Cum se verifică DPI-ul mouse-ului

Cum se verifică DPI-ul mouse-ului ? Iată câteva modalități de a afla acest lucru.

DPI-ul unui mouse determină sensibilitatea acestuia. DPI înseamnă puncte pe inch, astfel încât un mouse cu un DPI mai mare va mișca cursorul pe ecran mai mult decât un mouse cu un DPI mic atunci când ambele sunt mutate la aceeași distanță.

Cum se verifică DPI-ul mouse-ului

Un mouse mai sensibil este bun pentru jocuri, deoarece cursorul va reacționa chiar și la mișcări mici .Multe mouse-uri au anumite butoane care permite jucătorilor să comute DPI-ul din mers în timp ce joacă.

Dar dacă nu știți DPI-ul mouse-ului? Sau nu știți setările DPI care comută între ele?

Poate fi dificil să aflați la anumite mouse-uri, dar avem câteva moduri în care puteți încerca să aflați DPI-ul mouse-ului.

Verificați specificațiile producătorului

Cel mai evident lucru pe care îl puteți face este să căutați online marca și modelul. Cu excepția cazului în care este un mouse fără marcă, există o șansă să găsiți o foaie de specificații. Care afișează cifra DPI.

Instalați driverele

Din nou, dacă aveți un mouse cu o marcă care se bazează exclusiv pe driverul mouse-ului de stocare Windows, ar trebui să puteți descărca software-ul corespunzător de pe site-ul producătorului.

De obicei, acest lucru vă oferă mai multe opțiuni decât cele încorporate în Windows, inclusiv posibilitatea de a schimba ceea ce fac toate butoanele și să alegeți setarea DPI.

Când instalați driverele mouse-ului, de obicei, obțineți o aplicație independentă pe care o puteți rula pentru a obține toate setările și opțiunile.

Setarea DPI se va afla într-o locație diferită în aplicația fiecărui producător, astfel încât este posibil să trebuiască să căutați în jur pentru a o găsi.

cum gasesti DPI la mouse

De exemplu, în software-ul de jocuri Logitech trebuie să faceți clic pe pictograma cu un pointer și un disc. Cu mouse-ul nostru G402, a fost posibil să se configureze până la cinci niveluri diferite de DPI, dar mouse-ul în sine are doar trei LED-uri pentru a indica nivelul selectat.

De asemenea, puteți personaliza setările DPI actuale pentru fiecare nivel.

Utilizați un calculator online DPI

Dacă tot nu puteți găsi DPI-ul mouse-ului, utilizați acest analizator online DPI pentru a aproxima valoarea.

Pentru a-l folosi, trebuie mai întâi să intrați în setările mouse-ului Windows (Control Panel > Hardware and Sound > Mouse) și faceți clic pe fila Pointer Options.

Dezactivați „Enhance pointer precision„, deoarece această accelerare va face măsura fără sens.

Cum se verifică DPI-ul mouse-ului accelerarea

Dacă aveți instalat driverul mouse-ului, asigurați-vă că orice accelerare a indicatorului este dezactivată și acolo.

Acum, mergeți la pagina analizorului DPI și verificați din nou celelalte cerințe și limitări.

Măsurați distanța dificilă necesară pentru a vă deplasa mouse-ul pentru a face indicatorul să meargă din partea stângă a ecranului spre dreapta. Folosiți o riglă, deoarece trebuie să introduceți distanța în caseta „Target distance” de pe site.

Din moment ce nu cunoașteți DPI-ul mouse-ului, nu puteți pune o valoare în caseta Configured DPI box.

Acum, faceți clic pe crucea roșie din partea de jos a paginii și trageți-o spre dreapta, deplasând mouse-ul la distanța pe care ați specificat-o la distanța țintă. Nu trebuie să vă mișcați rapid.

Asigurați-vă că indicatorul nu ajunge la marginea monitorului: nu contează dacă trece peste marginea ferestrei browserului vostru, dar mișcarea mouse-ului după ce cursorul a atins marginea afișajului va face rezultatul incorect.

Cum gasesti DPI ul mouse-ului dpi-analyser

Când eliberați butonul, o cifră va apărea pe „Actual DPI„. Aceasta indică valoarea DPI aproximativă la care mouse-ul vostru este setat în prezent.

Probleme cu cursorul ? citiți acest articol. Cursorul nu se mișcă 3 moduri de a rezolva cursorul pe laptop.