Ce înseamnă admin (administrator)?

Ce înseamnă admin (administrator)? Ați auzit de admin dar nu ați înțeles pentru ce este sau la ce trebuie? În acest articol vă voi explica ce înseamnă cuvântul admin (administrator).

Ce înseamnă admin (administrator) la un site WordPress

Ce înseamnă admin?

În informatică, cuvântul admin indică o persoană care are rolul de manager pe un anumit sistem sau serviciu, având, prin urmare, toate privilegiile posibile în așa fel încât să poată gestiona fără limitare un sistem sau serviciu.

Cum devii administrator?

Modul de a deveni admin se schimbă în funcție de situația în care va aflați. În general, administratorul poate fi ales în mod liber sau nu de către alte persoane, poate fi creat automat de către sistemul sau serviciul respectiv sau, în unele cazuri, poate fi numit direct de către un alt administrator.

Ce face un admin (administrator)

Administratorul este folosit pentru a ocupa roluri de importanță primară în toate cazurile în care este necesar gestionarea unui anumit sistem sau serviciu. De exemplu:

 • administratorul de sistem, numit și system administrator sau sysadmin, este un utilizator specializat care se ocupă de toate acele aspecte referitoare la un sistem informatic;
 • administratorul unui forum, chat sau rețea socială, numit de obicei admin, este un anumit utilizator care se ocupă cu administrarea platformei utilizate. Dacă este vorba de un forum sau chat, administratorul are dreptul de a modifica, șterge sau muta orice mesaj sau discuție, având uneori și posibilitatea de a închide serverul care gestionează forumul sau chat-ul în cauză. De asemenea, administratorul poate bloca, șterge sau crea utilizatori noi, dacă este necesar. Dacă este vorba de o rețea socială, cum ar fi Facebook sau Instagram, administratorul are capacitatea de a gestiona toate aspectele referitoare la grupuri, evenimente, pagini, etc. Administratorii unui forum sau rețea socială dețin de asemenea, toate drepturile așa-numiților moderatori;
 • administratorul de rețea, numit și network administrator, este o persoană care se ocupă de toate problemele inerente interconectării structurilor de procesare a datelor din rețelele de calculatoare;
 • root, este numele de utilizator implicit al contului asociat administratorului de sistem.

Adăugare admin (administrator) în WordPress

Adăugare admin (administrator) în WordPress

Notă: Aveți grijă când creați un nou administrator în WordPress, deoarece acesta va avea acces total la site-ul vostru web. Ar trebui să creați un nou utilizator cu rol de administrator doar dacă vi se solicită de către serviciul de asistență sau dacă dezvoltatorul vostru web de încredere vă cere să creați unul.

Acestea fiind spuse, crearea unui nou utilizator cu rol de administrator este foarte simplu în WordPress! Pentru a face acest lucru urmați pașii de mai jos.

 1. Conectați-vă la panoul de control WordPress și accesați Utilizatori> Adaugă utilizator.
 2. Introduceți numele de utilizator preferat pentru noul utilizator cu rol de administrator.
 3. Introduceți adresa de e-mail a utilizatorului.
 4. Introduceți prenumele.
 5. Introduceți numele de familie.
 6. Introduceți un site web (opțional).
 7. Schimbați parola (opțional).
 8. Trimiteți un e-mail noului administrator (opțional).
 9. Schimbați rolul la administrator.
 10. Dați click pe butonul Adaugă utilizator nou.

După ce ați finalizat acești pași, noul utilizator cu rol de administrator se poate conecta la site-ul vostru web cu privilegii de administrator. Veți vedea noul utilizator în lista de utilizatori de pe site-ul vostru WordPress. Deci, după cum ați observat aceasta este cea mai simplă metodă de adăugare admin (administrator) în WordPress.

Pentru a spune simplu, un administrator este ca un „super utilizator” care are capacitatea de a supraveghea totul la un website, server etc, gestionând totul de la utilizatori și panoul de control până la securitate și facturare dacă există pe site. Acest lucru permite unui administrator (sau mai mulți) să gestioneze conturile altor utilizatori în mod eficient și în siguranță. Dacă ați citit acest articol, acum ar trebui să înțelegeți ce înseamnă cuvântul admin (administrator).