanism de acces pentru mai mulți utilizatori. Un nume de utilizator este aproape întotdeauna utilizat împreună cu o parolă, astfel încât numele de utilizator poate fi utilizat pentru a identifica un utilizator în timp ce parola este folosită ca metodă de autentificare.

Deși este parte integrantă a mecanismului de securitate a informațiilor, username-ul (numele de utilizator) nu reprezintă o amenințare serioasă dacă este găsit/aflat de un hacker sau de o persoană rău intenționată, deoarece autorizarea depinde de introducerea numelui de utilizator dar și parola acestuia.

Creare username

Creare username pentru telefon sau Windows

În cele mai multe cazuri, un username este creat direct de utilizator și are în general o lungime cuprinsă între 6 și 14 caractere alfanumerice. De asemenea, dacă doriți, pe Internet puteți găsi servicii gratuite care vă permit să creați un nume de utilizator într-un mod complet și sigur.

Exemple de username

Așa cum am menționat deja, un username este ales direct de utilizator, prin urmare într-un mod complet personal. De exemplu, o persoană numită Adrian Grama ar putea alege un nume de utilizator de tip adriangrama, adrian.grama, agrama, dar și biko, xty5r, sau orice alt tip de alias. Cu toate acestea, există cazuri în care username-ul nu poate fi ales de utilizator, deoarece este reprezentat direct de adresa sa de e-mail.

Un exemplu de username este cel pe care îl folosim atunci când compunem un e-mail. Atunci când deschidem o nouă căsuță poștală electronică, de obicei ne alegem numele nostru cu un număr lângă el (care este adesea data nașterii noastre). De exemplu, adriangrama73.

Desigur, nu toate numele de utilizator sunt atât de simple și este bine să nu folosiți niciodată (cu excepția cazului în care este vorba de un e-mail profesional) propriul nume sau referințe care pot fi urmărite până la propria persoană.

Acesta este motivul pentru care se folosesc adesea nume de persoane celebre sau nume de desene animate sau sportivi, urmate de numere sau simboluri pentru a alege un nume de utilizator, de exemplu, xty5r.

Diferența dintre username și password

Diferența dintre username și password

Dacă nu cunoașteți diferența dintre username și password, nu vă faceți griji.
Mai jos vă voi explica care este diferența dintre aceste două cuvinte și utilizarea lor. Înainte de a face acest lucru, trebuie să știți că username și password nu sunt același lucru. Acum, că ați înțeles acest lucru, putem trece la principalele diferențe.

Numele de utilizator (username) este numele nostru virtual, cel pe care îl folosim pentru a ne loga în sistem și care ne permite să ne identificăm în spațiul dedicat. De exemplu: adrian1873.

Parola (password) este codul care ne permite să intrăm în sistem. De exemplu: (p*2^F\#/2v]UtnF. Iată, așadar, principala diferență dintre username și password, care constă în semnificația sa, dar mai ales în utilizarea sa.

Deci, dacă ați citit acest articol, acum știți ce înseamnă username în română, și care este diferența dintre username și password.