Cum să calibrezi bateria la iPhone (iOS)

Cum să calibrezi bateria la iPhone (iOS). Dacă bateria iPhone-ului vostru a început să se comporte ciudat sau chiar indicatorul cu procentul de încărcare nu funcționează corect, și ați observat că performanța telefonului a scăzut semnificativ, atunci încercați să calibrați bateria. Calibrarea este o procedură prin care se poate reseta gestionarea bateriei de către telefon, astfel încât să se elimine orice probleme de încărcare sau indicații greșite referitoare la procentul de autonomie rămas. Este foarte simplu de făcut acest lucru și nu sunt necesare abilități tehnice speciale. Deci, în acest articol despre, cum să calibrezi bateria la iPhone, vă voi explica care sunt pașii de urmat pentru calibrarea bateriei.

Procedura de mai jos este doar pentru a recalibra indicatorul procentului de încărcare și nu are efect asupra autonomiei telefonului. Dacă bateria iPhone-ului vostru este defectă sau există aplicații care fac ca iPhone-ul să se descarce rapid, va trebui să acționați într-un mod diferit. Nu vă faceți griji, chiar și despre acest lucru veți găsi informațiile de care aveți nevoie.

Cum să calibrezi bateria la iPhone

Cum să calibrezi bateria la iPhone iOS

Cum să calibrezi bateria la iPhone? Dacă doriți să aflați care este modul de calibrare baterie la iPhone, primul pas pe care trebuie să-l faceți este să descărcați complet bateria telefonului. Foarte simplu! Jucați jocul vostru preferat sau vizionați videoclipuri, ascultați muzică, important este că bateria se descarcă.

În scurt timp iPhone-ul vostru va ajunge la 1% de încărcare și se va închide singur. Dacă telefonul se închide înainte de a ajunge la 1% sau 2% la baterie, încercați să-l încărcați timp de câteva minute și repetați procedura.

Nu vedeți pe ecran procentul de încărcare la baterie? Ei bine, cel mai probabil opțiunea care arată procentul de încărcare la baterie este dezactivată. Pentru a rezolva această problemă, deschideți aplicația „Configurări” (pictograma roată dințată de pe ecranul de pornire), apăsați pe opțiunea „Baterie” și glisați comutatorul pe care îl găsiți lângă „Procent baterie” în poziția Pornit. După ce ați făcut acest lucru, ar trebui să vedeți procentul de încărcare în partea dreaptă sus pe ecran.

Când iPhone-ul s-a oprit, puneți iPhone-ul la încărcare conectându-l la încărcător sau la cablul USB de la PC/laptop și așteptați ca procentul de încărcare să ajungă la 100%. Ar trebui să dureze aproximativ 100-120 de minute, sfatul meu este să lăsați telefonul la încărcat puțin mai mult (chiar și o oră după încărcare 100%). Nu folosiți telefonul în timpul încărcării, pentru ca în acest fel veți anula procedura corectă de recalibrare.

După ce bateria este încărcată 100%, reporniți iPhone-ul ținând apăsat butonul Home și butonul de pornire în același timp, până când sistemul se închide complet și logo-ul Apple apare pe ecran. La repornire, introduceți codul de deblocare și, dacă totul a mers bine, indicatorul procentajului bateriei ar trebui să funcționeze corect.

Cum să economisești baterie la iPhone

Cum să economisești baterie la iPhone

Procentul de încărcare al telefonului vostru este afișat, dar telefonul continuă să aibă o autonomie la care nu vă așteptați? În acest caz, urmați sfaturile de mai jos pentru a reduce consumul de energie al telefonului, sunt sigur ca apoi veți rezolva problema.

  • Dezactivați serviciile de localizare și datele de fundal pentru aplicații. Unele aplicații, cum ar fi Facebook, pot consuma rapid bateria iPhone-ului, deoarece folosesc servicii de geo-localizare și descarcă date de pe Internet chiar și atunci când nu rulează. Pentru a preveni acest lucru, urmați acești pași.
  • Deschideți aplicația Configurări> Confidențialitate> Servicii de localizare, atingeți pe numele aplicației la care doriți să dezactivați locația în fundal și pe ecranul care se deschide bifați opțiunea de lângă „La utilizarea aplicației”. Dacă nu vedeți această opțiune, înseamnă că aplicația pe care ați selectat-o ​​vă permite doar să activați sau să dezactivați localizarea, nu distinge localizarea în fundal de cea efectuată în timp ce aplicația rulează în prim-plan.
  • Accesați meniul Configurări> General> Actualizare în fundal și glisați comutatorul de lângă aplicațiile la care doriți să interziceți descărcarea datelor în fundal în poziția Oprit.
  • Activați modul avion în zonele în care semnalul este slab. Când semnalul este slab, telefonul consumă mai multă energie deoarece încearcă să conecteze rețeaua de telefonie și rețeaua de date. Asta înseamnă că dacă stați prea mult timp într-o zonă în care semnalul este slab, telefonul va consuma multă baterie. Pentru a activa modul avion pe telefon, deschideți „Centrul de control” glisând în jos din colțul din dreapta sus pe ecran (dacă aveți un model cu Face ID) sau glisați de jos în sus (dacă aveți un model cu Touch ID ) și apăsați pictograma avion situată în colțul din stânga sus (pictograma avionului va deveni portocaliu când este activată funcția). În mod alternativ, puteți activa modul avion din aplicația Configurări.
  • Utilizați funcția de consum redus chiar și atunci când bateria este încărcată mai mult de 20%.  În cele mai recente versiuni de iOS există o funcție de economisire a energiei care este propusă automat utilizatorului atunci când procentul bateriei scade sub 20%. Când este activată, funcția de economisire a energiei asigură că telefonul utilizează mai puțină baterie, acționând asupra animațiilor, timpilor de închidere a ecranului și impactului energetic al procesorului. Ei bine, nu toată lumea știe că este posibil să activeze acest mod chiar și înainte ca bateria să scadă sub 20%, pentru activare accesați Configurări> Baterie și să glisați comutatorul de lângă „Mod Consum redus” în poziția Pornit. Începând cu iOS 11, funcția poate fi activată și din Centrul de control.
  • Dezinstalați aplicațiile care consumă bateria. Dacă deschideți aplicația Configurări> Baterie puteți găsi lista aplicațiilor care au consumat cel mai mult bateria în ultimele 24 de ore și în ultimele 7 zile. Dacă nu aveți nevoie de acele aplicații, dezinstalați-le (dacă nu știți cum, urmați pașii din articolul dezinstalare aplicații din iPhone).

Schimbare baterie la iPhone

Dezasamblare carcasa

Dacă ați urmat sfaturile din acest articol despre modul de calibrare baterie la iPhone, și continuați să aveți probleme legate de autonomia bateriei, în acest caz este posibil că iPhone-ul vostru are o defecțiune hardware.

Dacă aveți versiunea iOS 11.3 sau una mai nouă, puteți obține informații despre starea bateriei deschizând aplicația Configurări> Baterie> Starea bateriei. Pe ecranul care se deschide veți găsi mai multe informații despre baterie. Trebuie să știți că bateria unui iPhone este concepută pentru a garanta cel puțin 80% din capacitatea originală pentru 500 de cicluri de încărcare. Dacă acest standard nu este respectat și iPhone-ul vostru este încă în garanție, puteți merge la un centru Apple ca să vă pună o baterie nouă.

Deci, dacă ați citit acest articol despre, cum să calibrezi bateria la iPhone (iOS), acum știți cum să calibrați bateria telefonului vostru.