Cum se conectează 2 monitoare la un singur PC

Deci, în cele din urmă ați decis să știți cum se conectează 2 monitoare la un singur PC. Acest lucru vă va permite să creșteți activitatea, deoarece aveți un spațiu de lucru mai larg. Nu mai pierdeți timpul maximizând, minimizând și poziționând ferestrele. Vă vom ajuta să începeți acești pași.

doua moitoare

1 – Mai multe porturi video

Uitați-vă la partea din spate a computerului. Probabil că veți avea unul sau mai multe dintre următoarele porturi video. SVGA, HDMI, DVI sau DisplayPort.

svga poarta
SVGA Port
HDMI Port
HDMI Port
DVI poarta
DVI Port
DisplayPort
DisplayPort

Dacă aveți porturi multiple, indiferent de combinație, majoritatea cardurilor video vă vor permite să utilizați simultan două dintre ele pentru configurarea duală a afișării. De exemplu, este posibil să puteți conecta un monitor la portul DVI, iar celălalt monitor în portul SVGA.

La unele sisteme, poate fi necesar să introduceți configurarea în BIOS înainte de pornirea calculatorului și să setați computerul să permită două afișaje.

2 – Un port video

Dacă aveți doar un port video pe computer, trebuie să știți că nu puteți utiliza un splitter pe un singur port SGVA, HDMI sau DVI. Dacă încercați să utilizați un splitter cu oricare dintre aceste porturi, aceeași imagine va apărea pe ambele ecrane. NU va extinde spațiul de lucru pe ambele display-uri și va lucra independent.

Presupunând că calculatorul are un port USB, cea mai bună soluție ar fi achiziționarea unui adaptor DisplayLink. Un adaptor DisplayLink vă va permite să vă conectați și să extindeți afișajul pe un alt ecran conectându-l la portul USB.

Există un multi-splitter pentru cei dintre voi cu un singur port DisplayPort.

3 – portul DMS-59
Există ceva numit un port DMS-59 care vă permite să utilizați un cablu de splitter pentru a obține o configurare duală a afișajului. Portul DMS-59 este confundat uneori cu un port DVI. Un port DMS-59 poate fi găsit pe mai multe carduri video și pe computere, cum ar fi Dell, HP și Lenovo. Puteți utiliza un cablu adaptor DMS-59 VGA Splitter pentru a conecta monitoare duale printr-un cablu VGA sau un adaptor DMS-59 Dual DVI Splitter pentru a conecta monitorul dual printr-un cablu DVI.

DMS-59 Port
DMS-59 Port
Odată ce ați conectat monitoarele la computer folosind oricare dintre sugestiile de mai sus, computerul va detecta probabil ambele afișări în mod automat. Dacă nu, este posibil să fiți nevoit să accesați BIOS-ul PC-ului. Puteți accesa BIOS-ul prin apăsarea unei anumite taste la prima pornire a computerului. Fiecare computer utilizează o tasta diferită. Va trebui să vă uitați pe ecran atunci când apare sigla mărcii pentru a vedea care dintre taste trebuie să fie folosită. Odată ajunși în BIOS, căutați o setare referitoare la display. Ar trebui să puteți schimba o setare de la „Single” la „Dual” sau ceva similar.

Odată ce ați configurat ambele display-uri, va trebui doar să configurați sistemul de operare cu configurația dorită. Apoi, sunteți gata să începeți să vă bucurați de avantajele unei configurații cu ecran dublu.

Sperăm că acest tutorial vă va învăța tot ce trebuie să știți despre cum se conectează 2 monitoare la un singur PC.

Dacă nu știți cum se conectează laptopul la televizor sau proiector, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Cum se conectează laptopul la televizor sau la proiector cu Windows 10.

Comments 2

 • Buna ziua,
  Doresc sa ma ajutati daca se poate in urmatoarea problema:
  Vreau sa montez pe un TIR in fata o camera de luat vederi, care sa transmita imaginea pe un ansamblu de 2 sau 4 monitoare (pentru a avea o singura imagine mai mare), montate in spatele TIRlui. Astfel cel care vrea sa faca depasirea, sa o faca in maxima siguranta.

  Va multumesc!
  Vasile

  • Salutare.
   Este foarte simplu să conectezi cablurile de la cameră la monitoare, mai greu de făcut este suportul pentru monitoarele din spatele tirului. Va trebui să te asiguri și pentru vremurile ploioase etc. Cel mai bine este să mergi la un centru specializat care se ocupă cu așa ceva, cu siguranță cei de acolo îți vor spune ce și cum trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *