Spațiu de stocare insuficient pe Android ? Eliberează spațiu

Spațiu de stocare insuficient pe Android ? Eliberează spațiu. Multe dintre telefoanele Android pe care încă le folosim au fost livrate cu 4 GB de stocare, iar acum, multe dintre ele oferind un minim de 64GB. Dar se știe nici acest spațiu nu va ajunge, pentru ca muzica nouă apare în fiecare zi aplicații la fel jocuri etc. Vom vorbi despre cum puteți obține mai mult spațiu de stocare pe telefonul vostru Android.

Spațiu de stocare insuficient pe Android ? Eliberează spațiu

Telefoane în ziua de astăzi vin cu cel puțin 32GB sau 64GB de stocare ca standard, sau poate 16GB dacă ați cumpărat un model care costă mai puțin. Chiar dacă nu ați întâmpinat încă probleme de stocare, administrarea corectă a spațiului de stocare vă poate ajuta să păstrați lucrurile și performanțele minunate.

Fără îndoială, cel mai bun mod de a elibera spațiu pe Android este să efectuați o resetare din fabrică. Dar stabilirea lucrurilor înapoi în modul în care doriți poate dura mult timp și puteți pierde fotografii prețioase, fișiere video și altele dacă telefonul nu a fost setat corect.

Mutați pozele și videoclipurile din spațiul de stocare intern

Acesta este probabil singurul element din această listă care va avea un impact mai mare decât oricare altul. Fotografiile și videoclipurile ocupă un spațiu foarte mare cu siguranță știți și voi asta.

Dacă dispozitivul vostru are spațiu pentru o cartelă microSD, introduceți una și automatizați salvarea acestor medii în microSD. Dacă dispozitivul vostru nu acceptă microSD, există Google Photos. De fapt, vă recomandăm să utilizați oricum această aplicație gratuită, deoarece este utilă pentru a vă asigura că toate amintirile importante sunt ținute în siguranță și sunt accesibile de pe orice dispozitiv pe care sunteți conectat la contul vostru Google.

Descărcați și instalați aplicația, apoi lansați-o și accesați Settings, Backup & Sync. După ce terminați totul , în Google Photos accesați Settings, Free up space. Urmați instrucțiunile pentru a șterge copiile locale și pentru a vedea cât spațiu de stocare veți economisi.

Spațiu de stocare insuficient pe Android  Eliberează spațiu poze si video whatsapp

Ștergeți pozele și videoclipurile salvate automat de WhatsApp

Este destul de ușor să dezactivați descărcarea automată a imaginilor și a videoclipurilor pe WhatsApp . Avem un articol despre asta aici.Dezactivează descărcarea automată la poze și video pe WhatsApp.

Este posibil să vedeți aceste fișiere din Gallery, deci deschideți aplicația browserului de fișiere (dacă nu aveți una puteți obține una gratuită din Google Play) și navigați la Internal storage> WhatsApp> Media > WhatsApp Images> Sent. De asemenea, puteți să verificați celelalte foldere din Media, cum ar fi WhatsApp Video.

S-ar putea să fiți surprinși de ceea ce găsiți aici, deci ștergeți ceea ce nu aveți nevoie, inclusiv toate copiile deja copiate în Google Photos.

Mutați datele în Google Drive

Deoarece utilizați un telefon care rulează un sistem de operare de la Google, este util să folosiți și celelalte instrumente Google de stocare în cloud. Fișierele voastre pot fi mutate în Google Drive. Ca și în cazul fotografiilor, aceasta va crea o copie de rezervă utilă și va face accesibile aceste fișiere de pe orice dispozitiv online.

Ștergeți aplicațiile și jocurile nefolosite pentru a economisi spațiu

Uneori, oamenii cred că au șters toate aplicațiile nedorite pe care le-au instalat prin Google Play și că într-adevăr au scanat ecranul inițial pentru aplicații neutilizate și sunt toate șterse. Mai rău, uneori au șters doar pictograma , iar aplicația se află în continuare în sertarul de aplicații. (Nu toate telefoanele Android vă permit să dezinstalați aplicațiile de pe ecranul de pornire.)

Cea mai bună soluție de a descoperi aplicațiile și jocurile neutilizate este să accesați Apps din Settings .Dacă doriți să evitați să ștergeți ceva important doar pentru că nu vă pare familiar și vedeți un nume ciudat de aplicație, asigurați-vă că căutați numai în fila Downloaded dacă aveți această opțiune (aceasta va depinde de versiunea Android pe care o utilizați) .

De asemenea, puteți accesa o listă cu aplicațiile și jocurile pe care le-ați descărcat deschizând Google Play, selectând Settings, My apps & games, apoi selectând fila Installed. Pentru a șterge ceva aici, apăsați pe el, apoi alegeți Uninstall.

Nu evitați să ștergeți și aplicațiile cumpărate de pe Google Play mai ales dacă nu le folosiți : toate achizițiile anterioare de pe Google Play pot fi descărcate ulterior gratuit.

Ștergeți descărcările

Toată lumea uită mereu despre descărcări, care sunt adesea lăsate în urmă într-un dosar uitat mult timp după ce au fost folosit. De exemplu dacă nu aveți o aplicație de browser de fișiere pe dispozitiv, puteți să o descărcați gratuit de pe Google Play. Acum căutați folderul Downloads și ștergeți tot ce nu aveți nevoie.

Nu ezitați să citiți cum se șterge fișierele stocate în memoria cache, avem un articol despre asta aici .Cum se șterge fișierele stocate în memoria cache: remediați eroarea de stocare insuficientă Android.

Comments 1

  • Această aplicație îmi place însă din punct de vedere financiar nu mă avantajează mai ales pentru un pensionar mar interesa social dacă e posibil vă mulțumesc pentru înțelegere o seară plăcută tuturor