Aplicație pentru recunoaștere insecte

În acest articol despre, aplicație pentru recunoaștere insecte, vă voi prezenta o listă cu cele mai bune aplicații de recunoscut insecte, pe lângă faptul că sunt gratuite, acestea sunt și foarte ușor de utilizat. De asemenea, vă voi explica și funcționarea lor generală.

Aplicație pentru recunoaștere insecte gratis

Dacă căutați o aplicație pentru recunoaștere insecte gratis, încercați aplicațiile pe care le găsiți mai jos. Aplicațiile le puteți instala și utiliza pe un telefon sau tabletă Android/iOS. Încercați-le și veți vedea că sunt cele mai bune aplicații de recunoscut insecte.

iNaturalist (Android/iOS)

iNaturalist recunoașterea insectelor

iNaturalist este prima aplicație pentru recunoaștere insecte pe care vă recomand să o încercați. Aceasta este o aplicație care vă permite să recunoașteți plante și animale (inclusiv insecte), datorită unei comunități de peste 400.000 de oameni de știință și naturaliști. Aplicația este complet gratuită.

Pentru a descărca și instala aplicația pe telefonul sau tableta voastră, procedați după cum urmează: dacă utilizați Android, accesați secțiunea dedicată din Magazin Play și atingeți butonul Instalează (aplicația este disponibilă și în magazine alternative, de exemplu, dacă aveți un telefon Huawei fără serviciile Google), dacă utilizați iOS, accesați secțiunea dedicată din App Store, apăsați butonul Obțineți și autorizați descărcarea prin Face ID, Touch ID sau parola Apple ID.

După ce ați făcut acest lucru, deschideți aplicația iNaturalist atingând pictograma care a fost adăugată pe ecranul de pornire, apoi derulați filele de informații de pe ecranul principal, decideți dacă doriți să vă înregistrați (sau să vă autentificați, dacă aveți deja un cont) sau săriți peste autentificare și activați locația, pentru a recunoaște insectele din zona voastră, accesând secțiunea Explorează și acordând permisiunile necesare.

Odată ajunși pe ecranul principal al aplicației, apăsați pe pictograma lupă situată în colțul din stânga sus al ecranului, tastați insecte în bara de căutare care apare în partea de sus a ecranului și apoi apăsați pe pictograma lupă pentru a porni căutarea, apoi selectați elementul Insecte și așteptați ca rezultatele să apară pe hartă.

Apoi căutați insecta care vă interesează, apăsați pe simbolul său și consultați informațiile despre ea în fila cu caracteristicile sale. De asemenea, puteți afla ce insecte sunt prezente în zonă prin intermediul fotografiilor sau sub formă de listă, selectând opțiunile corespunzătoare din partea de sus a ecranului.

Dacă la rândul vostru doriți să raportați prezența anumitor insecte, puteți face acest lucru atingând elementul Observare situat în bara de jos și alegând din meniul care se deschide dacă doriți să dați informații fără o fotografie, prin realizarea unei fotografii în acel moment sau prin preluarea imaginii din galeria (cardul SD) telefonului.

Agrobase (Android)

Aplicație pentru recunoaștere insecte

Căutați o aplicație pentru recunoaștere insecte și, în special, pe cele care ar putea să vă infesteze culturile? Atunci Agrobase este aplicația potrivită pentru voi. Această aplicație de recunoaștere a insectelor, disponibilă doar pentru Android, este gratuită ca funcție de bază, dar pentru a avea acces la catalogul complet, pentru a elimina publicitatea și pentru a o utiliza offline, trebuie să vă abonați prin achiziție în aplicație.

Pentru a descărca și instala aplicația Agrobase pe telefonul sau tableta voastră, accesați secțiunea dedicată din Magazin Play (aplicația este disponibilă și în magazine alternative, de exemplu, dacă aveți un telefon Huawei fără serviciile Google) și urmați procedura obișnuită de descărcare și instalare, apoi deschideți aplicația.

Când vedeți ecranul principal al aplicației, apăsați butonul OK din partea de jos a aplicației și apoi închideți bannerul care vă invită să instalați alte aplicații realizate de aceiași dezvoltatori.

După ce ați făcut acest lucru, apăsați pe butonul Insects, atingeți pe Da în caseta care apare în centrul ecranului și acceptați să descărcați un catalog de date, selectând zona geografică care vă interesează (de exemplu, România) și indicați calitatea la care doriți să descărcați imaginile (Basic: Low quality, Full: Low quality sau Full: High quality).

Așteptați ca descărcarea catalogului să se finalizeze și apăsați din nou butonul Insects de pe ecranul principal al aplicației.

După ce ați făcut acest lucru, glisați în jos pe ecranul afișat, căutați insecta care vă interesează și apăsați pe numele ei. În ecranul care se va deschide, veți putea accesa fișa insectei pe care ați găsit-o, care conține o listă cu pagubele pe care le-ar putea provoca culturilor și produsele care trebuie folosite pentru a contracara efectul acesteia.

Aplicație pentru recunoaștere insecte din poze

Doriți să fotografiați o insectă și să-i găsiți numele și caracteristicile? Ei bine, pentru acest lucru aveți nevoie de o aplicație pentru recunoaștere insecte din poze, cum ar fi cele din lista de mai jos. Aplicațiile sunt disponibile pentru Android și iOS și le puteți descărca din Magazin Play (dacă aveți un telefon sau tabletă care rulează sistemul Android) sau din App Store (dacă aveți un iPhone sau iPad).

Seek (Android/iOS)

Aplicație pentru recunoaștere insecte din poze

O aplicație pentru recunoaștere insecte din poze sau prin intermediul camerei foto a telefonului este Seek. Aplicația vă permite să fotografiați cu camera foto insecte, păsări, plante și ciuperci și să aflați exact ce specii sunt, caracteristicile lor etc. Aplicația este complet gratuită.

Pentru a descărca și instala aplicația Seek pe telefonul sau tableta voastră, accesați secțiunea dedicată din Android Magazin Play sau secțiunea dedicată din iOS App Store și urmați procedura obișnuită de descărcare și instalare, apoi deschideți aplicația.

Când vedeți ecranul principal al aplicației, derulați filele de informații care explică modul de funcționare, apăsați pe butonul Continuare și decideți dacă doriți sau nu să vă înregistrați pentru acest serviciu, apoi acordați permisiunile necesare pentru ca aplicația să funcționeze corect.

Pe ecranul care se deschide, apăsați pe butonul Continuare din caseta care explică pe scurt modul de utilizare a funcțiilor principale ale aplicației, apăsați pe pictograma camerei situată în partea de jos a ecranului și apăsați butonul Continuare.

După ce ați făcut acest lucru, îndreptați camera foto spre insecta care vă interesează, selectați fila Camera, așteptați ca aceasta să fie recunoscută de aplicație (toate punctele verzi vizibile pe ecran trebuie să se completeze) și apăsați din nou pictograma camerei pentru a fotografia insecta respectivă.

Dacă doriți să recunoașteți o insectă care a fost deja fotografiată, selectați fila Fotografii, alegeți imaginea care vă interesează din Galerie și apoi apăsați pe butonul Identificare fotografie. În acest fel, veți putea accesa ecranul care conține informații despre insecte, atingeți pe butonul Vizualizare specii din partea de jos și ați terminat.

Alte aplicații pentru recunoaștere insecte din poze

Alte aplicații pentru recunoaștere insecte din poze

Aplicațiile menționate mai sus nu sunt pe placul vostru și căutați alte aplicații pentru recunoaștere insecte din poze? În acest caz, vă sfătuiesc să încercați alte aplicații din lista de mai jos.

  • Picture Insect (Android/iOS) – aplicație excelentă pentru recunoașterea insectelor prin realizarea sau încărcarea de fotografii. Rezultatele furnizate sunt precise și, mai ales, instantanee. Aplicația funcționează prin exploatarea inteligenței artificiale. Este gratuită în versiunea de bază, dar pentru a debloca toate funcțiile trebuie să faceți achiziții în aplicație.
  • Insect identifier (Android) – este o aplicație care vă permite să recunoașteți insectele din fotografii, care se bazează pe o bază de date actualizată constant de comunitatea științifică. Aplicația este gratuită, dar pentru a elimina bannerele publicitare, trebuie să achiziționați versiunea Premium.
  • Smart Identifier: Plant+Insect (iOS) – este o aplicație capabilă să recunoască plantele și insectele prin analizarea fotografiilor cu ajutorul inteligenței artificiale. Din păcate aplicația nu este gratuită, pentru a o utiliza, trebuie să faceți un abonament săptămânal prin achiziție în aplicație.