Cum se configurează un VPN pe un PC Windows

VPN-urile reprezintă o modalitate utilă de a rămâne în siguranță online. Vă vom arăta cum să utilizați atât versiuni gratuite cât și plătite pe PC-ul Windows.

Rețelele private virtuale (VPN) sunt biți inteligenți de software care generează conexiuni sigure și criptate între dispozitiv și servere de pe web. Rezultatul este că, atunci când porniți un VPN, creșteți imediat atât securitatea, cât și confidențialitatea navigării.Cum se configurează un VPN pe un PC Windows.

Cum se configurează un VPN pe un PC Windows

VPN utilizând browserul Opera

O modalitate foarte rapidă și ușoară de a folosi un VPN este să descărcați browser-ul Opera.

Pe lângă faptul că este o modalitate foarte bună și rapidă de a naviga pe web, Opera are, de asemenea, un VPN gratuit încorporat în browser-ul propriu-zis. Odată ce ați instalat Opera, deschideți-l, apoi faceți clic pe pictograma Meniu din colțul din stânga sus.

Din lista care apare, alegeți Setări, apoi faceți clic pe secțiunea Confidențialitate și securitate din coloana din stânga. În panoul principal veți vedea o secțiune VPN cu o căsuța de marcat Activează VPN. Faceți clic pe acesta și veți vedea VPN-ul care apare în partea stângă a barei de căutare din partea de sus a ecranului.

configurează un VPN

Acum puteți căuta pe web în timp ce Opera vă asigură siguranța conexiunii. Pentru a opri din nou, reveniți la această opțiune și faceți clic pe Activare VPN astfel încât caseta să fie goală (nebifată).

VPN utilizând un serviciu plătit.

Dacă doriți mult mai multa securitate atunci serviciul la plată este calea de urmat. În momentul de față, avem niște favoriți, iar NordVPN și ExpressVPN se află în partea de sus a listei.

Mergeți la ExpressVPN și faceți clic pe butonul Download App.

VPN pe un PC

Când descărcarea este completă, faceți dublu clic pe fișier și urmați instrucțiunile de instalare. Când acest lucru este complet, vi se va oferi opțiunea de conectare sau de a face un cont nou.

Dați clic pe acesta din urmă și veți fi dus la site-ul ExpressVPN, unde va trebui să alegeți un plan și să configurați un cont.Compania oferă o garanție de 30 de zile pentru returnarea banilor, dacă nu doriți să continuați să utilizați acest serviciu, iar fiecare cont începe cu o încercare gratuită de 7 zile, astfel încât nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la cheltuiala încă.

Odată ce ați terminat, veți primi un cod de activare. Copiați acest cod apoi reveniți la aplicația ExpressVPN și faceți clic pe butonul Sign In.

Inserați codul de activare, apoi treceți prin opțiunile care vă întrebă dacă doriți ca aplicația să se lanseze automat atunci când porniți, și dacă doriți să partajați datele de performanță.

În cele din urmă, veți primi un buton de alimentare mare care va porni și opri VPN-ul. Sub aceasta există și opțiunea de a alege Locația, care vă permite să specificați țara în care va fi serverul vostru.

vpn calculator

Acest lucru este util deoarece, uneori, un server va fi împotmolit în cazul în care se confruntă cu un nivel ridicat de trafic. Trecerea la una nouă ar putea da foarte bine conexiunii voastre o creștere de viteză.

Cu toate acestea tot ce rămâne este să faceți clic pe butonul de alimentare și ExpressVPN va asigura imediat conexiunea. Acum, indiferent de browserul pe care îl utilizați, veți ști că navigați în siguranța și va fi imposibil pentru cineva să știe ce faceți.