Conectare controller PS4 la telefon

Conectare controller PS4 la telefon. Dacă nu știți care este modul de conectare controller PS4 la telefon, sunteți în locul potrivit. În acest articol o să vă explic în detaliu toți pașii de urmat pentru a conecta controller-ul la telefon, oferindu-vă astfel posibilitatea de a juca jocurile pe care le preferați, chiar și de pe telefon (vă voi explica cum să faceți acest lucru pe un telefon Android sau iPhone).

Conectare controller PS4 la telefon Android

Conectare controller PS4 la telefon Android

Dacă vă întrebați care este modul de conectare controller PS4 la telefon Android, atunci am o veste bună pentru voi. Cele mai recente versiuni ale sistemului de operare Google (de la Android 5 încoace), integrează drivere speciale pentru gestionarea controllerelor Bluetooth. Prin urmare, puteți asocia cele două dispozitive extrem de ușor, fără a instala aplicații terțe și, mai ales, fără a fi nevoie să deblocați permisiunile de root.

Mai întâi, luați controller-ul, opriți-l complet și apăsați simultan butoanele PS și Share până când bara luminoasă centrală începe să clipească rapid pentru al seta în modul de împerechere.

După ce ați făcut acest lucru, mergeți la telefonul Android, accesați Setări și apăsați pe Bluetooth (pe Android 7 și versiunile anterioare) sau pe Dispozitive conectate> Bluetooth (pe Android 8.0 și versiunile ulterioare). Apoi, activați Bluetooth mutând comutatorul situat în partea de sus a ecranului în poziția Pornit și, dacă aveți Android 7 sau o versiune anterioară, așteptați ca controller-ul să apară în lista de dispozitive disponibile. Dacă utilizați o versiune ulterioară la Android 8.0, puteți accesa lista de dispozitive atingând elementul Asociați un dispozitiv nou.

Când numele controller-ului apare în listă, tot ce trebuie să faceți este să apăsați pe el pentru a începe procedura de împerechere, care se va finaliza automat. După câteva momente, ar trebui să vedeți cuvântul Conectat lângă numele noului controler împerecheat, iar LED-ul acestuia ar trebui să se aprindă în mod stabil.

După finalizarea împerecherii dintre cele două dispozitive, dacă doriți, puteți utiliza conroller-ul pentru a controla sistemul de operare Android. Puteți trece de la o pictogramă la alta (atunci când este conectat, pictogramele selectate în acel moment sunt evidențiate printr-o margine colorată) folosind săgețile direcționale sau analogul din stânga, puteți emula atingerea (sau atingerea lungă) apăsând (sau ținând apăsat) butonul pătrat sau analogul din dreapta, puteți emula butonul Meniu din Android apăsând analogul din stânga și, în cele din urmă, puteți emula butonul Înapoi din Android apăsând butonul X.

Cu toate acestea, când vine vorba de jocuri, lucrurile stau puțin diferit. Jocurile compatibile cu controllere au, în general, o secțiune internă care specifică funcțiile asociate butoanelor controllerelor. Unele jocuri permit, de asemenea, personalizarea utilizării tuturor butoanelor analogice.

Pentru acest articol am folosit Asphalt 8:Airborne, un joc care este compatibil cu diverse tipuri de controllere, inclusiv DualShock 4: odată pornit modul de joc, în cazul în care un controler a fost deja conectat la telefon, aplicația afișează în mod complet automat funcțiile asociate diferitelor butoane.

În plus, este posibil să alegeți între diferite moduri de operare (Commands A, Commands B și Commands C) și să afișați din nou modurile de operare ale controller-ului (butonul Instructions) prin accesarea secțiunii Commands din setări (butonul ⚙ din colțul din dreapta sus) din joc.

În orice caz, vă recomand să citiți ghidul jocului care vă interesează pentru informații suplimentare despre utilizarea controller-ului PlayStation 4, sau să faceți o căutare pe Google.

Pentru a șterge asocierea dintre telefon și controller, accesați Setări> Bluetooth sau Setări> Dispozitive conectate> Bluetooth, atingeți butonul ⚙ situat lângă numele controlerului și atingeți de două ori butonul Ștergeți.

Dacă trebuie să reconectați DualShock 4 la consolă (sau la un alt dispozitiv), îl poți readuce în modul de împerechere oprindu-l complet și apăsând imediat după aceea butoanele PS și Share până când LED-ul central începe să clipească rapid.

Remote Play

Conectare controller PS4 la telefon

Dacă aveți un dispozitiv Sony Xperia, puteți folosi controller-ul conectat pentru a beneficia de serviciul Remote Play (doar dacă telefonul este compatibil), care vă permite să jucați jocurile instalate pe consolă pe ecranul de la telefon sau tabletă.

Totul funcționează cam așa, după ce lăsați consola PS4 conectată la internet și în modul sleep (și după ce ați avut grijă să setați consola ca Main PlayStation și să activați atât Remote Wake, cât și Remote Play în setările sale), instalați pur și simplu aplicația corespunzătoare pe dispozitivul în cauză, lansați-o și introduceți acreditările contului PSN atunci când vi se solicită.

După ce ați făcut acest lucru, puteți alege oricare dintre jocurile din bibliotecă și le puteți juca direct de pe ecranul telefonului, folosind controller-ul asociat anterior.

Conectare controller PS4 la iPhone

Dacă doriți să aflați care este modul de conectare controller PS4 la iPhone, trebuie să știți că, începând cu iOS 13, Apple a introdus în sistemul său de operare suport pentru controlerele de consolă.

Pentru utilizare, trebuie să asociați controller-ul folosind procedura obișnuită pentru iOS. Mai întâi, puneți controller-ul în modul de împerechere prin apăsarea simultană a butoanelor PS și Share până când bara luminoasă centrală începe să clipească rapid, apoi accesați Configurări de pe iPhone folosind pictograma roată dințată de pe ecranul principal al iPhone-ului, atingeți pe Bluetooth și glisați comutatorul de pe ecranul următor în poziția Pornit.

După ce ați făcut acest lucru, așteptați câteva secunde pentru ca numele controller-ului (de exemplu, DUALSHOCK 4) să fie afișat în lista de dispozitive din apropiere. Când se întâmplă acest lucru, selectați controller-ul, așteptați câteva secunde pentru finalizarea conexiunii și ați terminat. Odată împerecheat, deschideți jocul pe care doriți să îl jucați (asigurați-vă că are suport pentru controller), și accesați tutorialul dacă este disponibil, pentru a vedea comenzile butoanelor.

Dacă doriți să deconectați temporar controller-ul sau să îl ștergeți din lista dispozitivelor, reveniți la Configurări> Bluetooth pe iPhone, atingeți pe butonul (i) de lângă controller și selectați elementul dorit din ecranul afișat.

Nu uitați că, după ce ați utilizat controller-ul cu telefonul sau tableta, trebuie să repetați procedura de împerechere pentru al conecta din nou la PlayStation 4 sau la un laptop/PC. Dacă folosiți o versiune mai veche de iOS 13, pentru conectare controller PS4 la telefon iPhone, trebuie să faceți jailbreak, lucru pe care nu îl recomand.