Dezactivează descărcarea automată la poze și video pe WhatsApp

WhatsApp descarcă automat poze și video și alte suporturi media pe telefon, ceea ce reprezintă o durere atât pentru utilizarea datelor mobile, cât și pentru stocarea acestora. Iată cum se dezactivează descărcarea automată la poze și video pe WhatsApp.

Dezactivează descărcarea automată la poze și video pe WhatsApp

WhatsApp a devenit extrem de popular cu utilizatorii de smartphone-uri, deoarece este complet gratuit pentru a trimite poze, clipuri video și mesaje text și pentru a efectua apeluri chiar și în străinătate.O problemă este faptul că descarcă automat poze și video, și consumă datele mobile dar și spațiul de stocare.

Vom vedea cum se rezolvă acestă problemă mai jos pe Android, dar procesul este foarte similar și pentru iPhone.

Dezactivează descărcarea automată la poze și video

Deschideți WhatsApp și atingeți cele trei puncte din colțul din dreapta sus. Alegeți Settings> Data Usage.

Dezactivează descărcarea automată la poze și video pe WhatsApp setari

Sub Media ar trebui să vedeți trei opțiuni: Când utilizați date mobile, când sunteți conectați la Wi-Fi și în roaming. Apăsați pe fiecare dintre aceste opțiuni, și deselectați toate opțiunile, apoi apăsați OK.

Dezactivează descărcarea automată la poze și video pe WhatsApp dezactivare date mobile

Opriți WhatsApp să folosească spațiul de stocare

Deoarece este gratuit să trimiteți poze și video prin intermediul serviciului, trebuie să vă gândiţi și la spațiul de stocare al telefonului ca se termină. Ar trebui să opriți descărcarea automată a conținutului media, și puteți alege să descărcați numai fișierele pe care le doriți.

Este logic să vă stabiliți o regulă pentru a nu descărca imediat tot ceea ce nu doriți să păstrați, WhatsApp consumă o cantitate uriașă din spațiu de stocare pe telefon. Din fericire, acum este mult mai ușor să gestionați spațiul de stocare.

Deschideți WhatsApp, atingeți cele trei puncte din colțul din dreapta sus și alegeți Settings> Data and Storage Usage> Storage Usage.

Atingeți fiecare persoană de contact pentru a vedea cât de mult spațiu stocați cu persoana respectivă, plus veți vedea mai multe detalii despre consumul acestui spațiu.

Pentru a șterge rapid și a elibera spațiu, faceți clic pe Manage Messages din partea de jos a ecranului. Acesta va selecta automat aceste tipuri de date, iar apoi puteți face clic pe Clear Messages din partea de jos pentru a le elimina.

Dacă aveți o tableta fără SIM și nu știți cum să instalați WhatsApp avem un articol despre asta aici .Cum se instalează aplicația WhatsApp pe Tabletă cu SIM sau fără .