Transformare poză în desen animat

Transformare poză în desen animat. Dacă nu știți care este modul de transformare poze în desene, trebuie să știți că ați ajuns în locul potrivit.

Transformare poză în desen animat

În acest articol vă voi explica pas cu pas cum puteți transforma o poză în desen animat. Pentru acest lucru trebuie să folosiți programe, servicii online sau chiar aplicații pentru smartphone-uri și tablete, care oferă utilizatorilor numeroase efecte frumoase pe care să le aplice pe poze, inclusiv acelea pentru a oferi un aspect asemănător desenelor animate.

Program de transformat poze în desen

O să încep lista cu unele programe pentru transformare poză în desen, programele sunt compatibile cu Windows, macOS și Linux.

XnSketch (Windows/macOS/Linux)

XnSketch Transformare poză în desen

Unul dintre cele mai bune programe pentru a transforma o poză într-un desen animat este XnSketch, disponibil pentru Windows, macOS și Linux. De asemenea, oferă opțiuni de a acționa pe lumină, contrast și alți parametri care urmează să fie editați, toate aceste opțiuni îl face un program foarte complet.

Pentru download pe Windows, accesați site-ul oficial și faceți click pe butonul Zip Win 64bit o Zip Win 32bit (în funcție de versiunea Windows folosită). După ce descărcarea este completă, extrageți arhiva ZIP în orice folder și rulați fișierul .exe.

Dacă aveți un Mac, accesați această pagină, faceți click pe butonul View și, în fereastra Mac App Store care se deschide, faceți click pe butonul de instalare, dacă vi se solicită, confirmați operația furnizând parola pentru contul Apple sau utilizând Touch ID (dacă aveți un MacBook cu senzor de amprentă). După instalare, deschideți programul.

Acum, trageți poza care urmează să fie editată în fereastra principală a programului XnSketch sau, dacă doriți, faceți click pe simbolul folderului cu săgeata albastră orientată în sus, localizat în stânga sus, pentru a selecta manual o poză.

Apoi, asigurați-vă că fila Effect situată în partea de jos este selectată și faceți click pe unul dintre efectele disponibile. Dacă este necesar, personalizați efectul, reglând luminozitatea, contrastul, saturația și așa mai departe, folosind barele de reglare situate în dreapta. Făcând click pe fila Mask din partea de jos, puteți aplica o mască fotografiei.

Când ați terminat de editat, salvați rezultatul făcând click pe pictograma folderului cu săgeata verde orientată în jos, situată în partea stângă sus și specificați formatul și locația în care să exportați fișierul.

FotoSketcher (Windows)

program de transformat poze in picturi FotoSketcher

FotoSketcher este un program care funcționează similar cu XnSketch. De fapt, programul vă permite să aplicați diverse efecte pe pozele voastre pentru a le transforma în desen animat.

Pentru download, accesați această pagină și faceți click pe linkul FotoSketcher 64-bit Windows Portable sau FotoSketcher 32-bit Windows Portable (în funcție de versiunea Windows folosită). Apoi, deschideți fișierul .exe obținut.

Trageți poza pe care doriți să o transformați în fereastra FotoSketcher sau, dacă doriți, faceți click pe pictograma folderului albastru, situat în colțul din stânga sus, pentru a selecta manual o poză.

Acum, faceți click pe pictograma paletei aflată în partea de sus și, în fereastra care se deschide, alegeți efectul care va fi aplicat imaginii, selectând-o din meniul Drawing Style. Modificați dacă doriți efectul aplicat, folosind barele de reglare Color Mix, Contour Intensity, Effect Intensity și, atunci când sunteți gata aplicați efectul pe poză, făcând click pe butonul Draw din partea inferioară .

În cele din urmă, dați click pe pictograma dischetă aflată în partea stângă sus pentru a salva rezultatul final.

Alte programe pentru transformare poze în desen

Alte programe pentru transformare poze în desen creion

Dacă doriți să încercați alte programe pentru a transforma pozele în desen, uitați-vă în lista de mai jos, sunt sigur că veți găsi un program pe placul vostru.

  • GIMP (Windows/macOS/Linux) – foarte cunoscut ca program de editare foto care integrează numeroase instrumente pentru editare, inclusiv unele filtre, pentru a fi utilizate pentru a crea poze cu efect de desen.
  • Inkscape (Windows/macOS/Linux) – este un program compatibil cu  Windows, macOS și Linux, și vă permite să desenați imagini în format vectorial pentru Web.
  • Paint .NET (Windows) – acest program este un fel de versiune îmbunătățită la Paint (deși nu este dezvoltat de Microsoft), programul vă permite să creați desene de la zero sau din propriile poze.

Transformare poza în desen online

Există, de asemenea, multe servicii online pentru a transforma o poză într-un desen animat pe care îl puteți utiliza. Mai jos veți găsi câteva servicii compatibile cu toate browserele principale pentru navigarea pe Internet.

Pho.to

cum transformi o poza în desen online

Primul serviciu online pe care ar trebui să îl încercați, dacă doriți să transformați o poză în desen animat, este Pho.to. Acesta este un site web care oferă mai multe instrumente pentru editarea imaginilor, inclusiv un instrument frumos pentru a aplica efectul comic la imagini.

Pentru a transforma o poză într-un desen animat cu Pho.to, accesați site-ul oficial și faceți click pe butonul From disk, pentru a selecta poza pe care intenționați să acționați. În mod alternativ, puteți selecta o poză online sau din contul vostru de Facebook făcând click, pe butoanele Enter URL și From Facebook.

Așteptați finalizarea încărcării și efectul de desen animat va fi automat aplicat pe poză. Acum, trebuie doar să faceți click pe butonul Save and share pentru a salva poza modificată în calculator.

Rețineți că, selectând opțiunea Face morphing atașată editorului, pe lângă transformarea fotografiei alese într-un desen animat, puteți de asemenea să o animați, făcând click pe unul dintre diferitele efecte de transformare a feței. În acest caz, imaginea va fi salvată sau partajată sub forma unui GIF, pentru a garanta efectul animat.

Cartoonize

Cartoonize

Un alt serviciu de transformat poze în desen animat este Cartoonize (cunoscut anterior ca ConvertToCartoon). Acesta este un site foarte frumos care vă permite să transformați poze în desene cu doar câteva click-uri. Rezultatul final este cu adevărat surprinzător, dar, trebuie să știți că, pe poze este aplicat un filigran cu numele site-ului. În plus, dimensiunea imaginii este redusă în comparație cu originalul.

Acestea fiind spuse, tot ce trebuie să faceți pentru a putea utiliza Cartoonize este să accesați site-ul de internet să alegeți Upload From Disk și să selectați fotografia care va fi transformată într-un desen animat. În caz contrar, bifați caseta Upload From URL și lipiți adresa URL a unei fotografii de pe Internet.

Pe pagina care se deschide, vi se va afișa fotografia pe care a fost aplicat automat un efect de desen animat. Dacă doriți să selectați alt efect, faceți click pe unul dintre efectele din stânga. Pentru a salva modificările, faceți click pe butonul Save din partea stângă sus și, folosind butoanele din caseta deschisă, alegeți formatul de ieșire în care să exportați imaginea. În cele din urmă, faceți click pe butonul Save și veți obține fișierul final.

Alte servicii pentru transformare poză în desen online

servicii de transformat poze in desen online

Există și alte servicii online pentru transformare poze în desene animate care merită luate în considerare, mai ales dacă cele enumerate mai sus nu v-au satisfăcut.

  • KusoCartoon – este un serviciu online, simplu de utilizat, prin care puteți transforma pozele în desene animate. Funcționează fără a instala plugin-uri și este gratuit.
  • Photopea – celebra aplicație web de editare foto care integrează numeroase instrumente avansate pentru editare foto. De asemenea, include filtre gata de utilizare care vă permit să transformați pozele în desene. Fiind dezvoltat în HTML5, nu necesită instalarea niciunui plugin. Este gratuit, dar pentru a elimina publicitatea de pe pagina de servicii, trebuie să vă abonați la un abonament, care începe de la 9 dolari pe lună.
  • Photoshop Express Editor – este versiunea online la Photoshop, care include, printre altele, diverse filtre în stil de desene animate. Vă permite să acționați numai pe poze în format JPEG și necesită Flash Player.

Aplicație care transformă poza în desen

Aplicație care transformă poza în desen

Una dintre cele mai bune aplicații pentru transformarea pozelor în desene animate este MomentCam. Aceasta este o aplicație pentru Android și iOS care va permite nu numai să transformați poze în desene animate, ci și să creați efecte și caricaturi distractive. Aplicația este gratuită, însă accesul la toate efectele și eliminarea filigranului aplicat pe poze necesită un abonament, care începe de la 2,29 euro pe lună.

După instalarea și pornirea aplicației pe dispozitivul vostru, atingeți butonul Create Avatar de pe ecranul său principal, apăsați butonul Allow Access și acordați aplicației permisiunile de care are nevoie pentru a funcționa corect. În continuare, încadrați-vă fața și faceți o poză folosind butonul corespunzător situat în centru (mai jos) sau, dacă preferați să utilizați o poză deja salvată pe dispozitiv, apăsați pe pictograma din stânga jos și selectați poza din Galerie.

Apoi, selectați sexul, vârsta, și așteptați transformarea feței într-un avatar în stil de desene animate. Selectați stilul care vă place cel mai mult, apăsați pe Next (dreapta sus) și personalizați personajul vostru schimbând forma capului, pălăriile, ochelarii și așa mai departe. Când ați terminat, salvați rezultatul obținut apăsând pe elementul Confirm (dreapta sus).

Alte aplicații care transformă pozele în desen

Alte aplicații care transformă pozele în desen

Dacă doriți să încercați alte aplicații pentru a transforma pozele în desen animat, încercați aplicațiile din lista de mai jos.

  • Manga-Camera (Android/iOS) – o aplicație simplă, dar distractivă pentru Android și iOS, care vă permite să transformați pozele în manga. Practic este gratuită, dar unele filtre sunt disponibile prin achiziții în aplicație începând de la 2,29 euro fiecare.
  • Desene în Creion (Android) – așa cum sugerează și numele său, această aplicație gratuită vă permite să transformați pozele în desene în creion, alegând unul dintre numeroasele efecte disponibile.
  • Photo To Cartoon Fx (iOS/iPadOS) – aceasta este o altă aplicație plină de efecte frumoase pentru a transforma pozele și imaginile în desene animate. Vă permite, de asemenea, să schimbați unii parametri, cum ar fi contrastul, claritatea și luminozitatea. Aplicația este gratuită, dar pentru a elimina publicitatea și a debloca tot conținutul, trebuie să cumpărați versiunea la plată, care costă 2,29 euro pe lună. Lista cu aplicații de schimbat fundalul la poze o găsiți într-un articol separat. Aplicații de schimbat fundalul la poze pe Android sau iPhone.