Creare cont de Gmail pe iPhone sau Android

Creare cont de Gmail pe iPhone sau Android. Gmail este serviciul de e-mail oferit de Google, este gratuit și oferă suficient spațiu online pentru a stoca și trimite atașamente mari fără nicio problemă. Este accesibil de pe toate platformele și dispozitivele, permite importarea mesajelor de la alte adrese de e-mail și oferă acces la mai multe servicii suplimentare, cum ar fi suita de productivitate Google Drive. În acest articol despre, creare cont de Gmail pe iPhone sau Android, vă voi explica cum să creați un cont de Gmail pe iPhone, Android sau PC.

Informații despre creare cont de Gmail

Informații despre creare cont de Gmail

Înainte să vă explic care este modul de creare cont de Gmail pe iPhone sau Android, este util să aflați mai multe despre acest serviciu de e-mail. Așa cum am menționat mai sus, este un serviciu gratuit, accesibil prin intermediul web sau al unei aplicații de pe orice dispozitiv. Spațiul de stocare pe care îl oferă, împărțit între Gmail, Google Drive (serviciul de stocare în cloud de la Google) și Google Photos (spațiul de stocare pentru fotografii și videoclipuri), este de 15 GB, mai mult decât suficient pentru a îndeplini sarcinile normale de la serviciu sau din viața privată.

Crearea unui e-mail cu Gmail implică și crearea unui cont Google, care vă permite să utilizați gratuit toate serviciile oferite de suita Google. Prin crearea unui e-mail, pe scurt, puteți utiliza Google Drive și Google Photos menționate mai sus, dar și Calendar, Google Maps, Meet, Google Translator și numeroase alte servicii. Cu un singur cont, accesibil prin intermediul datelor de e-mail Gmail, se poate trece cu ușurință de la un serviciu la altul, rapid și ușor, deoarece totul este conectat și sincronizat. Același cont poate fi utilizat și pentru a sincroniza datele de pe dispozitivele Android.

În ceea ce privește cerințele de creare a contului, tot ce este necesar este să respectați cerințele de vârstă. Cerințele diferă în funcție de serviciu și de țară, trebuie să aveți cel puțin 14 ani pentru a avea un cont Google și, prin urmare, o adresă de e-mail Gmail. În cazul în care vârsta este insuficientă, părintele sau tutorele este responsabil din punct de vedere legal pentru utilizarea contului, așa cum se specifică în Termenii de utilizare. Unele servicii au limite de vârstă mai mari (de exemplu, anumite conținuturi de pe YouTube).

În cazul în care spațiul de stocare disponibil nu este suficient, Google oferă posibilitatea de al extinde prin alegerea unuia dintre abonamentele disponibile pe Google One. Toate abonamentele contra cost nu numai că măresc spațiul disponibil, dar oferă și beneficii exclusive, cum ar fi asistență, adăugarea grupului Family și VPN pentru telefoane Android (în cazul abonamentului Premium).

Creare cont de Gmail

Creare cont de Gmail

Acum că aveți toate informațiile necesare despre serviciul Gmail, este timpul să vă explic care este modul de creare cont de Gmail. Mai jos vă voi explica cum să creați un cont de Gmail pe dispozitive Android și iPhone, dar și pe PC.

Creare cont de Gmail pe PC

Gmail pe PC

Pentru creare cont de Gmail pe PC, primul pas este să accesați pagina oficială Gmail și să dați click pe butonul albastru „Creează un cont” (în partea stângă și în partea dreaptă sus) pentru a accesa pagina de înregistrare a serviciului.

Introduceți apoi numele și prenumele în câmpurile de text corespunzătoare, indicați în câmpul „Nume de utilizator” adresa de e-mail pe care doriți să o activați pe Gmail (rezultatul final va fi [numele ales]@gmail.com) și continuați prin introducerea parolei pe care doriți să o utilizați pentru a accesa căsuța de e-mail în zonele Parolă și Confirmă (asigurați-vă că setați o parolă sigură), apoi dați click pe butonul „Înainte” și introduceți data nașterii și sexul în meniurile respective.

Din motive de securitate, puteți adăuga și o adresă de e-mail secundară și un număr de telefon mobil (pentru a fi utilizate în cazul în care pierdeți datele de acces), dar nu este obligatoriu să le furnizați. Apoi dați click pe butonul Înainte din partea de jos a ecranului și, pe pagina care se deschide, alegeți setările de personalizare preferate, bifând căsuța corespunzătoare, apoi dați click pe butonul Înainte.

Apoi, tot ce trebuie să faceți este să confirmați setările de securitate și de cookie-uri, derulând în jos pe pagina care s-a deschis și apoi dați click pe butonul „Confirmare”. De asemenea, puteți urma aceeași procedură în ecranul următor privind confidențialitatea și condițiile de utilizare. Dacă vreți un sfat, înainte de a accepta condițiile de utilizare a serviciului Google, citiți cu atenție întregul text din diferitele ecrane, astfel încât să știți la ce să vă așteptați de la acest serviciu și cum vor fi prelucrate datele voastre de către Google.

După ce ați făcut acest lucru ați finalizat întreaga procedură de creare a contului Gmail. Nu vă rămâne decât să accesați pagina de pornire a serviciului și să începeți să-l utilizați, veți găsi mesaje, contacte și atașamente perfect sincronizate din orice locație.

În rest, vă asigur că serviciul este foarte intuitiv. Pentru utilizare, tot ce trebuie să faceți este să selectați una dintre secțiunile listate în bara laterală din stânga (de exemplu, Mesaje primite, Trimise, Amânate, Mesaje nefinalizate etc). Pe de altă parte, pentru a începe să compuneți un nou e-mail, trebuie doar să dați click pe butonul „Scrie”.

Creare cont de Gmail pe Android

Creare cont de Gmail pe Android

După cum v-am spus, este posibil să creați un cont de Gmail și de pe telefon sau tabletă Android. Pentru creare cont de Gmail pe Android, mergeți la meniul „Setări”, atingeți pe „Conturi” și apoi pe butonul „Adăugați un cont”. Apoi trebuie să atingeți pe logo-ul Google din ecranul care se deschide și apoi să atingeți pe butonul „Cont nou”.

Apoi, pe ecranul care se deschide, apăsați pe butonul „Creează un cont” și, din meniul care se deschide, selectați opțiunea „Pentru mine”, dacă este un cont personal, sau Pentru a-mi gestiona compania (deși, în acest caz, nu va fi creat un cont profesional).

După ce ați făcut acest lucru, veți fi redirecționat către un nou ecran în care trebuie să atingeți pe „Creați un cont” și să continuați prin introducerea numelui, prenumelui, data nașterii și sexul. Apoi, puteți selecta una dintre adresele de e-mail care v-au fost propuse sau puteți crea una nouă, bifând căsuța „Creați propria adresă Gmail”. Indiferent de alegerea făcută, confirmați-o apăsând pe butonul Înainte. Creați o parolă, apăsați pe butonul Înainte și confirmați că nu sunteți un robot prin introducerea numărului de telefon și introducerea codului pe care îl primiți la câteva momente după introducerea și confirmarea numărului de telefon.

Ultimii pași necesari sunt verificarea informațiilor despre cont și apoi atingeți pe butonul „Înainte”, selectați setările de personalizare prin bifarea căsuței dorite și acceptați utilizarea cookie-urilor și a termenilor de utilizare prin apăsarea butonului Acceptare. Apoi puteți folosi contul pe care l-ați creat.

Creare cont de Gmail pe iPhone

Creare cont de Gmail pe iPhone

Procedura de creare cont de Gmail pe iPhone sau iPad este foarte asemănătoare cu cea utilizată pentru Android. Nu este necesar să descărcați nicio aplicație și se poate face direct prin intermediul setărilor.

Tot ce trebuie să faceți este să apăsați pe pictograma „Configurări”. Apăsați apoi pe „Parole și conturi” (sau Mail) și, pe ecranul care se deschide, apăsați pe „Adăugați un cont”. Apoi atingeți pe Google și pe butonul Continuați.

Apoi tot ce trebuie să faceți este să urmați procedura pe care v-am explicat-o în secțiunea de mai sus (pentru Android). Atingeți pe butonul „Creează un cont” și completați toate câmpurile necesare: nume, prenume, nume de utilizator, parolă, adresa de e-mail numărul de telefon etc.

Creare cont de Gmail fără număr de telefon

Gmail fără număr de telefon

Se întâmplă adesea ca, deși nu este obligatoriu să se introducă numărul de telefon, acesta să fie solicitat pentru a primi codul care trebuie introdus în formular din motive de securitate. Într-adevăr, în cazul în care Google suspectează o utilizare abuzivă a unuia dintre conturile sale, acesta obligă utilizatorul să își confirme identitatea prin intermediul numărului de telefon. Cu toate acestea, furnizarea multor informații personale poate fi neplăcută și nedorită. Cum putem evita ca Google să solicite acest pas suplimentar?

Există mai multe măsuri pe care le puteți lua pentru a vă asigura că Google nu devine suspicios și nu decide să sară peste acest pas enervant (cu toate că este legal, desigur, și în conformitate cu reglementările privind confidențialitatea).

Prin urmare, primul lucru pe care îl puteți face este să acționați de pe calculator, în acest fel șansele ca numărul vostru de telefon să fie solicitat sunt mai mici, la fel ca și datele pe care Google le poate accesa. Alte trucuri pe care le puteți urma sunt să acționați folosind modul incognito/fereastra privată și să verificați dacă IP-ul nu este considerat suspect și dacă este în concordanță cu naționalitatea site-ului Google.

Mai presus de toate, adresa IP influențează foarte mult dacă Google solicită sau nu informații suplimentare pentru a confirma eligibilitatea contului. O adresă care a fost deja folosită anterior pentru utilizări ilegale are șanse mult mai mari să fie verificată mai amănunțit.

Creare cont de Gmail pentru firmă

Doriți să creați un alt cont de e-mail Gmail pe care să îl puteți utiliza în scopuri profesionale și nu personale? Ei bine, ceea ce trebuie să știți este că scopul conturilor Google, în general, este privat și că acestea se adaptează mai bine la această funcționalitate.

Cea mai bună alegere, în acest caz, este să vă bazați pe Google Workspace, un serviciu contra cost de la Google care oferă un cont de Gmail profesional folosind numele de domeniu al companiei (pentru proprietar, dar și pentru toți angajații), asistență telefonică non-stop în caz de probleme, spațiu de stocare mai mare decât în cazul contului personal, securitate avansată și posibilitatea de a partaja documente și multe altele. Pe scurt, este un serviciu care poate gestiona toate aspectele afacerii voastre.

Prețul serviciului variază în funcție de pachetul pe care decideți să îl utilizați. Puteți alege între planul Business Starter, Business Standard, Business Plus. Pentru toate serviciile, cu excepția Google Workspace Enterprise, poate fi activată o perioadă de încercare gratuită de 14 zile. Fiecare plan oferă, pe măsură ce crește prețul lunar, servicii suplimentare cum ar fi mai mult spațiu de stocare și posibilitatea de a organiza întâlniri video cu tot mai mulți participanți. Mai multe informații găsiți pe pagina oficială Google Workspace.

Pentru a activa perioada gratuită, tot ce trebuie să faceți este să accesați pagina oficială a serviciului, să dați click pe butonul Start Free Trial și, în noua pagină care se deschide, să bifați căsuța pentru numărul de angajați, apoi să selectați țara din meniu și să dați click pe butonul Next.

Apoi introduceți datele voastre de contact, cum ar fi numele, prenumele și adresa de e-mai și dați click pe butonul Next. După ce ați făcut acest lucru, puteți selecta făcând click pe butoanele corespunzătoare, dacă doriți să folosiți numele de domeniu al companiei voastre sau să creați unul, dacă nu aveți unul, urmând procedura oferită de Google.

După ce ați ales numele de domeniu pe care doriți să îl utilizați, tot ce trebuie să faceți este să alegeți dacă doriți să primiți actualizări și să țineți utilizatorii la curent cu noutățile, apăsând butoanele OK sau NO THANKS și să treceți la crearea contului Gmail al companiei. Alegeți numele de utilizator și parola, apoi bifați căsuța de lângă I’m not a robot. După aceea, apăsați butonul Accept and continue.

Apoi, tot ce trebuie să faceți este să confirmați planul la care vă abonați și testarea gratuită va fi activată. După ce acesta a expirat, puteți decide dacă doriți să continuați să utilizați serviciul, sau dacă doriți să anulați abonamentul lunar.