Nu vreau să se salveze pozele de pe WhatsApp

Nu vreau să se salveze pozele de pe WhatsApp. Dacă WhatsApp este aplicația voastră preferată de mesagerie, dar aveți îndoieli cu privire la utilizarea unora dintre funcțiile sale, în special dacă doriți să evitați ca pozele și videoclipurile primite să fie descărcate automat pe telefonul vostru, ocupând spațiu inutil, trebuie să știți că ați ajuns în locul potrivit.

În acest articol, nu vreau să se salveze pozele de pe WhatsApp, vă voi explica cum să nu salvați pozele, atât pe Android, cât și pe iPhone (pe calculator pozele nu sunt salvate automat și definitiv, deci nu nu trebuie să vă faceți griji).

Nu vreau să se salveze pozele de pe WhatsApp pe Android

Dacă nu doriți să salvați pozele de pe WhatsApp pe telefonul vostru Android, puteți să dezactivați salvarea automată a tuturor pozelor primite în aplicația de mesagerie sau să dezactivați descărcarea lor. Mai jos vă voi explica cum să faceți acest lucru pe un telefon sau tabletă Android.

Ce faci să nu se salveze pozele de pe WhatsApp în Galeria Android

Ce faci să nu se salveze pozele de pe WhatsApp în Galeria Android

Tot ce trebuie să faceți ca să nu se salveze pozele de pe WhatsApp în Galeria Android este să accesați setările aplicației de mesagerie și să dezactivați descărcarea automată pentru fișiere media.

Deci, luați dispozitivul Android, porniți aplicația WhatsApp atingând pictograma acestuia, apoi apăsați pictograma cu trei puncte din dreapta sus și selectați opțiunea Setări din meniul care se deschide.

În noul ecran afișat, atingeți pe Conversații, găsiți opțiunea Stocare fișiere media și glisați comutatorul de la ON la OFF, pentru a dezactiva descărcarea automată a pozelor și videoclipurilor primite pe WhatsApp.

Dacă preferați să lăsați activă funcția de descărcare automată a pozelor pe WhatsApp și să o dezactivați numai pentru conversații specifice, accesați ecranul CONV. al aplicației, apăsați pe conversația care vă interesează și atingeți numele contactului aflat în partea de sus.

Acum, atingeți opțiunea Stocare fișiere media și, în ecranul Afișați în galeria telefonului fișiere media descărcate recent din aceasta conversație?, atingeți pe Nu. Apoi apăsați pe butonul OK și ați terminat.

Dezactiveaza salvarea pozelor in conversatii pe WhatsApp

Doriți să nu salvați pozele din grup pe WhatsApp? În acest caz, accesați ecranul CONV, apăsați pe conversația de grup pentru care doriți să dezactivați descărcarea automată a pozelor și atingeți pe numele grupului vizibil în partea de sus.

Apoi atingeți opțiunea Stocare fișiere media, atingeți pe Nu și apăsați butonul OK pentru a salva modificările și a dezactiva salvarea automată a tuturor fișierelor media, inclusiv a pozelor.

Dacă intenția voastră este să dezactivați descărcarea automată a fișierelor media în timpul conversațiilor (și să evitați descărcarea acestora în Galeria Android), apăsați pictograma cu trei puncte, în partea dreaptă sus, selectați opțiunea Setări din meniul care se deschide și, în noul ecran afișat, apăsați pe Utilizare date și spațiu.

Apoi, la secțiunea Descărcare automată media, apăsați elementul Prin date mobile, debifați opțiunea Poze și apăsați butonul OK pentru a dezactiva descărcarea automată a pozelor atunci când utilizați rețeaua de date mobile.

Tot la fel puteți să dezactivați descărcarea automată a pozelor atunci când sunteți conectați la o rețea Wi-Fi. Pentru acest lucru apăsați opțiunea Prin conexiune Wi-Fi, debifați caseta de lângă Poze (și toate opțiunile care vă interesează, inclusiv Audio, Video și Documente) și atingeți butonul OK pentru a salva modificările.

De asemenea, dacă credeți că este necesar, puteți dezactiva descărcarea automată a pozelor atunci când sunteți în roaming. Opțiunea, în mod implicit, ar trebui să fie deja dezactivată, ca să fiți siguri, accesați secțiunea În roaming și asigurați-vă că opțiunea Poze nu este selectată. În caz contrar, debifați toate elementele de interes și apăsați butonul OK.

Nu vreau să se salveze pozele de pe WhatsApp în Google Foto

Pictograma WhatsApp

Dacă vă întrebați cum puteți să nu salvați pozele WhatsApp în Google Foto, trebuie să știți că nu mai sunt necesare operațiuni, deoarece salvarea automată a pozelor pe Google Foto nu mai este permisă.

Din iunie 2020, Google a anunțat blocarea pentru sincronizarea pozelor și videoclipurilor WhatsApp (și a altor servicii de mesagerie și aplicații de rețea socială) pe Google Foto. Cu toate acestea, rămâne activă posibilitatea de a face backup-uri WhatsApp și de a le stoca pe Google Drive, celebrul serviciu de stocare în cloud cu 15 GB de spațiu gratuit.

Dacă ați activat backup-ul automat pe Google Drive și acum doriți să îl dezactivați, tot ce trebuie să faceți este să accesați Setările WhatsApp și să selectați opțiunea Conversații. În noul ecran care apare, apăsați Backup conversații, căutați secțiunea Setări Google Drive și atingeți opțiunea Faceți backup în Google Drive.

După ce ați făcut acest lucru, atingeți pe Niciodată, pentru a dezactiva complet backup-urile în Google Drive sau opțiunea Doar când ating „ Faceți backup”, pentru a dezactiva backup-urile automate. Dar, veți avea posibilitatea să faceți backup manual în Google Drive.

Dezactivare salvare poze WhatsApp pe iPhone

Dezactivare salvare poze WhatsApp pe iPhone

Procedura pentru dezactivare salvare poze WhatsApp pe iPhone este rapidă și ușoară. Chiar și pe iPhone, puteți alege fie să dezactivați complet descărcarea automată a tuturor pozelor primite, fie să evitați descărcarea pozelor în conversații.

Deci, luați iPhone-ul, deschideți aplicația WhatsApp și apăsați pe Setări din meniul situat în partea de jos, apoi atingeți pe Conversații. În noul ecran care apare, căutați Salvare în Rolă Film și glisați comutatorul pe OPRIT, pentru a dezactiva salvarea automată a pozelor și videoclipurilor pe care le primiți pe WhatsApp.

Dacă preferați să dezactivați descărcarea automată doar pentru anumite conversații (chiar și în grupuri), accesați secțiunea CONV. din WhatsApp, apăsați pe conversația care vă interesează și, în noul ecran afișat, atingeți numele contactului sau numele grupului afișat mai sus.

După ce ați făcut acest lucru, atingeți pe Salvare în Rolă Film și selectați opțiunea Niciodată din meniul care se deschide, pentru a dezactiva descărcarea automată a pozelor și videoclipurilor primite în conversație. Dacă vă răzgândiți, puteți activa din nou această opțiune, va trebui să activați opțiunile dezactivate anterior.

Așa cum v-am explicat în secțiunea pentru dispozitive Android, chiar și pe iPhone puteți dezactiva descărcarea automată a fișierelor media în conversații. Pentru acest lucru, accesați Setările WhatsApp, apăsați pe Stocare și date și mergeți la secțiunea Descărcare automată media. Pentru a dezactiva doar descărcarea automată a pozelor, atingeți pe Poze și selectați opțiunea Niciodată.

Vă întrebați cum puteți șterge mesajele trimise pe WhatsApp? Ei bine, este foarte simplu! Urmați instrucțiunile pe care vi le-am oferit într-un articol dedicat acestui subiect. Cum se poate șterge un mesaj trimis pe WhatsApp?