Programe de editat poze gratis pe PC sau laptop

În acest articol despre, programe de editat poze gratis pe PC sau laptop, vă voi prezenta programele care, în opinia mea, sunt cele mai bune programe din această categorie. Programe de acest gen sunt disponibile pentru Windows, MacOS și Linux. De asemenea, unele dintre ele sunt gratuite iar altele contra cost. Unele sunt pentru profesioniști și includ foarte multe funcții avansate, iar altele sunt potrivite în toate scopurile și pot fi folosite fără probleme chiar și de cei mai puțin experți în domeniu. Pe scurt, cu siguranță veți găsi programul potrivit pentru voi.

Programe de editat poze gratis pe PC sau laptop

Programe de editat poze gratis pe PC sau laptop

Mai jos veți găsi o listă cu programe de editat poze gratis pe PC sau laptop. Așa cum am menționat mai sus, majoritatea dintre programele pe care vi le voi prezenta sunt gratuite (altele contra cost) și pot fi utilizate pe sistemele de operare Windows, MacOS și Linux.

GIMP (Windows/macOS/Linux)

Acesta este unul dintre cele mai simple programe de editat poze gratis pe Windows, MacOS și Linux. Dacă nu ați auzit niciodată de GIMP și nu știți ce face acest program, este suficient să spunem că este considerat de mulți ca fiind cel mai bun program pentru editarea fotografiilor și este gratuit. Desigur, nu oferă foarte multe funcții avansate așa cum oferă programele contra cost, dar pentru cei care nu au nevoi foarte avansate, aceasta poate fi o soluție ideală mai ales că programul este gratis.

Programul este disponibil pentru toate sistemele de operare (Windows, MacOS și Linux) și include toate instrumentele de bază pentru editarea pozelor (redimensionarea pozelor, tăierea, îmbinarea, corectarea erorilor etc) plus o serie de filtre avansate care pot fi ușor utilizate chiar și de cei mai puțin pricepuți. Pentru download, dați click aici.

PhotoWorks (Windows)

PhotoWorks este unul dintre cele mai complete programe de editat poze și, în același timp, unul dintre cele mai ușor de utilizat. Are o interfață intuitivă combinată cu o serie de funcții cu adevărat interesante, de la instrumente pentru a corecta cele mai frecvente defecte din poze (ochi roșii, iluminare proastă, neclarități etc) până la filtre automate pentru îmbunătățirea pozelor, folosind funcții aproape magice, cum ar fi cele de modelare a fețelor și de schimbare/eliminare a fundalului unei imagini.

PhotoWorks acceptă toate formatele de fișiere grafice (inclusiv fișierele RAW) și este compatibil cu toate versiunile populare ale sistemului de operare Windows. Acesta poate fi descărcat și utilizat gratuit timp de 5 zile, însă pentru a salva pozele și al utiliza pe termen nelimitat este necesară achiziționarea unei licențe.

Acestea fiind spuse, pentru download PhotoWorks, accesați site-ul oficial al programului și dați click pe butonul Download now. Apoi deschideți fișierul .exe obținut, dați click pe butoanele Yes, OK și Next, bifați opțiunea I accept the terms of the license agreement și dați click pe Next, Install și Finish pentru a încheia instalarea.

După ce ați deschis programul, alegeți dacă doriți să introduceți licența, pentru al activa, sau dacă doriți dați click pe butonul Continue și profitați de versiunea de încercare gratuită. Apoi dați click pe butonul pentru a deschide poza pe care doriți să o editați și utilizați filele și instrumentele pe care le vedeți pe ecran pentru a aplica modificările dorite.

Dacă selectați fila Enhancement, în partea dreaptă vor apărea bare de ajustare care vă vor permite să modificați culorile, luminile, umbrele și toate celelalte detalii ale imaginii (împărțite clar în filele Main, Colours și Sharpness). Dacă selectați fila Tools veți vedea instrumente pentru decuparea imaginii, ajustarea parametrilor geometrici, modificarea fundalului, suprapunerea imaginilor pe imaginea deschisă, corectarea culorii, cartografierea tonurilor, reducerea zgomotului, ajustarea curbelor și aplicarea granulației la fotografie.

Dacă selectați fila Retouch, veți avea acces la instrumente precum Magic Portrait, pentru a îmbunătăți automat fețele cu un simplu click: Face modeling, pentru modificarea proporțiilor și dimensiunilor diferitelor elemente ale fetei (nas, gura și sprâncene): corrective brush, pentru a elimina elementele nedorite din fotografii.

În cele din urmă, în fila Effects puteți găsi multe efecte asemănătoare cu cele de pe Instagram pe care să le aplicați cu un simplu click, în timp ce în fila Text puteți găsi instrumente pentru a adăuga text și autocolante la fotografie.

Fiecare instrument poate fi folosit pur și simplu selectându-l din meniul lateral și apoi aplicând-l pe porțiunea dorită a fotografiei. În cazul unor modificări nedorite, puteți reveni cu ușurință dând click pe butonul Cancel, situat în stânga jos.

Pentru a vizualiza o comparație între fotografia originală și cea editată, trebui să dați click pe pictogramele situate în stânga jos: ochiul, pentru a vizualiza doar fotografia originală, sau fotografia cu separatorul în mijloc, pentru a vizualiza o comparație intre fotografia modificată și originală. Când sunteți mulțumit de rezultatul final, puteți să salvați fotografia făcând simplu click pe butonul Save (în dreapta sus), alegeți nivelul de calitate al fișierului și dați click pe butonul Save.

Photoshop (Windows/macOS)

Când vine vorba de programe de editat poze, este imposibil să nu te gândești imediat la Photoshop. Acesta este fără îndoială cel mai bun program de editat poze. Photoshop face posibilă modificarea fotografiilor digitale în orice mod: de la corecții simple la cele mai frecvente erori, cum ar fi ochii roșii, lumină scăzută etc.

Programul include o gamă largă de efecte pentru imagini care pot fi folosite cu ușurință chiar și de către cei care nu sunt experți în grafică și care doresc să se apropie de această lume. Programul nu este gratuit dar poate fi folosit gratuit timp de 7 zile și este compatibil cu Windows și MacOS. Pentru download, dați click aici.

AfterShot Pro (Windows/macOS)

Un alt program ușor de folosit pentru editat poze este AfterShot Pro. Acesta este compatibil cu Windows și MacOS pentru editarea avansată a pozelor. Programul este contra cost, dar este disponibil într-o versiune gratuită de încercare care vă permite să testați toate funcțiile pentru o perioadă de 30 de zile.

Programul permite fotografilor profesioniști să își organizeze fotografiile, să editeze poze în diverse moduri și să modifice imaginile RAW obținute cu camerele digitale. De asemenea, acest program vă permite să organizați fotografii în foldere și acceptă metadate EXIF. Pentru download, dați click aici.

Paint .Net (Windows)

Paint .Net este un program de editat poze cu multe opțiuni utile, acesta este compatibil cu toate versiunile de Windows, și ajută utilizatorii la editarea imaginilor digitale.

Este într-adevăr o versiune mai avansată la Paint din Windows (deși nu are nicio legătură cu Microsoft), care comparativ cu aceasta oferă un set de filtre (cum ar fi cel pentru a elimina ochii roșii, efectul sepia etc), de a regla luminozitatea, culoarea și contrastul fotografiilor și capacitatea de a edita fotografii care acționează pe mai multe nivele. Pentru download, dați click aici.

Alte programe de editat poze gratis pe PC sau laptop

Dacă niciunul dintre programele prezentate mai sus nu este pe placul vostru, și căutați alte programe de editat poze gratis pe PC sau laptop, atunci puteți încerca alte programe din lista de mai jos.

PhotoScape(Windows)

Photoscape este un program gratuit pentru Windows care vă permite să editați fotografiile digitale la 360 de grade printr-o serie de instrumente care pot satisface diferite nevoi. Programul vă permite să vizualizați și să catalogați fotografii digitale în toate formatele de fișiere, să redenumiți imagini, să creați colaje și să retușați fotografii utilizând diverse filtre.

Principalul avantaj al acestui program (oferă funcții mult mai simple decât Photoshop și GIMP pentru editarea fotografiilor) este acela că poate fi folosit cu ușurință chiar și de cei care nu au folosit niciodată un program de editare. Pentru download, dați click aici.

InfranView (Windows)

IrafnView este un program de editat poze gratis pe PC sau laptop care rulează sistemul de operare Windows (Windows 7, Windows 10 sau Windows 11), acesta vă permite să editați poze cu multe filtre fotografice. Nu este considerat o alternativă la cele mai renumite programe de editat poze (de fapt este un vizualizator de imagini cu funcții pentru corectarea imaginilor, nu este un editor de poze complet), dar are o mulțime de funcții interesante.

Programul este foarte mic și deschide instantaneu fotografiile chiar și pe PC-uri mai vechi, și vă permite să convertiți, redimensionați și să redenumiți imaginile. Pe scurt, în unele cazuri, acest program poate fi foarte util. Pentru download, dați click aici.

Pixelmator (macOS)

Pixelmator este unul unul dintre cele mai bune programe de editat poze pe macOS dar, din păcate, este contra cost. Desigur, nu este la același nivel cu Photoshop dar este aproape la egalitate cu GIMP, oferind în comparație cu acesta din urmă, o interfață mult mai intuitivă și atractivă din punct de vedere estetic, atât de mult încât este ușor de utilizat chiar și de către utilizatorii începători. De asemenea, programul oferă numeroase instrumente de editare a imaginilor potrivite pentru aproape toate nevoile. Pentru download, dați click aici.

Seashore (macOS)

Seashore este un program care se poate încadra pe deplin în acest articol despre programe de editat poze gratis pe PC sau laptop. Acesta este un program similar în anumite privințe cu GIMP, care se adaptează nevoilor la majoritatea utilizatorilor de Mac care doresc să aibă la dispoziție instrumente clasice de editat poze. Programul este destul de simplu de utilizat, oferă efecte și instrumente avansate. Pentru download, dați click aici.