Diferența dintre hardware și software

Diferența dintre hardware și software. Doriți să cunoașteți diferența dintre hardware și software? Ei bine, în acest articol vă voi explica care este diferența.

Diferența dintre hardware și software

Dacă doriți un răspuns rapid la întrebarea care este diferența dintre hardware și software, trebuie să știți că hardware-ul reprezintă componentele electronice ale calculatorului, în timp ce software-ul reprezintă programele pentru calculator.

Acest articol vă va ajuta să nu vă confundați. În acest fel, veți putea evita impresiile proaste, și informațiile pot folosi pentru a vă ajuta să studiați un subiect destul de complicat, cum ar fi informatica. În primul rând, trebuie dată o definiție precisă a calculatorului. Acest instrument, care a devenit acum fundamental în viața de zi cu zi, este numit PC, calculator desktop, sau laptop.

Acesta este este o mașină programabilă, în interiorul căreia este posibilă stocarea tuturor instrucțiunilor care sunt utilizate pentru a efectua anumite operații și acțiuni. Pentru mai multe detalii, citiți în continuare acest articol.

Care este diferența dintre hardware și software?

Cu termenul hardware ne referim la partea fizică a calculatorului, adică toate acele componente din calculator pe care le puteți atinge cu propriile mâini. Cu toate acestea, aceste componente pot fi găsite atât în ​​interiorul calculatorului, sub formă de plăci electronice, cât și în afara calculatorului, sub formă de componente externe, cum ar fi un monitor, o tastatură sau un mouse.

Termenul software derivă în schimb din unirea celor doi termeni din limba engleză, soft și ware, adică componentă sau obiect. Dar ce este software-ul? Software-ul, în practică, nu indică altceva decât diferite programe aparținând unei platforme care la rândul lor nu sunt altceva decât anumite secvențe de instrucțiuni puse împreună pentru a îndeplini o anumită sarcină.

Prin urmare, datorită software-ului, hardware-ul folosit prinde viață, de fapt fără software nu ar fi niciodată posibil să se utilizeze un calculator, dar nici măcar un smartphone, o tabletă, un smart TV și, în general, orice alt tip de dispozitiv tehnologic.

Programe pentru calculator

Diferența între hardware și software, programe pentru calculator

În ceea ce privește caracteristicile, pe piață este posibil să găsim diferite tipuri de programe. Cu toate acestea, cele mai frecvent utilizate pentru un calculator sunt în mare parte doar următoarele:

  • procesoare de text, cum ar fi Word, care fac posibilă transformarea calculatorului într-un fel de mașină de scris prin care este posibil să se creeze chiar și texte foarte complexe;
  • procesoare de tabele, precum Excel, care prin intermediul calculatorului vă permit să efectuați orice tip de calcul prin reprezentarea rezultatelor și prin intermediul unor grafice sau diagrame simple;
  • programe care vă permit să creați prezentări mai mult sau mai puțin complicate, cum ar fi PowerPoint;
  • programe care vă permit să creați și să gestionați cantități mari de date, cum ar fi Access;
  • programe care vă permit să navigați pe Internet, numite browsere, cum ar fi Microsoft Internet Explorer, Google Chrome sau Mozilla Firefox;
  • programe care, prin intermediul internetului, vă permit să trimiteți și să primiți mesaje prin e-mail, cunoscute de obicei sub numele de client de e-mail;
  • programe care vă permit să vizionați videoclipuri sau filme, să ascultați radio sau muzica voastră preferată, dar și să creați, editați sau să gestionați imagini și fotografii, toate numite de obicei programe multimedia;
  • programe care vă permit să vă distrați cu calculatorul, numite pur și simplu jocuri video;
  • și, în cele din urmă, programele care vă permit să vă protejați calculatorul împotriva virușilor, acestea se numesc programe antivirus.

Prin urmare, dacă ați citit acest articol, acum ar trebui să înțelegeți care este diferența dintre hardware și software.