Cum se șterge istoricul navigării pe iPhone

Dacă trebuie să ștergeți istoricul navigării și lista de site-uri web vizitate pe iPhone, iată cum să faceți acest lucru.

Cum se șterge istoricul navigării pe iPhone

Vrei să îți acoperi urmele și să ascunzi faptul că te-ai uitat la inele de logodnă sau altceva pe care nu vrei altcineva să știe, iată cum se șterge istoricul navigării pe iPhone.

Presupunând că ați folosit browserul web încorporat din iPhone Safari ,dacă da atunci ștergerea datelor este simplă.

Rețineți că istoricul va fi șters pentru toate dispozitivele conectate cu același cont Apple, iar cookie-urile și alte date de navigare vor fi, de asemenea, șterse. Acesta ar putea fi un lucru bun, dar este o rușine pentru Apple că nu se poate șterge istoricul pentru ultima oră, zi sau săptămână, totul sau nimic.

Pentru a face acest lucru, mergeți la Settings și defilați în jos până când găsiți Safari.

Apăsați pe acesta și apoi apăsați pe Clear History and data.

Cum se șterge istoricul navigării pe iPhone setari

Un avertisment vă va spune că istoricul va dispărea de pe toate dispozitivele, atingeți pe Clear History and Data .

Desigur, acest lucru se referă numai la Safari. Dacă aveți alte browsere instalate, este posibil să doriți să ștergeți istoricul și în acestea.

Cum se șterge istoricul navigării în Chrome pe iPhone

De exemplu, în Chrome, atingeți cele trei puncte verticale din partea dreaptă sus a ecranului.

Derulați în jos până când vedeți Privacy și apăsați pe el. Acum atingeți Clear Browsing Data.

În ecranul care apare, trebuie să selectați „Browsing history„, deoarece acesta este dezactivat în mod implicit. Util, spre deosebire de Safari, Chrome vă permite să păstrați lucruri cum ar fi cookie-urile și parolele pentru site-uri atunci când eliminați lista de site-uri pe care le-ați vizitat.

Cum se șterge istoricul navigării pe iPhone google chrome

Cum se poate naviga privat pe iPhone?

În viitor, dacă doriți să păstrați navigarea privată în Safari, utilizați modul privat (Private mode) înainte de a vizita un site Web.

Cum se șterge istoricul navigării pe iPhone modul privat

Acest lucru înseamnă că Safari nu va ține o evidență a site-urilor pe care le-ați vizitat sau căutărilor pe care le-ați efectuat în timpul acelei sesiuni. Aceste informații sunt „uitate” de îndată ce închideți o filă în modul privat.

Alternativ, puteți utiliza un browser complet diferit, cum ar fi Firefox Focus. Aceasta este dedicat navigării private și nu își amintește nimic când închideți aplicația.

Totuși, rețineți că orice mod de navigare privat nu este în întregime privat. De exemplu, ISP-ul vostru va putea vedea în continuare site-urile pe care le-ați vizitat. Pentru a opri acest lucru, trebuie să utilizați o rețea VPN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *