La ce oră trebuie să postezi pe Instagram (2022)

La ce oră trebuie să postezi pe Instagram (2022). Instagram este rețeaua voastră de socializare preferată și o folosiți în mod activ în fiecare zi. Cu toate acestea, în ciuda tuturor eforturilor depuse pentru a crea fotografii, videoclipuri și alte tipuri de conținut, nu reușiți să obțineți numărul de interacțiuni și vizualizări la care v-ați aștepta. Prin urmare, v-ați gândit să aflați care sunt cele mai bune ore pentru a posta pe Instagram, deoarece doriți să optimizați publicarea conținutului vostru, partajându-l în zilele și orele cu cea mai mare activitate a utilizatorilor. Ei bine, trebuie să știți că nu există ore de top pentru a posta conținut online, nici pe Instagram, nici pe orice altă rețea socială.

La ce oră trebuie să postezi pe Instagram (2022)

Ceea ce trebuie să faceți este să vă analizați cu atenție potențialul public și să încercați să înțelegeți când este cel mai activ. Știu, nu este ușor.. dar, urmând câteva dintre sfaturile pe care urmează să vi le dau, ar trebui să aveți mai multe cunoștințe măcar pentru a încerca.

La ce oră trebuie să postezi pe Instagram

La ce oră trebuie să postezi pe Instagram? Așa cum am menționat mai sus, nu există ore sau zile specifice ale săptămânii în care toți utilizatorii Instagram sunt cei mai activi. De exemplu, depinde foarte mult de țara în care se află persoanele pe care doriți să le contactați (sau care sunt deja urmăritorii voștri). Cu alte cuvinte, dacă majoritatea urmăritorilor voștri locuiesc în Germania, ar putea fi o idee bună să postați după amiază, în afara programului de lucru, sau seara.

Conform cercetărilor efectuate de managerii de social media sau de persoanele care lucrează în domeniul social media marketing, zilele cu cea mai mare interacțiune sunt lunea, miercurea și joia, în timp ce cele mai bune intervale orare sunt de la 11:00 la 14:00 și apoi de la 19:00 la 21:00.

Desigur, pentru alți urmăritori ai voștri aflați în altă parte a lumii, aceste ore pot corespunde nopții sau în mijlocul zilei de lucru, când nu au timp să stea pe telefonul mobil. Prin urmare, din moment ce este posibil să se ajungă la un public din întreaga lume pe Instagram, este aproape imposibil să se optimizeze publicarea conținutului pentru a ajunge la toată lumea.

Acestea fiind spuse, sfatul meu este să testați, procedați prin încercări și încercați să înțelegeți când publicul existent reacționează mai mult la conținutul pe care îl publicați.

Țineți cont și de faptul că interacțiunea pe care oamenii o au cu conținutul vostru pe Instagram nu depinde doar de ora și ziua publicării. Pentru a ajunge la o audiență mai mare pe Instagram, este important și tipul de conținut publicat, deoarece, ca să vă dau un exemplu, algoritmul Instagram recompensează mai mult videoclipurile decât fotografiile (mai exact, poveștile/Reels sunt cele mai populare conținuturi în rândul utilizatorilor, în timp ce, în ceea ce privește postările, sunt preferate carusele, deoarece permit interacțiunea cu fotografiile și videoclipurile publicate).

Cum să vezi care sunt cele mai bune ore pentru a posta pe Instagram

Pentru a înțelege care sunt cele mai bune ore și zile pentru a posta pe Instagram, vă puteți baza pe un instrument foarte precis și de încredere pentru a înțelege tendința audienței pe care o aveți deja, acesta este panoul de control al contului vostru profesional, care conține toate statisticile profilului vostru cu o analiză pe care rețeaua socială o realizează asupra activităților persoanelor care vă urmăresc.

Pentru a accesa panoul de control profesional, trebuie să fi trecut la un cont profesional, prin intermediul meniului Setări> Cont> Trecere la cont profesional din aplicația Instagram.

Dacă ați făcut deja acest lucru, apăsați pe elementul de meniu Statistici, vizibil sub secțiunea profilului vostru de Instagram. După ce ați făcut acest lucru, apăsați pe rubrica Total urmăritori și apoi, în meniul derulant afișat în partea de sus, alegeți o perioadă de timp în care să vizualizați datele statistice (de exemplu, ultimele 30 de zile).

Apoi uitați-vă la secțiunea intitulată Perioadele de activitate maximă și, în ceea ce privește fila Timp, consultați graficul care vă este prezentat, pentru a identifica pentru fiecare zi a săptămânii momentele de activitate maximă a urmăritorilor voștri.

În acest fel, puteți vedea singuri care sunt cele mai bune momente pentru a posta pe Instagram, adică atunci când urmăritorii voștri sunt cei mai activi pe rețeaua de socializare. Tot ceea ce vă rămâne de făcut este să experimentați, aplicând și sfaturile pe care vi le-am dat cu privire la tipul de conținut pe care să îl publicați.