Antivirus cu VPN pentru PC

Antivirus cu VPN pentru PC. Dacă căutați un antivirus care include si VPN, trebuie să știți că ați ajuns în locul potrivit. În acest articol despre, antivirus cu VPN pentru PC, vom vorbi despre funcționarea unui program antivirus cu VPN inclus și vă voi prezenta câteva soluții all-in-one care vă ajută să vă protejați dispozitivele și conexiunea în cel mai bun mod.

Diferența dintre antivirus și VPN

Diferența dintre antivirus și VPN

Mulți cred că antivirusul și VPN-ul creează un conflict în funcționalitatea lor, dar nu este deloc așa și mai jos vă voi explica de ce.

Un antivirus are grijă să protejeze dispozitivul utilizatorului de malware, adică de toate acele programe rău intenționate (inclusiv viruși informatici) menite să modifice funcționarea sistemului de operare și să fure ilegal date sau bani. Printre cele mai periculoase programe malware din ultima vreme se numără ransomware-ul care criptează conținutul discului și cere bani pentru a oferi cheia necesară pentru deblocarea fișierelor (o cheie care, în cazul multor escrocherii nici măcar nu este trimisă victimei) dar există și programe malware mai puțin periculoase (de exemplu, hijacker care schimbă pagina de pornire a browserului și motorul de căutare pentru a redirecționa utilizatorul către site-uri pline de reclame sau pagini de phishing).

Antivirusul se ocupă de prevenirea unor astfel de amenințări printr-o bază de date de semnături (un fel de fișier actualizat constant în care sunt enumerate toate principalele amenințări cibernetice) și sisteme inteligente de analiză capabile să blocheze procese care nu sunt prezente în baza de date de semnături dar au comportament suspect (de exemplu, încearcă să acceseze porțiuni protejate ale sistemului de operare) prin monitorizarea constantă a navigării online, a e-mailurilor și a acțiunilor efectuate offline de utilizator (de exemplu, deschiderea fișierelor). Prin urmare, nu acționează direct asupra confidențialității conexiunii la Internet, aici intră în joc VPN-urile.

VPN-urile (Virtual Private Network) sunt tuneluri în care să direcționați conexiunea pentru a vă proteja activitățile online ascunzându-le de privirile indiscrete (fie că sunt potențiali atacatori sau ISP-uri) și având posibilitatea de a fi conectat din alte locații geografice. O modalitate excelentă de a ocoli cenzura sau restricțiile regionale (desigur, totul depinde de performanța serverelor utilizate de VPN-ul pe care alegeți să îl utilizați).

Pe scurt, ei sunt intermediari care stau între dispozitivele noastre (calculatoare, smartphone-uri, tablete) și resursele online pe care dorim să le vizităm (de exemplu, un site de internet) prin criptarea comunicațiilor și permițându-ne să ascundem poziția geografică reală (ascunzând IP-ul real). Acestea ajută la evitarea multor amenințări online, vă permit să navigați în siguranță chiar și în rețelele Wi-Fi, dar nu protejează împotriva virușilor sau a programelor malware. Dacă conectați la PC un stick USB infectat sau vizitați un site web infectat, în ciuda faptului că aveți un VPN activ, acesta nu vă va proteja de astfel de amenințări (acestea vor fi blocate de antivirusul care este instalat pe PC).

Cel mai bun antivirus cu VPN

Acum sper că ați înțeles de ce un antivirus cu VPN ar trebui să fie folosit împreună. Așadar, vă voi prezenta câteva soluții all-in-one care includ ambele componente pentru a asigura protecția completă a navigării online și a tuturor celorlalte activități care se desfășoară pe PC, sau chiar pe telefon sau tabletă.

NordVPN

NordVPN

NordVPN este unul dintre cele mai cunoscute și utilizate servicii VPN din lume, precum și unul dintre cele mai sigure, deoarece folosește un sistem avansat de criptare a conexiunii și include funcția Threat Protection care blochează virușii, malware și alte amenințări care vă pot infecta PC-ul. De asemenea, se bazează pe servere în toată lumea, toate cu performanțe ridicate și cu garanția că activitățile utilizatorilor nu sunt înregistrate în niciun fel. Unele dintre ele sunt chiar dedicate unor activități specifice precum streaming de conținut video, schimb de fișiere pe rețele P2P (de exemplu, BitTorrent) și navigare prin protocolul Onion (cel folosit de sistemul Tor, pentru navigare anonim).

NordVPN este disponibil pentru toate sistemele de operare pentru PC (Windows 7, Windows 10, Windows 11 etc), telefoane și tablete, dar poate fi folosit și pe multe alte dispozitive, cum ar fi Smart TV, Raspberry Pi și routere. Cu acesta este posibil să vă protejați conexiunea de privirile indiscrete (fie că sunt ale persoanelor rău intenționate sau ale furnizorilor de internet), să utilizați în siguranță rețelele publice Wi-Fi, să treceți peste cenzura și restricțiile regionale și să accesați servicii străine de streaming de pe orice dispozitiv.

Pe Windows și macOS, așa cum am menționat, funcția Threat Protection este disponibilă și blochează cookie-urile de urmărire și protejează împotriva programelor malware prin blocarea site-urilor și fișierelor rău intenționate inspectând activitățile desfășurate în timp real pe PC-ul vostru. De asemenea, examinează în timp real toate fișierele executabile care au o dimensiune mai mare de 20 MB, controlează activitățile de navigare online prin blocarea site-urilor infectate și ștergerea fișierelor periculoase înainte ca acestea să afecteze sistemul de operare, blochează cookie-urile, ferestrele pop-up și alte sisteme de publicitate.

Funcția Threat Protection poate fi activată foarte simplu (pentru acest lucru deschideți programul NordVPN pe PC, dați click pe scut și mutați comutatorul Threat Protection în poziția ON) și funcționează chiar și atunci când VPN-ul nu este conectat.

Puteți obține NordVPN complet cu protecție împotriva amenințărilor la prețuri foarte bune. De exemplu, planul pe 2 ani costă 63,36 euro, egal cu doar 2,89 euro pe lună, cu o garanție de rambursare a banilor în 30 de zile și posibilitatea de al folosi pe toate dispozitivele compatibile (până la 6 dispozitive simultan).

SurfShark

SurfShark

Surfshark este o altă soluție all-in-one care oferă antivirus cu VPN. Mai precis, vorbim de un sistem VPN care poate conta pe multe servere rapide răspândite în întreaga lume capabile să garanteze performanțe ridicate și confidențialitate de nivel militar, datorită criptării pe 256 de biți aplicată tuturor comunicațiilor.

Aceasta înseamnă ca puteți naviga în siguranță chiar și folosind rețelele Wi-Fi, fără riscul ca activitățile voastre să fie interceptate (evident nimic nu este urmărit nici chiar de operatorii Surfshark), să puteți trece peste cenzura și restricțiile regionale, să puteți accesa servicii străine de streaming și multe altele, atât de pe PC cât și de pe telefon sau tabletă și alte dispozitive (de exemplu, Smart TV-uri și routere).

În ceea ce privește protecția împotriva virușilor și a programelor malware, Surfshark protejează dispozitivele (PC-urile și dispozitivele Android) de astfel de amenințări cu monitorizarea în timp real a activităților desfășurate, previne phishing-ul și alte conținuturi dăunătoare/enervante online (prin funcția CleanWeb). Pe scurt, este tot ce aveți nevoie pentru a avea o protecție all-in-one a conexiunii și a activităților desfășurate pe dispozitivul vostru.