Aplicații de rezolvat exerciții și ecuații Android sau iPhone

Aplicații de rezolvat exerciții și ecuații Android sau iPhone. Dacă cauți o aplicație care să te ajute să rezolvi probleme la matematică, ai ajuns în locul potrivit. În acest articol vei găsi cele mai bune aplicații de rezolvat probleme la matematică.

Aplicații de rezolvat exerciții și ecuații Android sau iPhone

Dacă aveți exerciții de rezolvat la matematică dar nu știți cum să le rezolvați, nu trebuie să intrați în panică. Puteți descărca o aplicație pe telefonul mobil care să vă ajute.

În acest articol veți găsi cele mai bune aplicații gratuite pentru a rezolva ecuații pe un telefon Android sau iPhone. Evident, nu vă așteptați la minuni, aceste aplicații vă pot fi de folos sau poate nu. Pe scurt, nu le folosiți pur și simplu ca să faceți temele în grabă sau, mai rău, în timpul orelor la scoală. Încercați să le folosiți pentru a învăța cum puteți ajunge la rezolvarea unei ecuații.

Photomath (Android/iPhone)

aplicatie de rezolvat probleme la matematica Photomath

Una dintre primele aplicații pe care ar trebui să o încercați este Photomath, aceasta este o aplicație gratuită, care vă permite să rezolvați ecuații foarte ușor, trebuie doar să încadrați ecuația cu camera telefonului, iar algoritmul aplicației face totul!

După ce descărcați Photomath pe dispozitivul Android sau iOS, porniți aplicația și, după ce vizualizați fișele de informații care ilustrează principalele sale caracteristici, îndreptați camera foto pe ecuația care urmează să fie rezolvată.

Dacă algoritmul Photomath nu reușește să scaneze ecuația (se întâmplă foarte rar), comutați la modul de scriere manual. Pentru acest lucru va trebui să atingeți pe butonul Edit situat în partea dreaptă jos.

Cymath (Android/iPhone)

Aplicații de rezolvat exerciții și ecuații la matematica Cymath

O altă aplicație de rezolvat ecuații la matematică pe care ar trebui să o încercați este Cymath, aceasta este disponibilă pentru Android și iOS, aplicația este gratuită și vă permite să rezolvați ecuații fie prin scrierea lor manuală, fie prin scanarea acestora cu telefonul.

Cymath, spre deosebire de Photomath, nu vă permite să vizualizați rezolvarea ecuațiilor. Pentru a accesa această caracteristică, trebuie să vă abonați la un abonament Cymath Plus, care costă 5,99 euro pe lună. De asemenea, este necesară o conexiune activă la Internet.

Mathway (Android/iPhone/online)

aplicatie de rezolvat ecuatii si exercitii la mate Mathway

Mathway este o altă aplicație disponibilă pentru Android și iOS (dar și online, din browser). Interfața este în limba engleză, dar nu veți avea nicio problemă să o utilizați pentru a rezolva cele mai grele probleme la matematică: de la algebra de bază la calculul mai complex. Trebuie doar să verificați că aveți o conexiune activă la Internet.

Aplicație de rezolvat exerciții la mate: OneMath (Android)

Aplicații de rezolvat exerciții OneMath

Dacă sunteți în căutarea unei aplicații care să poată rezolva expresii numerice, ecuații de gradul 2 și 3 și, mai presus de toate, nu necesită o conexiune activă la Internet pentru a funcționa corect, OneMath ar putea fi soluția potrivită pentru voi.

Această aplicație, este disponibilă numai pentru Android, are o interfață minimalistă care face ca utilizarea să fie chiar mai simplă și mai intuitivă. Unele dintre funcțiile sale, sunt accesibile numai celor care cumpără versiunea Premium, care începe de la 1,99 euro.

Alte aplicații de rezolvat exerciții și ecuații la matematică

Aplicațiile menționate mai sus, sunt în opinia noastră, printre cele mai bune și le puteți instala pe un telefon Android sau iPhone. Dar, dacă căutați alternative, aruncați o privire asupra aplicațiilor din lista de mai jos, veți găsi și alte aplicații la fel de interesante.

  • Mathpix (Android / iOS) – căutați o aplicație care vă permite să rezolvați expresii matematice și ecuații în câțiva pași simpli? Mathpix ar putea fi soluția pe care o căutați. Interfața sa curată, și funcția care vă permite să rezolvați o ecuație cu camera foto, sunt ingredientele care face aplicația deosebit de ușor de utilizat.
  • Wolfram Alpha (Android / iOS / online) – această aplicație (disponibilă și ca serviciu gratuit online) este plină caracteristici care o fac perfectă pentru cei care trebuie să efectueze calcule complexe, în special în ceea ce privește anumite domenii științifice precum chimie, biologie, astronomie, fizică cuantică și geologie. De asemenea, vă permite să efectuați calcule destul de simple, cum ar fi rezolvarea ecuațiilor. Aplicația costă 3,19 euro pentru Android și 3,49 euro pentru iOS.
  • PCalc (iOS) – această aplicație este, de asemenea, destul de versatilă, deoarece oferă posibilitatea de accesa diferite instrumente utile: calculatorul capabil să calculeze în binar și multe altele. Aplicația PCalc costă 10.99 euro și este disponibilă numai pentru iOS.

Doriți să rezolvați ecuații la matematică pe PC? În acest caz, trebuie să știți că avem un articol cu câteva servicii și programe online pentru a rezolva ecuații la matematică.