Aplicații pentru sarcină

Aplicații pentru sarcină. Dulcea așteptare este un moment extrem de delicat din viața unei persoane, dar care poate oferi emoții unice și care, contrar a ceea ce s-ar putea crede, implică nu doar viitoarea mamă, ci și întreaga ei familie. Pentru că este un moment prețios, dar în același timp unic, din acest motiv ați decis să folosiți o aplicație pentru sarcină care să vă ajute să țineți evidența schimbărilor suferite. Dacă ceea ce căutați este ceva care să vă țină evidența a ceea ce se întâmplă în cele 9 luni, trebuie să știți că sunteți în locul potrivit. În acest articol despre, aplicații pentru sarcină, vă voi prezenta o listă cu cele mai bune aplicații pentru sarcină disponibile pentru Android și iOS.

Ținând cont de faptul că aplicațiile pe care le veți găsi în acest articol nu au niciun scop medical, sunt convins că o să le folosiți ca pe un fel de jurnal virtual. Majoritatea aplicațiilor includ un instrument care, sub forma unui calendar, vă va permite să introduceți informații utile despre sarcina voastră zi de zi. Unele aplicații vă vor oferi, de asemenea, sfaturi, dar nu uitați că acestea sunt informații generale și sunt destinate să fie un punct de plecare pentru o vizită la medicul vostru.

În plus, toate aplicațiile și informațiile conținute în acest articol sunt oferite doar în scop informativ și nu sunt menite să înlocuiască îngrijirea medicală. Prin urmare, nu îmi asum nicio responsabilitate pentru utilizarea greșită a acestora.

Aplicații pentru sarcină (Android/iPhone)

După cum probabil știți deja, această perioadă este importantă atât pentru proaspăta mamă, cât și pentru cei din jurul ei. Din fericire, tehnologia a avut grijă să ofere soluții din ce în ce mai inteligente, concepute special pentru situații specifice, care, în acest caz, o pot ajuta pe viitoarea mamă să își amintească tot ceea ce trebuie să aibă în vedere pentru sarcină.

Mai jos o să vă prezint în principal câteva aplicații pentru sarcină (gratuite). Aplicațiile le puteți descărca din Magazin Play pentru Android sau din App Store pentru iOS.

Sarcina+ (Android/iPhone)

Aplicații pentru sarcină

Dacă căutați aplicații pentru sarcină în limba română, aplicația Sarcina+ este cu adevărat excelentă pentru a vă oferi sfaturi practice pentru viața de zi cu zi și pentru a vă monitoriza situația sarcinii prin intermediul unor grafice comparative frumoase și extrem de clare. Mai jos vă voi explica cum să o utilizați după ce o descărcați din Magazin Play dacă aveți un telefon sau tabletă care rulează sistemul de operare Android (aplicația o găsiți și în magazine alternative, de exemplu dacă aveți un telefon Huawei fără serviciile Google) sau din App Store pentru dispozitivele iOS.

După ce ați deschis aplicația vă va întreba dacă doriți sau nu să vă creați un cont prin intermediul unei serii de butoane: opțiunea Continuați cu e-mail vă va permite să vă creați un cont introducând e-mailul și o parolă și apoi apăsați pe Creare cont, opțiunea Continuați cu Google vă va permite să vă conectați și apoi să vă înregistrați direct accesând contul Google, în timp ce opțiunea Continuați cu Facebook vă va permite să vă înregistrați și să vă conectați cu contul vostru de Facebook. Atingeți pe Continuă fără a crea un cont dacă nu doriți să faceți unul.

Apoi, vi se va cere să vă introduceți numele, vârsta și rolul în care utilizați aplicația (mamă, tată, mamă singură, bunic/bunică). Răspundeți la întrebările aplicației și, în cele din urmă, atingeți butonul Gata. Stabiliți data nașterii sau folosiți instrumentul de calcul DPN dacă doriți să știți data aproximativă a noului venit în familie.

Pe ecranul principal veți găsi o miniatură a bebelușului vostru cu lunile curente de sarcină, atingeți pe butonul Deschide pentru a vizualiza câteva reproduceri digitalizate ale modului în care ar arăta un bebeluș în acel moment al gestației. Dacă apăsați pe perioada de sarcină din partea de jos, puteți deschide un grafic cronologic frumos care detaliază unele dintre cele mai importante informații pe care ar trebui să le știți.

Atingând pictograma bebelușului veți accesa secțiunea dedicată tuturor sfaturilor sub formă de articole și personalizate în funcție de experiența voastră, cu diferite grafice (în plus față de linia timpului), cum ar fi cel din Dimensiuni, care va compara dimensiunea bebelușului cu un fruct, o prăjitură sau un animal.

Atingând pictograma femeii din partea de jos, veți găsi secțiunea I, unde vă puteți seta greutatea sau puteți accesa grafice ilustrative privind starea burții, în timp ce la rubrica Lucruri de făcut puteți bifa toate sfaturile pe care ați dori să le vedeți aplicate sau pe care ați dori să le urmați. Prin apăsarea pictogramei cu trei puncte din stânga jos, veți accesa diferite funcții, cum ar fi Contorul de lovituri sau Contracții, un cronometru pentru a vă marca contracțiile.

Ovia Pregnancy Tracker (iPhone)

Ovia Pregnancy Tracker este una dintre cele mai bune aplicații pentru sarcină din multe motive! Oferă ilustrații realiste în detaliu a ceea ce arată copilul în creștere, și oferă zoom pe ecran complet pentru a obține o privire mai de aproape. De asemenea, dezvăluie dimensiunea mâinilor și picioarelor copilului vostru în diferite etape și le compară cu modul în care vor arăta la naștere.

Această aplicație vă permite să căutați și să filtrați prin semnificațiile și originile numelor de bebeluși, pentru a găsi unul care să vă placă. De asemenea, aplicația oferă articole și sfaturi asortate despre sarcină pentru a vă susține sarcina, oferă un calendar pentru a vă organiza progresul și experiențele, reamintiri privind programările la medic și informații despre siguranța alimentară și medicamente.

Aplicația este disponibilă doar pentru dispozitive iOS și o puteți descărca din App Store. Din păcate, interfața aplicației este în două limbi, Engleză și Spaniolă, nu are limba română.

Alte aplicații pentru sarcină

Alte aplicații pentru sarcină

Mai jos veți găsi o listă cu alte aplicații pentru sarcină, aplicațiile sunt complet gratuite și le puteți descărca pe telefon sau tabletă Android (din Magazin Play) sau pe iPhone/iPad (din App Store).

  • HiMommy (Android/iOS) – HiMommy, printre alte aplicații, este grozavă dacă doriți să vă notați impresiile, sentimentele și stările de spirit, deoarece o puteți folosi ca pe un jurnal personal. Dacă sunteți în căutarea unor aplicații pentru sarcină pentru iPhone, trebuie să știți că aplicația HiMommy este disponibilă și pentru utilizatorii de iOS. Aplicația o puteți folosi și pentru alte funcționalități: de exemplu, puteți accesa o reprezentare 3D a bebelușului, puteți vizualiza și partaja statisticile privind sarcina, puteți insera o fotografie a burții și puteți afișa o cronologie care compară dimensiunea bebelușului cu un obiect sau un fruct.
  • Baby Mam (Android/iOS) – vă recomand o aplicație care vă poate oferi sprijin, alături de recomandările medicului, bineînțeles, prin evidențierea unei colecții de articole adaptate sarcinii voastre. Aplicația are o interfață intuitivă și pentru a o accesa trebuie doar să vă înregistrați. Selectați apoi țara în care vă aflați, apăsați pe Confirm, introduceți datele și dați acordul după ce ați citit informațiile. Atingeți butonul Create (sau, I already have an account pentru a vă conecta) și ați terminat. Dacă știți data estimată de naștere, apăsați pe Insert data  sau dacă trebuie să o calculați, apăsați pe Calculate date. După ce apăsați butonul Continue, veți putea accesa o mulțime de articole care să vă ajute să faceți față nașterii, iar pe pagina principală veți vedea nu doar comparația bebelușului vostru cu un fruct, ci, glisând în stânga, veți vedea toate comentariile altor utilizatori care, ca și voi, se află în aceeași perioadă de sarcină.
  • Sarcina pe săptămâni în română (Android) – această aplicație este indicată și pentru cei care doresc să își urmărească schimbările prin intermediul unei versiuni digitalizate a unui jurnal în care puteți adăuga, zi de zi, diverși parametri, cum ar fi tensiunea arterială, greutatea, măsurătorile burții și diverse simptome și starea de spirit, precum și note manuale rapide. Aplicația o recomand celor care doresc să completeze sfaturile medicului cu un raport digital care să le permită să își arhiveze datele din spital. Aplicația are câteva funcții, cum ar fi contorul de contracții și puteți bifa vizitele și testele efectuate adăugând manual rezultatele medicului vostru. Unele funcții ale aplicației sunt disponibile doar în versiunea Premium.