Aplicații scanner documente pentru Android sau iPhone

Aplicații scanner documente pentru Android sau iPhone. Din curiozitate sau din interes ați decis să căutați și să testați aplicații care scanează documentele. Ei bine sunteți în locul potrivit, vom vorbi despre câteva aplicații care sunt în gradul de a scana documentele pe Android sau iPhone

Aplicații scanner documente pentru Android sau iPhone

Vă asigurăm că, chiar dacă nu sunteți experți în tehnologie, în puțin timp vă veți familiariza cu aceste aplicații și o să obțineți scanări de cea mai bună calitate: trebuie doar să încadrați camera foto pe un document, apoi lăsați aplicația să facă restul (optimizarea automată a culorilor, perspectiva și claritatea documentelor digitalizate etc).

Scanbot (Android/iOS)

Aplicații scanner documente pentru Android sau iPhone Scanbot

Una dintre primele aplicații pentru scanerele de documente pe care vă recomandăm să o încercați este Scanbot, o soluție semi-gratuită pentru dispozitive Android sau iOS, cu aceasta aplicație puteți scana documentele și codurile QR rapid și ușor. Utilizarea aplicației Scanbot este simplă: trebuie doar să încadrați documentul care urmează să fie scanat la camera telefonului .

Office Lens (Android/iOS/Windows)

Aplicații scanner documente pentru Android sau iPhone Office Lens

Într-un articol dedicat aplicațiilor pentru scanarea documentelor, nu puteam să nu menționăm Office Lens, o aplicație gratuită 100% pusă la dispoziție de Microsoft, cu ia puteți scana documente folosind dispozitivul Android, iOS sau Windows 10 Mobile. În plus față de crearea de copii digitale ale documentelor pe hârtie (care pot fi convertite în fișiere Word și PowerPoint editabile), Office Lens vă permite să scanați texte scrise pe tablă, eliminând automat umbrele și reflexiile acestora. Interesant, nu?

CamScanner (Android/iOS)

Aplicații scanner documente pentru Android sau iPhone CamScanner

CamScanner este o altă aplicație pentru dispozitivele Android și iOS pe care ar trebui să o încercați pe dispozitivul vostru, mai ales dacă doriți să scanați rapid documentele. Datorită modului de scanare în serie, de fapt, CamScanner vă permite să efectuați o scanare destul de precisă a documentelor în câteva secunde. Multe caracteristici incluse în CamScanner sunt gratuite, dar pentru a accesa funcțiile avansate ale aplicației, capacitatea de a crea un număr nelimitat de directoare, de a încărca automat documentele în serviciile de stocare în cloud , va trebui sa activați un abonament Premium, care costă 4,99 euro pe lună sau 49,99 euro pe an….

Genius Scan (Android/iOS)

Aplicații scanner documente pentru Android sau iPhone Genius Scan

Acum, să trecem la Genius Scan, o aplicatie semi-gratuită disponibilă atât pentru dispozitivele Android cât și pentru dispozitivele iOS, aplicația poate detecta automat cadrul paginii pe care doriți să îl scanați și decupați corectând perspectiva. Mai mult, cu instrumentele furnizate de Genius Scan, este posibil să se mărească lizibilitatea documentului scanat în faza de postprocesare.

Pentru a accesa anumite funcții avansate, cum ar fi cea care vă permite să redenumiți inteligent documentele și să utilizați toate opțiunile de export și să eliminați publicitatea, trebuie să achiziționați versiunea completă a aplicației, care costă 8.99 euro.

Alte Aplicații scanner documente

Aplicații scanner documente pentru Android sau iPhone alte aplicatii scaner

Nu v-au satisfăcut aplicațiile menționate mai sus? Ciudat! Acestea sunt printre cele mai bune disponibile în prezent. În orice caz, puteți încerca alte aplicații de scanat documente din lista de mai jos.

  • Quick PDF Scanner (Android) – această aplicație  vă permite să scanați documentele direct de pe telefonul smartphone sau de la tableta Android. Interfața captivantă a utilizatorului și algoritmul său care detectează automat marginile foilor îl fac perfect pentru cei care doresc să aibă întotdeauna un scanner fiabil . Pentru a accesa funcțiile avansate ale scanerului PDF rapid și pentru a face scanări nelimitate, trebuie să efectuați achiziții în aplicație, începând de la 0,72 euro pe element.
  • Simple Scan (Android) – cu ajutorul acestei aplicații, puteți scana documente, chitanțe, fotografii, cărți de vizită etc, și să utilizați funcția de recunoaștere a textului (OCR) pentru a căuta cuvinte în interiorul documentului în sine. De asemenea, integrează câteva funcții avansate, cum ar fi salvarea documentelor pe cardul SD, accesibilă numai în versiunea completă a aplicației, care costă 4,99 euro.
  • Scanner Pro di Readdle (iOS) – care deține un iPhone sau un iPad, nu poate să nu ia în considerare această aplicație dezvoltată de Readdle (casa de software renumită care a realizat unele aplicații de productivitate celebre, mai presus de toate PDF Expert) care permite scanarea documente rapid și ușor. Algoritmul Scanner Pro recunoaște documentele și elimină automat umbrele, distorsiunile și alte „daune” care ar putea face scanarea inexactă. Acesta integrează numeroase funcții avansate, cum ar fi recunoașterea textului (OCR), procesarea imaginilor și sincronizarea pe toate dispozitivele. Costă 4,49 euro.
  • Tiny Scanner (Android / iOS) – această aplicație vă permite să digitizați documentele pe hârtie prin detectarea automată , setarea culorii și a formatelor acestora și chiar protejarea acestora cu o parolă. Pentru a accesa toate funcțiile integrate în scanerul Tiny (cum ar fi protecția documentelor),  trebuie să achiziționați versiunea Pro a aplicației, care costă 5,29 euro pe Android și 5,49 euro pe iOS.
  • Evernote Scannable (iOS) – scanerul de aplicații realizat de Evernote este gratuit 100% și vă permite să scanați cu ușurință documentele, să utilizați funcția de recunoaștere a textului (OCR) și să partajați scanarea cu alți utilizatori.  Programul Evernote Scannable vă permite să scanați cărțile de vizită și să obțineți informații de contact pentru a le salva în agenda telefonică.

Dacă sunteți în căutarea unor aplicații de localizat telefonul avem un articol dedicat acestui subiect aici. Aplicații de urmărire a telefonului Android sau iPhone.