Unde găsesc descărcările pe iPhone

Unde găsesc descărcările pe iPhone. Dacă ați descărcat un fișier pe telefon și nu îl găsiți, trebuie să știți că, descărcările pe iPhone sunt gestionate în moduri diferite, în funcție de aplicația pe care o utilizați și de tipul de fișiere pe care le descărcați. De exemplu, imaginile descărcate de pe Internet cu Safari, în funcție de opțiunea aleasă și de aplicația utilizată, pot fi salvate în aplicația Poze sau în aplicația Fișiere din iOS.

Unde găsesc descărcările pe iPhone

În acest articol despre, unde găsesc descărcările pe iPhone, vă voi explica cum să activați descărcările în iOS și unde găsiți fișierele descărcate folosind browserul Safari, Google Chrome sau Firefox. Nu vă faceți griji, pașii de urmat sunt simpli și pot fi urmați pe orice model de iPhone.

Activarea descărcărilor pe iPhone

Dacă doriți să descărcați fișiere pe iPhone în timp ce navigați pe Internet folosind rețeaua de date 3G, 4G sau 5G, trebuie să știți că puteți să permiteți descărcarea fișierelor în rețeaua preferată. Acest lucru se datorează faptului că iOS (sistemul de operare al telefonului) include diverse măsuri de protecție pentru a evita consumul excesiv de date mobile atunci când navigați în rețeaua de date.

Gestionarea descărcărilor folosind datele mobile este posibilă prin mai multe opțiuni. În primul rând, puteți utiliza funcția „Trafic date redus”, care vă permite să dezactivați descărcările atunci când folosiți datele mobile (de exemplu, puteți dezactiva utilizarea datelor mobile pentru aplicațiile de fundal, puteți să reduceți calitatea pentru streaming și să dezactivați actualizările automate atunci când utilizați rețeaua mobilă).

Pentru a seta această funcție, deschideți Configurările telefonului (pictograma roată dințată de pe ecranul de pornire), apoi apăsați pe „Date celulare”, accesați meniul numit „Opțiuni date” și activați sau dezactivați opțiunea „Mod Trafic date redus”. Dacă doriți să activați sau să dezactivați descărcările pentru o singură aplicație, deschideți aplicația „Configurări”, apoi derulați în jos până când vedeți lista aplicațiilor instalate pe telefon. După ce ați făcut acest lucru, atingeți pe aplicația la care doriți să activați sau să dezactivați descărcările folosind rețeaua mobilă și glisați comutatorul de lângă „Date celulare” în poziția Pornit.

Unde găsesc descărcările pe iPhone

Unde găsesc descărcările pe iPhone? Deci, dacă nu știți unde sunt salvate fișierele descărcate pe iPhone, vreau să vă spun că fișierele le puteți găsi foarte simplu. Mai jos vă voi explica unde găsiți descărcările fișierelor în browserul Safari și în aplicația Fișiere, Poze sau în aplicații terță.

Browserul Safari

Browserul Safari

Ca să descărcați fișiere de pe Internet cu browserul Safari e simplu, dar mai întâi vreau să vă explic cum să alegeți calea unde vor fi salvate toate fișierele descărcate cu Safari.

Deci, pentru acest lucru deschideți „Configurări”, apoi derulați în jos până când găsiți Safari și atingeți pe el. Apoi atingeți pe opțiunea „Descărcări” și alegeți calea în care să salvați toate fișierele descărcate, în mod implicit, folderul Descărcări este salvat în iCloud, dar puteți alege să salvați fișierele în memoria internă a telefonului atingând opțiunea „Pe iPhone”. De asemenea, puteți apăsa pe opțiunea Altele … pentru a alege un folder din telefon.

După ce ați făcut acest lucru, deschideți Safari și descărcați un fișier de pe Internet. Fișierul descărcat va fi afișat într-un panou special, accesibil prin pictograma cu „săgeata îndreptată în jos” accesibilă din meniul AA din bara de adrese a browserului (în iOS 15) sau în partea dreaptă sus (în versiuni mai vechi de iOS).

Apoi din meniul „Descărcări” puteți vizualiza lista completă a fișierelor descărcate. Fișierele vor rămâne salvate în acea secțiune până când le ștergeți, apoi vor fi șterse din meniul respectiv, dar nu din memoria telefonului sau din iCloud.

Aplicația Fișiere din iOS

Aplicația Fișiere din iOS

Toate fișierele descărcate cu Safari (și nu numai) pot fi salvate în diferite locații de pe iPhone sau iCloud. După ce le eliminați din meniul Descărcări din Safari, fișierele pot fi vizualizate folosind managerul de fișiere iOS numit „Fișiere”.

Pentru a vizualiza descărcările pe telefon folosind aplicația Fișiere, tot ce trebuie să faceți este să porniți aplicația de pe ecranul de pornire sau din Biblioteca de aplicații și să deschideți folderul „Descărcări”, situat în fila „Explorare”. Desigur, dacă ați ales o altă cale pentru salvarea descărcărilor, va trebui să deschideți folderul ales și nu cel numit Descărcări.

Apoi puteți să deschideți fișierele descărcate și să le gestionați, de exemplu le puteți copia, muta, redenumi sau să le ștergeți, pentru acest lucru faceți o atingere lungă pe ele și atingeți pe butonul de eliminare din meniul contextual care apare pe ecran.

Aplicația Poze din iOS

Aplicația Poze din iOS

Pentru a găsi imaginile descărcate folosind Safari sau fotografiile din conversațiile WhatsApp, tot ce trebuie să faceți, este să deschideți aplicația Poze situată pe ecranul de pornire sau în Biblioteca de aplicații. Pe ecranul principal al aplicației puteți găsi imaginile descărcate în meniul Poze/Bibliotecă.

Dacă nu le găsiți acolo, atingeți pe fila „Albume”, apoi atingeți pe albumul numit „Recente”. Dacă ați descărcat imaginile recent, acestea vor apărea în partea de jos, altfel le puteți găsi accesând ziua în care au fost descărcate. De asemenea, trebuie să știți că albumele pot conține și imagini create automat de alte aplicații instalate pe iPhone.

Unde găsesc descărcările pe iPhone (Chrome și Firefox)

Unde găsesc descărcările pe iPhone

Puteți descărca fișiere pe iPhone folosind și alte browsere (nu doar cu Safari), cum ar fi de exemplu Google Chrome sau Mozilla. Mai jos veți găsi pașii de urmat pentru a găsi descărcările efectuate cu Google Chrome sau Mozilla Firefox.

  • Google Chrome – Google Chrome este al doilea cel mai utilizat browser pe dispozitivele iPhone. Descărcările sunt salvate în folderul Chrome situat în aplicația Fișiere. Alternativ, le puteți găsi atingând meniul din partea dreaptă jos a browserului (pictograma cu trei puncte orizontale) și atingând secțiunea Descărcări.
  • Mozilla Firefox – Mozilla Firefox vă permite să descărcați fișiere pe iPhone într-un mod foarte similar cu cel oferit de celelalte browsere. După descărcarea fișierelor, le puteți găsi în meniul Descărcări, pe care îl puteți accesa apăsând pictograma din dreapta jos. Alternativ, deschideți aplicația Fișiere și atingeți pe folderul Firefox pentru a vedea toate descărcările făcute cu acest browser.

Șterge descărcările din iPhone

Șterge descărcările din iPhone

Pentru a șterge descărcările din iPhone, urmați acești pași. Deci, deschideți aplicația „Fișiere” din iOS apoi efectuați o apăsare lungă pe fișierul pe care doriți să îl ștergeți și apoi apăsați pe butonul „Ștergeți” din meniul derulant care apare pe ecran. Pentru a șterge definitiv fișierul, reveniți la ecranul principal al aplicației Fișiere și atingeți pe secțiunea numită „Șterse recent”, unde puteți găsi fișierele șterse într-un coș de gunoi temporar. Apoi, efectuați o atingere lungă pe fișier și apăsați pe butonul „Ștergeți acum”.

Dacă intenționați să ștergeți fotografiile descărcate, trebuie să faceți o apăsare lungă pe fotografia dorită (în aplicația Poze) și apoi apăsați pe opțiunea „Ștergeți din bibliotecă”. După ce ați făcut acest lucru, apăsați pe submeniul albumului, apoi derulați în partea de jos până când găsiți secțiunea „Șterse recent” (unde fotografiile rămân șterse temporar înainte de a fi șterse definitiv). Apoi atingeți pe fotografia pe care intenționați să o ștergeți definitiv și atingeți butonul „Ștergeți”.

De asemenea, dacă doriți, puteți seta ștergerea automată a descărcărilor în Safari. Pentru a face acest lucru, deschideți „Configurări”, apoi apăsați pe Safari și apoi pe opțiunea „Eliminați descărcările din listă”. Pe ecranul care se deschide alegeți când doriți să eliminați fișierele descărcate.