Recuperare mesaje WhatsApp la schimbarea telefonului

Recuperare mesaje WhatsApp la schimbarea telefonului. Ați cumpărat un telefon nou și doriți să recuperați mesajele WhatsApp de pe celălalt telefon? Vom vorbi despre cum puteți recupera mesajele WhatsApp atunci când utilizați un telefon nou.

Recuperare mesaje WhatsApp la schimbarea telefonului

Pentru a atinge obiectivul vostru puteți beneficia de funcția de backup inclusă direct în WhatsApp, care vă permite să salvați datele local sau chiar în cloud pentru a le restaura atunci când aveți nevoie, fără să vă chinuiți cu carduri de memorie, și orice altceva.

Înainte de a merge mai departe, trebuie să clarificăm câteva aspecte de bază pentru transferul mesajelor WhatsApp de la telefon la telefon, în primul rând, în ceea ce privește transferurile care implică același sistem de operare (de exemplu, de la Android la Android și de la iPhone la iPhone) există proceduri oficiale care implică servicii cloud (Google Drive și iCloud). Prin urmare, acest tip de transfer este absolut simplu și, mai presus de toate, este în siguranță.

Din nefericire, povestea se schimbă dacă vorbim despre transferul mesajelor între diferite sisteme de operare. Nu există proceduri oficiale pentru a muta mesajele de pe iPhone la Android și invers, mai ales că cele două platforme utilizează sisteme diferite pentru stocarea mesajelor. Cu toate acestea, există aplicații și programe care fac posibilă această procedură.

Recuperare mesaje WhatsApp la schimbarea telefonului Android

Recuperare mesaje WhatsApp la schimbarea telefonului Android

După cum am menționat mai devreme, cea mai sigură modalitate de a transfera mesajele WhatsApp între două telefoane Android este Google Drive. Deci, cerința fundamentală pentru a nu pierde conversațiile personale este să configurați același cont Google pe telefonul nou.

Mutarea datelor pe Google Drive este foarte simplă, în primul rând, luați telefonul vechi și porniți aplicația WhatsApp, apăsați pe cele trei puncte () în partea din dreapta sus, selectați Setări din meniul propus și apoi mergeți la secțiunea Conversații.

Apăsați pe opțiunea Backup Conversații și apoi apăsați butonul Faceți BackUp pentru a efectua o salvare completă a datelor, atât în Google Drive, cât și în memoria telefonului (această ultimă opțiune ar putea fi utilă dacă nu intenționați sau nu puteți restaura copia de rezervă din Google Drive. Dacă doriți să includeți și videoclipuri în copia de rezervă, asigurați-vă că comutatorul este pornit.

După ce ați făcut această operațiune, treceți la noul telefon, introduceți cartela SIM (trebuie să utilizați același număr pe care l-ați folosit pe vechiul telefon) și configurați-l cu același cont Google pe care l-ați utilizat în vechiul telefon. Pentru a face acest lucru, trebuie să accesați secțiunea Setări> Utilizatori și conturi, și selectați elementul + Adăugați un cont și introduceți datele Google, apoi finalizați procedura de pe ecran.

După ce ați adăugat contul Google, descărcați aplicația WhatsApp din Magazinul Google Play (puteți atinge pe acest link pentru a continua rapid, dacă citiți acest articol de pe noul telefon), instalați-o, porniți-o și efectuați configurația inițială ca de obicei, introduceți numărul vostru de telefon și, dacă este necesar, codul primit prin SMS.

După ce numărul de telefon este verificat, WhatsApp ar trebui să detecteze automat backup-ul salvat anterior pe Google Drive. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul de restaurare afișat pe ecran și să așteptați finalizarea procedurii.

Transferă mesaje WhatsApp de pe iPhone pe Android

Transferă mesaje WhatsApp de pe iPhone pe Android

După cum am menționat la începutul acestui articol, nu există nicio procedură  oficială de a transfera mesajele de la iPhone la Android. Cu toate acestea, dacă credeți că este necesar, puteți profita de aplicația WazzapMigrator, aceasta este o aplicație, pentru Android, care vă permite să convertiți backup-urile de pe iPhone și să le faceți disponibile pentru Android. Aplicația este disponibilă în Magazinul Google Play și costă 4,99 euro. Pentru a finaliza operațiunea, trebuie să folosiți un PC sau laptop.

Înainte de toate, trebuie să vă asumați toate riscurile implicate, un risc ar fi, dacă WhatsApp decide să modifice modul de arhivare a mesajelor, este posibil ca aplicația să nu mai funcționeze. Mai mult, în unele terminale, este posibil ca aplicația să nu funcționeze deloc sau să transfere mesaje și fișiere multimedia incomplete. Mai multe detalii despre cum să utilizați aplicația WazzapMigrator găsiți într-un articol separat. Cum transferi WhatsApp de pe iPhone pe Android.