Caută o imagine pe Google sau alte site-uri

Caută o imagine pe Google sau alte site-uri. În acest articol vom vorbi despre cum puteți căuta o imagine pe Google, pare simplu dar nu toată lumea știe cum să facă acest lucru.

Caută o imagine pe Google sau alte site-uri

Pentru un articol mai frumos pe site-ul vostru, ar trebui să găsiți imagini pe care să le puteți folosi în mod liber, dar, deoarece vă este frică să nu încălcați drepturile de autor, doriți un mic ajutor pentru a face acest lucru.

Am ghicit? Dacă ați descărcat o imagine pe calculator și, acum doriți să găsiți imagini similare, dar, având în vedere că nu sunteți familiarizați cu tehnologia și nu știți cum să faceți acest lucru, nu va faceți griji, citiți în continuare acest articol.

În acest articol voi explica pas cu pas cum să găsiți o imagine pe Google, o să vă explic în detaliu procedurile care trebuiesc efectuate pentru a căuta o imagine pe Internet, dar și metoda care vă permite să găsiți sursa originală la imaginea pe care ați descărcat-o pe calculator sau telefon.

Informații despre căutarea imaginilor pe Google

Informații despre căutarea imaginilor pe Google

Înainte de a vă explica cum să găsiți o imagine pe Google, trebuie să vă ofer câteva informații legate de drepturile de autor și drepturile de utilizare a unei imagini. De fapt, drepturile de autor se aplică și imaginilor găsite pe Google și acest lucru înseamnă că, dacă imaginile găsite pe Internet sunt protejate prin drepturi de autor, utilizarea lor este permisă numai cu acordul autorului.

Cu toate acestea, în anumite circumstanțe, este posibil să se utilizeze o imagine protejată prin drepturile de autor, fără a încălca drepturile autorului și fără a fi nevoie de acordul autorului, ca în cazul în care se încadrează în prevederile legale de utilizare fair use care se referă, de exemplu, la posibilitatea de utilizare conținut protejat prin drepturi de autor pentru activități educaționale, informaționale sau științifice.

În mod alternativ, pentru a evita încălcarea drepturilor de autor, este posibil să se utilizeze conținuturile multimedia distribuite sub licența Creative Commons, care pot fi utilizate fără scopuri comerciale, prin respectarea regulilor specifice prevăzute de licența sa de distribuție.

În acest caz, vă voi explica în detaliu cum să căutați o imagine pe Google, dar și modul de filtrare a căutării pentru a găsi imagini cu o licență Creative Commons, și cum să găsiți imagini care pot fi utilizate și în scopuri comerciale.

Caută o imagine pe Google

Și acum, după ce ați aflat condițiile necesare în ceea ce privește drepturile de autor, o să vă explic cum să căutați o imagine pe Google prin utilizarea serviciului Google imagini, dar și folosind alte soluții.

Google Imagini

Google Imagini

Cel mai simplu mod de a căuta o imagine pe Internet este fără îndoială Google imagini, având în vedere ușurința sa extremă de utilizare de pe calculator, dar și de pe smartphone sau tabletă.

Deci, accesați pagina principală și tastați, în câmpul de text situat în centru, cuvântul cheie referitor la imaginea pe care doriți să o căutați, apoi apăsați tasta Enter.

După ce ați făcut acest lucru, dați click pe fila Imagini situată în partea de sus, pentru a accesa secțiunea de căutare. Apoi, puteți filtra căutarea de imagini prin utilizarea diferitelor instrumente pornind de la cuvintele cheie care sunt afișate în partea de sus, care vă permit să căutați rapid imagini în funcție de cele mai căutate cuvinte cheie.

Alternativ, faceți click pe butonul Instrumente, pentru a deschide panoul care vă permite să filtrați imaginile după dimensiune (mari, medii sau pictograme), după culoare (alb-negru sau transparente), după tip (grafică, sau GIF), după oră (ultimele 24 de ore, ultimele 7 zile, luna trecută, anul trecut) și, de asemenea, după drepturile de utilizare, pentru a filtra căutarea de imagini cu licență Creative Commons sau pentru a căuta imagini cu licențe comerciale și alte licențe.

După ce ați găsit imaginea care vă interesează, dați click pe ia pentru o vizualizare mai mare, apoi, făcând click pe ea din nou, puteți accesa site-ul oficial care a publicat imaginea, pentru download pe dispozitiv, în conformitate cu termenii licenței sale.

Alte site-uri de căutat imagini pe internet

Alte site-uri de căutat imagini pe internet

Ca alternativă la utilizarea serviciului Google imagini, pentru a căuta o imagine pe Internet puteți utiliza site-uri web cum ar fi Pexels sau Pixabay, care vă permit să căutați imagini care pot fi folosite gratuit în scopuri personale sau comerciale, fără să vă faceți griji cu privire la utilizare și fără a fi nevoie să solicitați acordul autorului.

Deci, dacă doriți să căutați o imagine pe site-ul Pexels, tot ce trebuie să faceți este să accesați pagina principală, și tastați cuvântul cheie în motorul său de căutare.

După ce ați făcut acest lucru, căutați imaginea care vă place și dați click pe miniatura sa, așa o puteți vizualiza la o dimensiune mai mare. Apoi, pentru download, faceți click pe butonul situat pe imagine, pentru a vizualiza diferite formate disponibile (mare, medie, mică). Apoi selectați formatul dorit sau setați o dimensiune personalizată și dați click pe butonul Descarcă gratuit.

Cum găsești sursa la o imagine pe Internet

Cum găsești sursa la o imagine pe Internet

Dacă doriți să găsiți sursa la o imagine pe Internet, puteți folosi din nou Google imagini și instrumentul său de căutare inversă, prin care puteți încărca o imagine și găsi toate imaginile similare pe Internet, pentru a descoperi autorul care a încărcat imaginea.

Deci, dacă doriți să găsiți sursa la o imagine accesați Google imagini și, în special, dacă navigați pe Internet de pe un smartphone, activați modul desktop al browserului, pentru a putea utiliza instrumentul.

Dacă utilizați browserul Google Chrome, atingeți pe pictograma () situată în colțul din dreapta sus și în meniul care vi se afișează, și bifați opțiunea Versiune site desktop.

După ce ați făcut acest lucru, în ambele cazuri, faceți click pe pictograma camerei, apoi utilizați câmpul de text Inserați adresa URL a imaginii, în cazul în care doriți să căutați o imagine prin intermediul unui link.

Dacă imaginea o aveți salvată pe PC sau telefon, trebuie să selectați fila Încărcați o imagine și apoi selectați imaginea din hard disk-ul PC-ului sau din memoria telefonului mobil.

După ce imaginea selectata este încărcată, Google va afișa ca rezultat al căutării, toate paginile Web care conțin imaginea în cauză, astfel încât să puteți ajunge la autorul imaginii.

Ca alternativă la utilizarea Google imagini, există și alte servicii online care vă permit să căutați sursa la o imagine, cum ar fi site-ul TinEye sau motorul de căutare Bing pentru imagini care folosesc funcții complet similare instrumentului de căutare Google imagini, chiar dacă în unele cazuri dau rezultate mai puține.

Dacă nu știți cum puteți descărca și instala jocul Fortnite mobile pe un dispozitiv incompatibil (Android sau iPhone), puteți încerca câteva metode pe care le găsiți într-un articol dedicat acestui subiect. Descarcă Fortnite mobile pe un dispozitiv incompatibil.