Ștergeți căutările și activitatea de navigare online

Ștergeți căutările și activitatea de navigare online. În acest articol vom vorbi despre un program gratuit cu care puteți șterge activitatea zilnică din calculator sau laptop.

Ștergeți căutările și activitatea de navigare online

Atunci când navigați online, totul este salvat în PC, cum ar fi istoricul căutărilor, paginile web vizualizate, parolele introduse și preferințele referitoare la un anumit site web sunt înregistrate de browser în formă de cookie-uri, fișiere temporare și alte informații diverse.

Acestea sunt fișiere mici care conțin detalii despre tot ceea ce se face online și datorită lor este posibil să economisiți timp prețios, evitând reintroducerea informațiilor și preferințelor, de fiecare data când vizitați o pagină web, aceste fișiere ajută site-ul web să stabilească preferințele utilizatorului.

Dacă din anumite motive doriți să eliminați informațiile în cauză de pe PC sau laptop, puteți lua în considerare ideea de a utiliza un program special, cum ar fi Anti Tracks.

Program de șters istoricul: Anti Tracks

Anti Tracks este un program gratuit specific pentru sistemele de operare Windows (atât pe 32 de biți, cât și pe 64 de biți) care, odată utilizat, vă permite să vă protejați confidențialitatea, eliminând pur și simplu istoricul și datele temporare salvate de browserele web utilizate (Mozilla, Google Chrome, Safari, Internet Explorer etc).

Vă întrebați cum funcționează programul? Ei bine, Anti Tracks va acționa identificând toate datele referitoare la diferitele activități desfășurate online prin scanarea folderelor de pe hard disk.

Atunci când programul este pornit pentru prima dată, se efectuează o procedură ghidată care permite utilizatorului să stabilească toate setările de bază, necesare pentru a elimina activitatea online.

Prin procedura ghidată este posibil să alegeți dacă să ștergeți activitatea din browser sau activitatea locală din calculator sau laptop.

La sfârșitul procedurii ghidate se deschide interfața principală a programului din care este posibilă accesarea tuturor funcțiilor disponibile. Există 6 categorii disponibile în interfața principală, prin care puteți efectua cele mai variate operațiuni de întreținere Windows. Categoriile programului sunt: Track Eraser (șterge activitățile), Disk Cleaner (șterge fișierele temporare, duplicate etc) Data Concealing (ascunde fișiere și foldere), Spam Eliminator, Track Concealing și Tools.

Pentru download acest program care vă ajută să ștergeți căutările și activitatea de navigare online, accesați site-ul Softpedia și dați click pe butonul Download Now din partea stângă pe pagină. În fereastra de tip pop-up care apare dați click pe Softpedia Secure Download (US) și așteptați descărcarea automată.

Când descărcarea este finalizată, dați dublu click pe fișierul antitracks9-free.exe și urmați instrucțiunile de instalare.

Șterge datele de navigare fără program

Nu doriți să instalați programe pe PC sau laptop pentru a șterge datele de navigare? În acest caz le puteți șterge manual, indiferent de browserul pe care îl folosiți. Dacă nu știți cum puteți șterge manual datele de navigare găsiți un articol separat despre cum se șterge istoricul căutărilor și cookie-urile din Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge și Opera. De asemenea, puteți șterge istoricul și pe Android sau iPhone.