Aplicații de învățat engleză pe Android sau iPhone

Aplicații de învățat engleză pe Android sau iPhone. Doriți să învățați să vorbiți engleză, dar nu aveți timp să urmați cursuri? Ei bine, folosiți una dintre aplicațiile pe care le găsiți în acest articol. În acest articol despre, aplicații de învățat engleză pe Android sau iPhone, vă voi prezenta cele mai bune aplicații de învățat limba engleză. Trebuie să știți că, există o mulțime de aplicații, atât pentru Android, cât și pentru iOS, care pot fi folosite pentru a studia și aprofunda cunoștințele limbii engleze, atât de către adulți, cât și de copii, precum și multe aplicații utile pentru a efectua traduceri direct de pe ecranul unui telefon sau tabletă. Toate aplicațiile sunt destul de simplu de utilizat și, în plus, sunt complet gratuite (cel puțin în versiunea lor de bază).

Aplicații de învățat engleză pe telefon

Doriți câteva sugestii despre care sunt cele mai bune aplicații de învățat engleză pe telefon? Dacă răspunsul este da, citiți în continuare acest articol. Mai jos veți găsi aplicațiile care, în opinia mea, sunt cele mai bune aplicații de învățat engleză pe Android sau iPhone.

Duolingo (Android/iPhone)

Aplicații de învățat engleză pe Android sau iPhone gratuit

Într-un articol despre care sunt cele mai bune aplicații de învățat engleză pe Android sau iPhone, este practic imposibil să nu menționăm numele Duolingo. În cazul în care nu ați auzit niciodată despre aceasta, este o aplicație pentru Android și iOS/iPadOS care oferă multe lecții utile pentru a învăța elementele de bază a limbii engleze (și nu numai) și pentru a îmbunătăți cunoașterea limbii. Acesta oferă diferite niveluri de învățare și teste prin care puteți câștiga puncte de abilitate și compara rezultatele obținute cu alți utilizatori. Aplicația este gratuită, dar puteți face achiziții în aplicație pentru a accesa lecții offline, sau pentru a elimina publicitatea.

Pentru a descărca aplicația pe dispozitivul vostru, dacă utilizați Android, vizitați secțiunea din Play Store și apăsați butonul Instalați. Dacă utilizați iOS/iPadOS, accesați secțiunea din App Store, apăsați butonul Obțineți, și autorizați descărcarea folosind Face ID, Touch ID sau parola Apple ID. Apoi, porniți aplicația care a fost adăugată pe ecranul de pornire.

Acum că vedeți ecranul principal al aplicației, creați-vă un cont pentru a putea începe să utilizați Duolingo apăsând butonul Start, selectați limba engleză ca limbă de învățat, indicați motivul pentru care utilizați aplicația, apoi alegeți dacă doriți să creați un profil sau nu apăsând butoanele corespunzătoare.

Ulterior, vă veți găsi în fața ecranului principal al aplicației, prin care puteți accesa toate lecțiile cursului care sunt deblocate pe măsură ce progresați în învățarea limbii.

Selectând, pictograma cu un om mic în partea de jos a ecranului, puteți accesa profilul vostru și monitoriza progresul realizat, de asemenea, puteți vizualiza clasamentele și puteți compara rezultatele cu cele obținute de alți utilizatorii, în timp ce atingeți pictograma magazinului, puteți accesa secțiunea pentru a debloca funcțiile la plată oferite de aplicație.

Memrise (Android/iPhone)

Aplicații de învățat engleza gratuit

O altă aplicație pe care vă sugerez să o luați în considerare pentru a învăța să vorbiți engleza este Memrise. Aceasta este o aplicație pentru Android și iOS/iPadOS, și cu ia este posibil să studiați limba engleză prin teste și diverse exerciții care vizează stimularea minții pentru a accelera învățarea noilor termeni și reguli gramaticale. Aplicația este gratuită, dar pentru a avea acces complet la toate conținuturile și funcțiile suplimentare, cum ar fi posibilitatea de a descărca lecțiile offline, trebuie să faceți achiziții în aplicație.

Pentru a descărca aplicația pe dispozitivul vostru, dacă utilizați Android, vizitați secțiunea din Play Store și apăsați butonul Instalați. Dacă utilizați iOS/iPadOS, accesați secțiunea din App Store, apăsați mai întâi pe butonul Obțineți, apoi pe butonul Instalați și apoi autorizați descărcarea prin Face ID, Touch ID sau parola Apple ID. Apoi, porniți aplicația care a fost adăugată pe ecranul de pornire.

Odată ce ecranul principal este afișat, atingeți butonul Choose which language to learn, selectați limba engleză, creați-vă un cont, sau conectați-vă prin intermediul contului vostru Facebook sau Google. Apoi urmați scurta lecție introductivă care vă este propusă și vă veți găsi în fața ecranului de pornire al aplicației, prin care puteți selecta lecțiile de urmat, care vor fi deblocate pe măsură ce progresați.

Alte aplicații de învățat engleză pe telefon

Alte aplicații pentru învățat engleză pe telefon

Pe lângă aplicațiile menționate mai sus puteți încerca și alte aplicații de învățat engleză pe telefon Android sau iPhone. Încercați-le, nu veți regreta!

  • ABA English (Android/iOS/iPadOS) – aplicație gratuită care oferă lecții interactive care implică utilizatorul și facilitează învățarea limbii engleze.
  • Babbel (Android/iOS/iPadOS) – aplicație gratuită pentru învățarea limbii engleze, care oferă lecții și exerciții. Rețineți că pentru a accesa lecțiile avansate trebuie să faceți achiziții în aplicație.

Aplicații de tradus din engleză în română

Acum să trecem la cele mai bune aplicații pentru traducere din engleză în română. Mai jos, veți găsi cele mai bune aplicații pe care le puteți utiliza pentru a traduce cu precizie cuvinte din engleză în română (sau în alte limbi). Chiar și în acest caz, acestea sunt aplicații disponibile atât pentru Android, cât și pentru iOS/iPadOS.

Google Traducere (Android/iPhone)

Google traducere pe telefon

Când vine vorba de cele mai bune aplicații de tradus din engleză în română, este practic obligatoriu să menționăm aplicația Google Traducere pentru Android și iOS, celebrul serviciu oferit de Google, așa cum se poate ghici din numele propriu-zis, pentru a traduce cuvinte și propoziții. Aplicația este complet gratuită și, în afară de engleză, acceptă sute de limbi diferite, chiar și offline. Vă permite să faceți traduceri fie prin scrierea textului, fie prin încadrarea acestuia cu camera foto, cât și vocal.

Pentru a descărca aplicația, dacă utilizați Android, vizitați secțiunea din Play Store și apăsați butonul Instalați. Dacă utilizați iOS/iPadOS, accesați secțiunea din App Store, apăsați butonul Obțineți, apoi pe butonul Instalați și autorizați descărcarea prin Face ID, Touch ID sau parola Apple ID. Apoi, porniți aplicația care a fost adăugată pe ecranul de pornire.

Acum că vedeți ecranul principal, setați limba sursă la engleză și limba de tradus română (sau invers, în funcție de nevoile voastre), atingând meniurile corespunzătoare situate în partea de sus, apoi tastați textul și în câteva momente vi se vor oferi automat traducerile principale și alternative.

Microsoft Translator (Android/iPhone)

Microsoft Translator

Microsoft Translator este o aplicație similară cu Google Translate, și este pusă la dispoziție de compania Redmond. Aceasta este o aplicație complet gratuită, disponibilă atât pentru Android cât și pentru iOS/iPadOS, datorită căreia este posibil să traduceți cuvinte și texte întregi din engleză în multe alte limbi într-un mod incredibil de simplu și rapid. Chiar și în acest caz, ceea ce doriți să traduceți poate fi tastat, dictat vocal sau încadrat cu camera foto.

Pentru a descărca Microsoft Translator, dacă utilizați Android, accesați secțiunea din Play Store și apăsați butonul Instalați. Dacă utilizați iOS/iPadOS, accesați secțiunea din App Store, apăsați butonul Obțineți, apoi butonul Instalați și autorizați descărcarea prin Face ID, Touch ID sau parola Apple ID. Apoi, porniți aplicația care a fost adăugată pe ecranul de pornire.

Acum că vedeți ecranul principal al aplicației, atingeți butonul care prezintă tastatura, selectați limba engleză ca limbă sursă din meniurile corespunzătoare situate în partea de jos și tastați textul care va fi tradus. După aceea, veți vedea că traducerea apare automat.

Dacă doriți să faceți o traducere dintr-o imagine care conține textul, reveniți înapoi la ecranul principal al aplicației și apăsați butonul cu camera, în timp ce pentru a dicta textul de tradus, trebuie doar să atingeți butonul cu microfonul.

Alte aplicații de tradus din engleză în română

Alte aplicații de tradus din engleză în română

Niciuna dintre aplicațiile de tradus din engleză în română nu v-a convins și doriți să vă sugerez aplicații alternative? Încercați aplicațiile pe care le găsiți în lista de mai jos, cu speranța că sunt capabile să vă satisfacă.

  • iTranslate (Android/iOS/iPadOS) – aplicație foarte populară care vă permite să faceți traduceri exacte în peste 90 de limbi, inclusiv engleză, desigur. De asemenea, acceptă traducerea vocală, traducerea cu camera foto și integrează un dicționar cu sinonime și semnificații. Aplicația este gratuită, dar unele funcții avansate, cum ar fi traducerile offline, sunt disponibile numai în versiunea Pro.
  • Speak to Voice Translator (Android) – aplicație gratuită care vă permite să faceți traduceri vocale destul de precis și cu exactitate. Rețineți că puteți alege dintre patru servicii diferite de traducere online și necesită conexiune la internet pentru a funcționa.

Aplicații de învățat engleză pentru copii

La finalul acestui articol, vreau să vă prezint și câteva aplicații de învățat engleză pentru copii, aplicațiile sunt disponibile atât pentru Android, cât și pentru iOS.

Fun English for Kids (Android/iOS/iPadOS)

Aplicații de învățat engleză pentru copii gratis

Printre cele mai bune aplicații pentru engleză pentru copii, Fun English este, fără îndoială, o aplicație destul de bună. Este, de fapt, o aplicație concepută pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 10 ani, cu o interfață imaginativă și veselă, care este împărțită în diverse lecții de engleză și numeroase jocuri educaționale în care sunt combinate cântece și efecte sonore, chiar și muzică. De asemenea, aplicația oferă achiziții în aplicație pentru a debloca jocuri suplimentare.

Pentru a descărca aplicația, dacă utilizați Android, accesați secțiunea din Play Store și atingeți butonul Instalați. Dacă utilizați iOS/iPadOS, accesați secțiunea din App Store, atingeți butonul Obțineți, apoi butonul Instalați și autorizați descărcarea prin Face ID, Touch ID sau parola Apple ID. Apoi porniți aplicația care tocmai a fost adăugată pe ecranul de pornire.

Odată ce ecranul principal al aplicației este afișat, apăsați butonul I am a new user, urmați tutorialul introductiv și atingeți pe Not now. Apoi, trebuie să selectați categoria de jocuri și jocul specific pentru a începe.

Lingokids (Android/iPhone)

Lingokids

Lingokids este o altă aplicație pentru copii, de la 2 la 8 ani, pentru învățarea limbii engleze. Este gratuită și oferă multe jocuri educaționale prin care se poate învăța limba engleză. Are o interfață simplă și colorată și fără bannere publicitare. Rețineți că aplicația oferă achiziții în aplicație pentru a debloca jocuri și conținut suplimentar.

Pentru a descărca aplicația pe dispozitivul vostru, dacă utilizați Android, vizitați secțiunea din Play Store și atingeți butonul Instalați. Dacă utilizați iOS/iPadOS, accesați secțiunea din App Store, atingeți butonul Obțineți, apoi butonul Instalați și autorizați descărcarea folosind Face ID, Touch ID sau parola Apple ID. Apoi porniți aplicația care tocmai a fost adăugată pe ecranul de pornire.

Când vedeți ecranul principal al aplicației, apăsați butonul Next, specificați nivelul de cunoaștere a limbii engleze, vârsta, numele, și creați un cont, sau conectați-vă cu contul de Facebook. Acum, setați un memento pentru a vă aminti când să utilizați aplicația, apăsați butonul Play situat în partea de jos a ecranului și selectați un joc dintre cele propuse.

Rețineți că aplicația include secțiuni specifice pentru părinți, care pot fi accesate de pe ecranul principal. Mai exact, apăsând pe pictograma casă din partea de jos. Dacă căutați aplicații de rezolvat exerciții și ecuații la matematică, vă sfătuiesc să citiți un articol dedicat acestui subiect. Aplicații de rezolvat exerciții și ecuații la matematică.