Căutare persoană după poză

Căutare persoană după poză. Doriți să căutați o persoană pe Internet, dar nu știți numele ei exact? Ei bine, dacă aveți o poză a persoanei, puteți căuta pe Internet. Trebuie să știți că există servicii și aplicații online care, cu o fotografie a unei persoane, vă permit să efectuați o căutare și să găsiți, pe Internet, aceleași imagini sau similare.

Folosind serviciile și aplicațiile pe care le veți găsi în acest articol este posibil să aveți norocul să găsiți mai multe poze cu persoana respectivă și câteva informații despre identitatea acesteia. Desigur, nu vă pot asigura că veți putea obține rezultatul pe care îl doriți, deoarece persoana pe care o căutați poate nu a postat niciodată o poză pe Internet. În orice caz, puteți încerca.

Căutare persoană după poză pe Google

Căutare persoană după poză pe Google

Prima modalitate pentru căutare persoană după poză este Google Imagini, instrumentul de căutare de la Google care vă permite nu numai să găsiți imagini pe baza termenilor introduși, ci și să faceți căutări inverse.

Prin căutare inversă puteți încărca o poză (cea a persoanei pe care o căutați) și Google va găsi toate imaginile similare pe net. Dacă aveți noroc, folosind acest sistem, veți putea găsi alte fotografii cu persoana pe care o căutați și diverse informații despre aceasta.

Pentru a încărca o poză pe Google Imagini, accesați pagina principală a motorului de căutare și faceți click pe pictograma camerei din bara de căutare. Apoi faceți click pe fila Căutați după imagine și utilizați butonul Încărcați o imagine/Răsfoiește.. pentru a încărca poza persoanei de găsit.

Apoi, așteptați câteva momente și serviciul vă va oferi o serie de poze similare cu cea pe care ați încărcat-o (Căutare similară posibilă), plus link-uri către pagini web care conțin o copie exactă. Dacă aveți noroc, printre rezultatele oferite de Google Imagini veți găsi alte poze ale persoanei pe care o căutați și, vizitând paginile web în care sunt încărcate, puteți afla informații despre persoană.

Doriți să găsiți poze similare cu poza pe care ați găsit-o pe Internet? Ei bine, pentru acest lucru faceți click pe fila Inserați adresa URL a imaginii, lipiți adresa imaginii care va fi utilizată pentru căutare și faceți click pe butonul Căutați după imagine. Dacă nu știți cum să obțineți adresa unei imagini de pe Internet, faceți click dreapta pe ea și selectați Copiază locația imaginii din meniul care se deschide.

La sfârșitul operației, Google vă va arăta toate paginile web care conțin imaginea. Mai multe detalii despre cum puteți căuta imagini pe Google sau alte site-uri găsiți într-un articol separat. Caută o imagine pe Google sau alte site-uri.

Caută o persoană după poză

Salvează poze de pe Facebook

Dacă doriți să aflați cum să căutați o persoană după poză pe Facebook, vreau să vă spun că faimoasa rețea socială nu oferă posibilitatea de a efectua căutări inverse pentru imagini (probabil că deja știați acest lucru), dar puteți utiliza în continuare Facebook pentru a căuta o persoană după poză.

Vă întrebați cum? Puteți salva pozele care sunt prezente pe Facebook și apoi puteți efectua căutarea inversă folosind Google (sau celelalte soluții de mai jos). Acest lucru poate fi util, de exemplu, pentru a afla cine se află în spatele unui profil care va trimis o cerere de prietenie.

Deci, deschideți Facebook versiunea web sau aplicația pentru Android sau iOS și salvați poza de interes. Pentru a face acest lucru de pe calculator, faceți click dreapta pe fotografia în cauză și selectați Salvează imaginea ca.. din meniul care se deschide. Pe telefon, apăsați pe fotografia care vă interesează, pentru a o deschide în întregime, apoi apăsați pe pictograma cu trei puncte (dreapta sus) și apăsați elementul Salvează în telefon.

După ce ați salvat poza pe telefon sau calculator, utilizați Google Imagini pentru a efectua căutarea inversă (așa cum v-am explicat mai sus). Alternativ, puteți utiliza una dintre celelalte soluții de mai jos. În acest fel, cu fotografia salvată de pe Facebook, este posibil să puteți găsi informații despre persoana pe care o căutați.

Căutare persoană după poză pe Instagram

Doriți să căutați o persoană după poză pe Instagram? Chiar și în acest caz puteți face la fel cum am explicat pentru Facebook. Puteți salva o poză de pe Instagram și apoi o puteți folosi pentru a efectua o căutare inversă cu Google Imagini (sau cu unul dintre celelalte servicii menționate mai jos), astfel încât să găsiți informații despre poză.

Deoarece Instagram nu pune la dispoziția utilizatorilor o funcție pentru a salva pozele, vă sfătuiesc să faceți captură de ecran. Iată cum o puteți face.

  • Pe Android – apăsați simultan tasta de reducere a volumului (-) și tasta de pornire sau încercați să apăsați simultan tasta de reducere a volumului (-) și tasta Home.
  • Pe iPhone – apăsați butonul din dreapta (alimentare) și butonul de creștere a volumului (+) în același timp (pe iPhone X sau o versiune ulterioară) sau butonul Home și butonul de pornire (pe iPhone 8/8 Plus și modelele anterioare și iPhone SE 2020).

După ce ați descărcat poza, utilizați Google Imagini (sau una dintre celelalte soluții enumerate în acest articol) pentru a efectua căutarea inversă și a vedea dacă puteți găsi mai multe informații despre poză.

Căutare persoane după fotografie

Căutare persoane după fotografie gratis

Un alt serviciu Web pe care îl puteți utiliza este TinEye, acest serviciu era foarte utilizat până când a apărut Google Imagini.

Pentru utilizarea serviciului trebuie să accesați pagina principală, utilizând link-ul de mai sus și să faceți click pe pictograma săgeată în sus de lângă bara de căutare din stânga.

Apoi selectați imaginea pe care doriți să o utilizați pentru căutare, așteptați câteva secunde pentru încărcarea imaginii, și vi se vor afișa toate paginile Web care conțin imagini similare cu cea pe care ați încărcat-o. Dacă aveți noroc, rezultatele vă vor permite să aflați mai multe despre persoana din fotografie.

De asemenea, puteți găsi fotografii similare cu fotografiile salvate. Pentru a face acest lucru, tot ce trebuie să faceți este să lipiți adresa URL în câmpul Upload, paste or enter Image URL și să faceți click pe pictograma lupă din dreapta.

TinEye este disponibil și ca extensie pentru Chrome, Firefox și Opera. Prin instalarea extensiei puteți căuta o imagine pe site pur și simplu făcând click dreapta pe acesta și selectând elementul corespunzător din meniul care se deschide.

Căutare persoană după poză cu telefonul

Doriți să aflați dacă este posibil să căutați o persoană după poză folosind telefonul mobil? Ei bine, răspunsul este da! Pentru a face acest lucru, puteți profita de soluțiile menționate mai sus sau puteți utiliza aplicații speciale.

Image Search (Android)

Image Search pentru poze

Prima aplicație pe care o puteți utiliza este Image Search. Este o aplicație gratuită pentru Android care oferă o interfață simplă pentru căutarea imaginilor pe Google.

Deci, instalați și porniți aplicația pe dispozitivul vostru, apăsați pictograma din partea dreaptă jos, selectați fotografia de utilizat pentru căutare, apăsați butonul Start upload și așteptați încărcarea paginii Google care conține rezultatele.

De asemenea, aplicația are o funcție care vă permite să adăugați motoare de căutare personalizate. Pentru a face acest lucru, trebuie să apăsați elementul Custom search engines, atingeți butonul (+) și apoi adaugați motoarele de căutare.

Veracity (iPhone)

Dacă aveți un iPhone sau iPad, încercați aplicația Veracity, aceasta este o aplicație gratuită care vă permite să căutați persoane după poze, folosind pozele salvate pe iPhone sau din Dropbox. Pentru a elimina publicitatea din versiunea gratuită a aplicației, trebuie să cumpărați versiunea la plată, care costă 3,49 euro.

După instalarea și pornirea aplicației, atingeți elementul Photo Library, acordați permisiunea de a accesa pozele din telefon, selectați imaginea pe care doriți să o utilizați pentru căutare și așteptați încărcarea acesteia.

În câteva momente, se va deschide un ecran cu fotografia pe care ați selectat-o ​​și, în partea de jos, veți vedea lista paginilor Web care conțin fotografii similare.

Alte aplicații de căutat persoane după poză

Închei acest articol cu o listă de aplicații utile pentru căutarea pozelor. Funcționarea lor nu diferă prea mult de cea a aplicațiilor despre care v-am vorbit deja.

  • Căutare inversă a imaginii (Android) – aplicație pentru dispozitive Android care oferă posibilitatea de a inversa căutarea imaginilor utilizând diverse motoare de căutare, inclusiv Google și Tineye, menționate în acest articol. Aplicația este ușor de utilizat și este gratuită.
  • Reversee (iPhone) – aceasta este o aplicație care, așa cum sugerează și numele său, vă permite să efectuați căutări inverse a imaginilor. Aplicația este gratuită, dar puteți adăuga motoare de căutare suplimentare, elimina publicitatea și să profitați de funcții avansate achiziționând versiunea la plată, care costă 4,49 euro.
  • Reverse Image Search App (iPhone) – este o altă aplicație gratuită pentru dispozitivele Apple care vă permite să căutați imagini pe Google folosind imaginile din dispozitiv.