Configurare VPN pentru mai multa siguranța online

Un VPN este un instrument fantastic pentru a vă menține în siguranță și anonimi online, dar veți dori să vă asigurați că este optimizat în mod corespunzător și vă menține complet siguri. Avem câteva sfaturi rapide pentru a vă asigura că nu există probleme în protecția voastră.Configurare VPN pentru mai multa siguranța online.

Utilizarea unei rețele VPN este una dintre cele mai ușoare modalități de a crește securitatea și anonimatul online. Acestea sunt concepute pentru a fi foarte ușor de utilizat, și asigură că toate mișcările voastre online sunt păstrate în siguranță.

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă optimiza VPN-ul și vă vom duce prin aceste opțiuni pentru a vă asigura că sunteți la fel de siguri în timpul navigării pe web.

Configurare VPN pentru mai multa siguranța online

Cum să oprești scurgerea la DNS

Domain Name Servers (DNS) sunt, în esență, cărțile de telefon ale internetului. Acestea reprezintă un director permanent de actualizare a numelor de domenii care au asociate cu acestea un număr de protocol Internet (IP), ceea ce vă permite să vă amintiți numele unui site, mai degrabă decât șirul de numere care alcătuiesc adresa IP.

Când sunteți conectat la o rețea VPN, acesta ar trebui să utilizeze automat un server securizat DNS furnizat de serviciu. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna cazul, deoarece calculatorul vostru ar putea fi implicit la un serviciu public DNS standard.

Puteți testa dacă DNS-ul vostru are o scurgere prin utilizarea acestui site (https://www.dnsleaktest.com/). Dacă aveți VPN activat, dar site-ul respectiv afișează locația voastră fizică și nu locația în care este setat VPN-ul , atunci DNS-ul vostru are o scurgere.

Cum să oprești scurgerea la IPv6

IPv6 este o versiune a protocolului de internet care permite o cantitate mai mare de adrese de internet decât IPv4, care a fost standardul anterior. Furnizorii de Internet se află în plin proces de deplasare la IPv6, dar în prezent operează în afara rețelei VPN, astfel încât aceasta vă poate dezvălui identitatea.

Unii clienți VPN vor avea capacitatea de a dezactiva IPv6 și puteți verifica aici (http://ipv6leak.com/).Dacă IPv6 are scurgere, îl puteți dezactiva manual pentru a vă păstra anonimatul.

Selectarea protocolului VPN corect

Există câteva tipuri diferite de protocoale VPN și, de obicei, vi se va da posibilitatea de a alege. Protocolul este în esență metoda prin care conexiunea voastră este criptată, deci veți dori combinația celor mai rapide și cea mai sigure pentru o siguranță și o viteză maximă.

Merită să folosiți OpenVPN este aproape pentru orice situație. Este rapid și are o criptare de 256 de biți, care la moment este complet sigură.Veți putea schimba protocolul pe care VPN-ul îl utilizează în cadrul opțiunilor clientului.

Activarea unui VPN kill switch

Una dintre problemele principale cu o conexiune VPN este că, dacă nu reușește din orice motiv, fie că serverul coboară, fie conexiunea este abandonată, calculatorul vostru va reveni automat la metoda obișnuită, neprotejată de a contacta internetul, ceea ce vă poate face vulnerabili .

kill switch vă va asigura că atunci când conexiunea voastră scade, conexiunea la internet este oprită imediat, astfel încât să nu vă conectați automat prin alt mediu. Acest lucru vă asigură că datele voastre rămân private.

Mulți clienți VPN vor avea propriul switch de criptare încorporat în software-ul lor, dar nu toate. În acest caz, puteți adăuga manual „kill switch” folosind un program numit VPNetMon. Instrucțiuni privind modul de configurare a acestui lucru pot fi găsite pe site-ul lor web.

Este foarte ușor de configurat, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la ceva prea tehnic.

Efectuarea acestor modificări va asigura că experiența voastră de utilizare VPN este la fel de sigură ca și cum ar putea fi, luând-vă securitatea ca un pas suplimentar în plus, pentru a vă oferi o pace totală a minții.