Ce înseamnă username în română?

Ce înseamnă username în română? Trebuie să creați un username, dar nu știți ce înseamnă? Ei bine, în acest articol vă voi explica ce înseamnă cuvântul username.

Ce înseamnă username în română?

Ce înseamnă username în română?

În informatică, un username (nume de utilizator în română) nu este altceva decât un cuvânt, sau o combinație de caractere care identifică în mod unic un utilizator pe un anumit program, site web, sistem de operare, calculator sau orice alt tip de dispozitiv sau serviciu care necesită autentificare. Cu alte cuvinte, un username este un set distinctiv de caractere alfabetice sau numerice utilizate pentru identificarea și obținerea accesului la un anumit sistem informatic. În funcție de caz, uneori username-ul (nume de utilizator) poate fi indicat și cu termenii cum ar fi account name, login ID, sau user ID.

Pentru ce este un username?

Un username este atât o caracteristică de securitate, cât și o tehnică de autentificare și autorizare utilizată pe scară largă în toate acele sisteme care au un mecanism de acces pentru mai mulți utilizatori. Un nume de utilizator este aproape întotdeauna utilizat împreună cu o parolă, astfel încât numele de utilizator poate fi utilizat pentru a identifica un utilizator în timp ce parola este folosită ca metodă de autentificare.

Deși este parte integrantă a mecanismului de securitate a informațiilor, username-ul (numele de utilizator) nu reprezintă o amenințare serioasă dacă este găsit/aflat de un hacker sau de o persoană rău intenționată, deoarece autorizarea depinde de introducerea numelui de utilizator dar și parola acestuia.

Creare username

Creare username

În cele mai multe cazuri, un username este creat direct de utilizator și are în general o lungime cuprinsă între 6 și 14 caractere alfanumerice. De asemenea, dacă doriți, pe Internet puteți găsi servicii gratuite care vă permit să creați un nume de utilizator într-un mod complet și sigur.

Exemple de username

Așa cum am spus deja, un username este ales direct de utilizator, prin urmare într-un mod complet personal. De exemplu, o persoană numită Adrian Grama ar putea alege un nume de utilizator de tip adriangrama, adrian.grama, agrama, dar și biko, xty5r, sau orice alt tip de alias. Cu toate acestea, există cazuri în care username-ul nu poate fi ales de utilizator, deoarece este reprezentat direct de adresa sa de e-mail. Deci, dacă ați citit acest articol, acum știți ce înseamnă username în română.