Aplicații de descărcat muzică gratis pe Android

Aplicații de descărcat muzică gratis pe Android. Căutați aplicații pentru a descărca muzică pe telefon sau tabletă? Ei bine, trebuie să știți că există o mulțime de aplicații de descărcat muzică gratis pe Android, atât gratuite, cât și contra cost, deci aveți de unde alege.

Aplicații de descărcat muzică gratis pe Android

Aplicațiile în cauză fac parte din mai multe categorii, există motoare de căutare pentru muzică MP3 care vă permit să descărcați muzică gratuit prin accesarea bazelor de date ale diferitelor servicii de site-uri web, servicii de găzduire și rețele sociale, servicii de streaming care în schimbul unei mici taxe lunare vă permit să descărcați muzică offline, aplicații muzicale gratuite care vă permit să descărcați gratuit muzică produsă de artiști independenți și aplicații dedicate tonurilor de apel. Deci, alegeți aplicația care credeți că se potrivește cel mai bine nevoilor voastre și folosiți-o urmând instrucțiunile pe care urmează să vi le dau.

Aplicații de descărcat muzică gratis pe Android

Unele aplicații de descărcat muzică gratis pe Android nu sunt disponibile în Magazin Play, acest lucru înseamnă că pentru a le utiliza trebuie să descărcați pachetul APK al acestora și să îl instalați manual. Pentru a putea instala o aplicație manual, trebuie să activați în setările Android suportul pentru surse necunoscute, adică aplicații care nu provin din Magazin Play. Deci, după ce ați deschis setările telefonului vostru atingeți pe Securitate și glisați comutatorul de lângă Surse necunoscute în poziția Pornit, apoi atingeți pe butonul ok la avertismentul care apare pe ecran.

După instalarea aplicațiilor care necesită suport pentru surse necunoscute, reveniți la setările Android și reactivați blocarea aplicațiilor care nu provin din Magazin Play. Odată instalate, aplicațiile care nu provin din Magazin Play pot fi utilizate chiar dacă activați din nou funcția pentru surse necunoscute.

Fildo (gratis)

Fildo este o aplicație pentru a descărca muzică pe Android care funcționează ca un motor de căutare. Pentru a descărca aplicația pe telefonul sau tableta voastră, deschideți browserul, accesați site-ul fildo.net și atingeți pe Download Last version în partea de jos. Dacă sunteți întrebat cu ce aplicație doriți să descărcați, alegeți browserul vostru (de exemplu, Chrome). Când apare avertismentul de securitate în partea de jos, atingeți pe OK.

După ce descărcarea este finalizată, deschideți aplicația Descărcări sau accesați folderul descărcări utilizând orice manager de fișiere (de exemplu, ES File Manager). Apoi, atingeți pe fișierul fildo.apk și instalați aplicația pe telefon atingând pe butonul Instalare și apoi pe Terminare.

Pentru a descărca o melodie cu aplicația Fildo, deschideți aplicația, atingeți pe pictograma lupă (în partea de jos) și căutați melodia care vă interesează cu ajutorul barei de căutare. Apoi atingeți pe melodia pe care doriți să o descărcați, apoi apăsați pe butonul (…) de lângă titlul acesteia și, în final, atingeți pe Download în caseta care se deschide.

Puteți urmări progresul descărcărilor atingând pe butonul Library și selectând elementul Download. Melodiile pe care le descărcați vor fi salvate în folderul Download/FildoDownloads și în secțiunea Library din aplicație.

Jamendo Music (gratis)

Căutați trupe și artiști independenți care vă pot oferi ceva nou de ascultat? Atunci ar trebui să instalați aplicația Jamendo Music. În cazul în care nu ați auzit niciodată de Jamendo, trebuie să știți că acesta este un site popular care găzduiește piesele și albumele multor artiști care au decis să își distribuie gratuit muzica pe internet. Aproape toată muzica disponibilă pe acest serviciu a fost publicată sub licență Creative Commons, ceea ce înseamnă că poate fi reutilizată în orice proiect personal.

Acestea fiind spuse, dacă sunteți interesat să descărcați muzică de pe Jamendo, tot ce trebuie să faceți este să deschideți aplicația și să răsfoiți tot conținutul de pe ecranul principal al aplicației: top 10, cele mai ascultate posturi de radio, comunitățile cu cele mai populare genuri muzicale etc. Apoi, atingând pe pictograma lupă, puteți căuta direct piese muzicale și artiști sau puteți naviga prin paginile dedicate diferitelor genuri muzicale.

După ce ați găsit o melodie care vă interesează, pentru a o descărca offline, tot ce trebuie să faceți este să atingeți pe săgeata din fața titlului acesteia și să confirmați descărcarea prin apăsarea butonului Free download for personal use MP3 quality.

Melodiile descărcate de pe Jamendo sunt salvate în folderul Descărcări al telefonului, la fel ca orice alt fișier descărcat de pe internet.

Zedge (gratis)

Doriți să descărcați melodii pe telefonul vostru și să le transformați în tonuri de apel? Atunci puteți folosi aplicația Zedge, aceasta este o aplicație care vă permite să descărcați tonuri de apel gratuite și să le setați cu ușurință ca tonuri de apel implicite, tonuri de apel pentru contacte, sunete de alarmă și de notificare pe Android.

Pentru a descărca un ton de apel, tot ce trebuie să faci este să deschideți aplicația și să atingeți pe butonul ≡ din colțul din stânga și selectați Ringtones din bara care apare în lateral. Apoi veți vedea lista cu tonuri de apel disponibile în aplicație. Pentru a le accesa pe toate, utilizați filele din partea de sus (butonul Popular pentru a le afișa pe cele mai populare, sau butonul Recent pentru a le afișa pe cele mai recente). Pentru a le descărca, selectați-le și atingeți pe pictograma săgeată din ecranul care se deschide.

La sfârșitul descărcării, puteți alege dacă doriți să setați tonul de apel nou descărcat ca ton de apel implicit pe telefon (Ringtone), ca sunet de notificare (Notification), ca ton de apel personalizat pentru un contact din agendă (Contact) sau ca alarmă (Alarm).

Flud (gratis)

Multe albume muzicale sunt acum distribuite prin intermediul rețelei BitTorrent, așa că vom vorbi și despre Flud. Acesta este un client BitTorrent pentru Android care vă permite să descărcați orice tip de fișier din această populară rețea fără a utiliza calculatorul.

Pentru a descărca ceva cu această aplicație, pur și simplu selectați un fișier .torrent în browserul vostru și selectați Flud ca aplicație cu care să deschideți fișierul. Printre site-urile care vă permit să descărcați muzică gratuit prin intermediul rețelei BitTorrent se numără Archive.org, pe care puteți găsi multe albume și înregistrări de concerte live.

Servicii de streaming muzical (contra cost)

Serviciile de streaming muzical reprezintă o soluție practică, simplă și, mai ales, legală pentru a descărca muzică de pe internet. În schimbul unei mici taxe lunare, vă permit să ascultați muzica pe care o doriți și să o descărcați local pentru a o asculta offline. Acestea sunt accesibile de pe toate dispozitivele: nu numai telefoane, ci și computere, tablete și dispozitive precum console de jocuri, Chromecast etc. Acest lucru înseamnă că vă permite să vă păstrați muzica sincronizată pe toate dispozitivele fără a fi nevoie să mutați manual fișierele dintr-o locație în alta.

Singurul dezavantaj al serviciilor de streaming este că acestea nu permit ca melodiile descărcate offline să fie exportate în alte aplicații, melodiile stocate local nu sunt doar MP3-uri. Acestea sunt fișiere muzicale protejate prin DRM, care pot fi redate doar în cadrul aplicațiilor oficiale ale serviciilor de streaming.

Spotify

O să încep această listă despre servicii de streaming muzical cu Spotify. Acesta este unul dintre cele mai bune servicii de streaming în prezent. Spotify oferă acces la un catalog imens de piese, albume și liste de redare de la toate marile case de discuri, cum ar fi Sony, EMI, Warner Music Group și Universal. Pe scurt, puteți găsi orice gen de muzică vă place.

Versiunea de bază poate fi utilizată gratuit, dar conține mai multe limitări: întrerupe ocazional redarea cu reclame, nu permite descărcarea de muzică offline și, pe telefon, limitează ascultarea aleatorie (Shuffle) adică nu permite utilizatorului să aleagă în mod liber ce piese să asculte. Pentru a elimina toate aceste limitări și pentru a activa descărcarea offline a melodiilor, trebuie să faceți abonament la versiunea Premium.

După ce ați făcut abonamentul Premium, tot ce trebuie să faceți pentru a descărca muzică pe telefon sau tableta voastră Android este să deschideți aplicația, să căutați un album sau o listă de redare care vă interesează și să activați opțiunea Download din partea de sus. Pentru a descărca melodii individuale, trebuie mai întâi să le adăugați pe toate în biblioteca personală și apoi să activați funcția de descărcare în secțiunea din biblioteca voastră.

Amazon Music

Amazon Music este alternativa la Spotify. Acesta este un serviciu de streaming muzical care oferă acces la un catalog uriaș de piese care pot fi ascultate atât online, cât și offline. Oferta sa este împărțită în două: Amazon Prime Music, care permite tuturor abonaților Amazon Prime să asculte gratuit 2 milioane de melodii, fără întreruperi publicitare, dar cu o limită de 40 de ore de ascultare pe lună, și Amazon Music Unlimited, care permite accesul la un catalog de 50 de milioane de melodii fără limită lunară de ascultare.

Pentru a descărca o melodie din Amazon Music, tot ce trebuie să faceți este să o căutați în aplicație (după ce v-ați logat cu contul vostru Amazon), să atingeți pe pictograma ⋮ de lângă titlul acesteia și să selectați Download din meniul care se deschide. Pentru a descărca albume și liste de redare, puteți utiliza butonul cu săgeată în jos de pe ecranele cu albume și liste.

YouTube Music

YouTube Music este o aplicație muzicală (accesibilă și de pe calculator, prin intermediul browserului) care permite accesul la un imens catalog de muzică și permite ascultarea acestuia în fundal și în modul offline. Totuși, pentru a beneficia de aceste două funcții este necesar un abonament contra cost.

După ce ați descărcat și instalat aplicația, nu trebuie decât să vă conectați la contul vostru Google, să acceptați abonamentul YouTube Music (pe care îl puteți dezactiva ulterior atingând pe fotografia voastră de profil apoi accesați secțiunea abonamente) și puteți începe să ascultați și să descărcați muzică pe telefon sau tabletă. Pentru a descărca o melodie (sau chiar un album sau o listă de redare), atingeți pe butonul ⋮ de lângă titlul acesteia și alegeți Descărcare din meniul care se deschide.