Cum faci captură de ecran (screenshot) pe un telefon Android

Cum faci captură de ecran (screenshot) pe un telefon Android. Pentru a face o captură de ecran (screenshot) pe un telefon Android este simplu, iar procesul este similar pentru majoritatea telefoanelor și tabletelor noi. Trebuie doar să știți ce butoane să apăsați.

Cum faci captură de ecran (screenshot) pe un telefon Android

Există câteva excepții, însă în marea majoritate a cazurilor puteți să faceți o captură de ecran pe Android, apăsând simultan butonul de pornire și butonul de reducere a volumului. Ecranul se va lumina și va apărea o notificare care vă va îndrepta către noua imagine din galeria voastră.

Cum faci captură de ecran (screenshot) Android butoane

Cum faci captură de ecran (screenshot) pe Android cu butonul Home

Dacă apăsați butonul de pornire și butonul de reducere a volumului nu funcționează, probabil că telefonul sau tableta are un buton fizic de Home. Încercați să schimbați butonul de pornire/Power cu butonul Home.

Pentru a face o captură de ecran (screenshot), simultan, țineți apăsat pentru câteva secunde butonul de pornire și butonul de reducere a volumului. Ecranul se va lumina pentru a vă semnaliza că ecranul a fost capturat și veți putea accesa opțiunile de partajare.

Această metodă a fost mult timp procesul pentru o captură de ecran (screenshot) pentru Samsung Galaxy S, dar cu Galaxy S8 care nu mai are buton de Home trebuie să apăsați butonul Power și volumul.

Cum faci captură de ecran (screenshot) pe un telefon Android cu butonul home

Metode alternative de a face captură de ecran (screenshot) pe Android

În funcție de dispozitivul pe care îl utilizați, puteți găsi mai multe opțiuni pentru a face captură de ecran.

Telefoanele Samsung, de exemplu, vă permit să folosiți Swipe palm pentru a face o captură de ecran. Acestea oferă, de asemenea, funcționalități suplimentare, cum ar fi capacitatea de a efectua o captură de ecran extinsă (Scroll capture).

Unele telefoane Sony oferă o opțiune Take a screenshot în meniul de oprire apăsați și țineți apăsat butonul de alimentare pentru a accesa acestă funcție.

Cum se înregistrează ecranul în Android

Este posibil să aveți o aplicație preinstalată pe telefon, care va face acest lucru, verificați înainte de a descărca dacă nu cumva aveți deja aplicația pe telefon, dar dacă nu pur și simplu lansați Google Play și căutați Screen Recorder. O altă aplicație ar fi Riv Screen Recorder.

Pur și simplu instalați aplicația, faceți clic pe Open și apăsați pe butonul Start Recording pentru a începe înregistrarea de ecran. Apăsați Stop Recording când ați terminat și fișierul va apărea în fereastra principală cu opțiuni de redare, partajare și ștergere.

Cum faci captură de ecran (screenshot) pe un telefon Android aplicatie

Un alt articol despre cum se face captură de ecran pe Samsung Galaxy S9 găsiți aici. Cum faci captură de ecran screenshot pe Samsung Galaxy S9.