Aplicație de vorbit în engleză sau altă limbă

În acest articol despre, aplicație de vorbit în engleză sau altă limbă, vă voi prezenta câteva aplicații care vă permit să vorbiți în alte limbi. Unele dintre ele sunt complet gratuite, altele sunt contra cost, depinde de voi pe care dintre ele decideți să le utilizați. Aplicațiile le puteți descărca din Magazin Play pentru dispozitive Android (telefon sau tabletă) sau din App Store pentru iOS.

Aplicație de vorbit în engleză gratis

Mai jos veți găsi câteva aplicații de vorbit în engleză gratis. Unele dintre aplicațiile de mai jos sunt gratuite, altele oferă doar câteva lecții gratuite, dar apoi pentru a le debloca pe toate, trebuie să faceți un abonament contra cost.

Cambly (Android/iPhone)

Cambly

Cambly nu putea să lipsească dintr-o listă de aplicații de vorbit în engleză, fiind una dintre cele mai bune platforme de e-learning dedicate tocmai învățării acestei limbi. Este disponibilă atât ca aplicație pentru Android și iOS, cât și ca site web, vă permite să vă îmbunătățiți cunoștințele de limbă vorbită și scrisă, oferind lecții video individuale la distanță, predate de vorbitori nativi cu diferite accente (de exemplu, american, britanic sau australian).

Aveți peste 10.000 de profesori din care puteți alege și puteți gestiona în mod convenabil zilele și orele de curs. De asemenea, puteți alege între lecții individuale sau planuri pe 1, 3 sau 12 luni care cuprind lecții de 15, 30 sau 60 de minute (de 2, 3 sau 5 ori pe săptămână).

Lecțiile video pot fi urmărite din aplicație sau de pe un PC, prin intermediul browserului, și se desfășoară în întregime în limba engleză (pentru a exersa și a spori înțelegerea limbii). Cu toate acestea, există un instrument de traducere automată în chat-ul integrat în serviciu, care poate fi utilizat în cazul în care aveți nevoie să traduceți ceea ce spune profesorul. Lecțiile sunt înregistrate în mod automat (este posibil să se solicite dezactivarea acestei funcții) pentru a permite studentului să le revadă și să repete noțiunile învățate în orice moment.

Cu această aplicație este posibil să învățați diferite tipuri de engleză, de la engleza obișnuită la engleza pentru profesii specifice (de exemplu, avocați sau medici). Există, de asemenea, cursuri de engleză pentru afaceri și cursuri de pregătire pentru testele IELTS și TOEFL. În plus, puteți participa la ateliere de lucru în cadrul studiilor, cum ar fi unul care vă permite să exersați interviurile de angajare. La finalul cursurilor, veți obține și un certificat care este valabil atât pentru muncă, cât și pentru studii.

Dacă doriți să încercați aplicația Cambly, puteți lua o lecție de probă gratuită accesând site-ul oficial și înregistrându-vă prin intermediul formularului de pe ecran. După ce v-ați înregistrat, fie din aplicație, fie de pe site, puteți căuta un profesor dintre cei disponibili (îi puteți filtra în funcție de diverse criterii și le puteți analiza caracteristicile citindu-le fișa de prezentare) pentru a vă programa o lecție de probă gratuită.

De asemenea, Cambly oferă cursuri de engleză și pentru cei mai mici copii, mă refer la aplicația Cambly Kids, care oferă tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 15 ani posibilitatea de a învăța limba engleză cu profesori vorbitori nativi care sunt certificați să predea copiilor.

Duolingo (Android/iPhone)

Duolingo

O altă aplicație de vorbit în engleză sau altă limbă pe care vă recomand să o încercați este Duolingo. Spre deosebire de toate celelalte cursuri de limba engleză pe care le voi prezenta în acest articol, toate lecțiile din această aplicație sunt gratuite, deși puteți face achiziții în aplicație pentru a cumpăra câteva pachete decorative care vă permit să îl înfrumusețați și să îl îmbunătățiți pe Duo, mascota aplicației.

După ce ați instalat și deschis aplicația pe telefonul sau tableta voastră Android sau iOS, apăsați pe butonul Începeți pentru a învăța cum să utilizați instrumentele incluse în aplicație sau apăsați pe butonul Am deja un cont dacă aveți deja un cont Duolingo și doriți să îl accesați.

Urmați apoi instrucțiunile de pe ecran pentru a vă crea propriul cont sau pentru a vă conecta la cel pe care îl aveți deja. Dacă v-ați decis să creați un cont nou, selectați opțiunea Engleză indicați de ce doriți să învățați limba (de exemplu, Călătorii) și setați obiectivul (de exemplu, Relaxat pentru a învăța engleza 5 minute/zi, Normal pentru 10 minute/zi, pentru 15 minute/zi sau pentru 20 de minute/zi) și apăsați butonul Următorul pentru a continua. După ce ați făcut acest lucru, apăsați pe butonul Nu știu engleză, dacă doriți să începeți de la elementele de bază sau selectați opțiunea Cunoașteți deja limba engleză? pentru a face un test de verificare care vă va oferi o șansă de a afla care este nivelul vostru actual de cunoaștere a limbii engleze.

După cum veți observa, aplicația Duolingo este împărțită în file, fila Învățați vă permite să accesați toate lecțiile cursului, care sunt deblocate pe măsură ce progresați în învățarea limbii, fila Profil vă permite să vă monitorizați progresul, fila Clasamente vă permite să vedeți progresul în comparație cu alți utilizatori, în timp ce în fila Magazin puteți cumpăra unele accesorii cu care să personalizați și să îmbunătățiți aplicația.

Babbel (Android/iPhone)

Babbel este o altă aplicație de vorbit în engleză. Înainte de a vă explica cum funcționează, vreau să vă spun că include doar un număr limitat de lecții gratuite, pentru a le debloca pe toate trebuie să faceți un abonament contra cost.

După ce ați instalat și deschis aplicația pe dispozitivul vostru Android sau iOS, apăsați pe butonul Choose a language și selectați opțiunea English din secțiunea I want to study. Activați apoi memento-urile, care vă vor reaminti să studiați limba în mod regulat, indicați nivelul de cunoaștere cu ajutorul barei de ajustare de pe ecran (dacă doriți să începeți de la zero, atingeți direct pe butonul Continue) și, după ce ați atins pe butonul Take test, urmați instrucțiunile care apar pe ecran pentru a finaliza testul.

Apoi, indicați vârsta pe care o aveți, cum ați descoperit Babbel, de ce doriți să învățați limba engleză, apoi apăsați butonul Start learning! pentru a continua. După ce ați făcut acest lucru, atingeți pe butonul Email, Google sau Facebook, astfel încât să vă puteți înregistra pentru acest serviciu folosind adresa de e-mail, contul Google sau contul Facebook.

După ce v-ați înregistrat, apăsați butonul Let me see! și selectați fila Home din stânga jos (dacă este necesar). Apoi selectați fila pentru lecția care vă interesează (de exemplu, Lesson 1) și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a finaliza lecția.

Memrise (Android/iPhone)

O altă aplicație de vorbit în engleză sau altă limbă este Memrise. În cazul în care nu ați auzit de ea până acum, aflați că este o aplicație care vă permite să studiați diverse limbi străine (nu doar engleza) prin teste și exerciții menite să vă stimuleze mintea pentru a accelera învățarea de noi termeni și reguli gramaticale. Totuși, pentru a avea acces la tot conținutul său, trebuie să vă abonați la versiunea Premium.

După ce instalați și deschideți aplicația pe telefonul sau tableta voastră Android/ iOS, atingeți pe butonul Start Learning și, pe ecranul care se deschide, apăsați pe limba pe care doriți să o învățați (de exemplu, English (US) sau English (UK)) și apoi alegeți nivelul de pornire (de exemplu, Beginner sau Competent).

După ce ați făcut acest lucru, specificați motivul pentru care doriți să învățați limba, selectând una dintre opțiunile disponibile și înscrieți-vă la serviciu prin intermediul contului Google, Facebook sau e-mail, atingând pe unul dintre butoanele corespunzătoare și urmând instrucțiunile de pe ecran pentru a finaliza înregistrarea.

După ce vă înregistrați, apăsați pe fila Learn, selectați una dintre lecțiile disponibile și învățați cuvinte noi cu ajutorul exercițiilor interactive. Pentru a le finaliza, urmați pur și simplu instrucțiunile de pe ecran. Pentru a vă monitoriza progresul, accesați ecranul Profile (apăsați pe fila din colțul din dreapta jos) și verificați câte cuvinte ați învățat, câte puncte ați acumulat, nivelul vostru actual de limbă etc.

Alte aplicații de vorbit în engleză sau altă limbă

Aplicație de vorbit în engleză sau altă limbă

Cele pe care vi le-am prezentat mai sus nu sunt singurele aplicații de vorbit în engleză sau altă limbă. Există multe altele care oferă acces la cursuri de limbi străine profesionale prin care puteți fi învățați față în față de profesori. Mai jos veți găsi câteva aplicații care merită luate în considerare.

  • ABA English (Android/iOS) – aplicație care, în versiunea de bază, vă permite să învățați limba engleză prin exerciții de scriere și pronunție, precum și prin filme scurte și distractive. Pentru a debloca versiunea completă, care include toate cursurile, videoclipurile și posibilitatea de a avea un profesor cu care să discutați la nevoie, trebuie să vă abonați la versiunea contra cost.
  • Busuu (Android/iOS) – această aplicație vă permite să învățați engleza și multe alte limbi (inclusiv spaniola, portugheza, franceza și chineza) prin lecții de aproximativ 10 minute. Prin abonarea la versiunea Premium este posibil să vorbiți cu profesori, ceea ce poate ajuta foarte mult la învățarea noii limbi.
  • Fluentify (iOS) – este o aplicație care vă permite să învățați limba engleză prin intermediul lecțiilor prin videoconferință cu profesori. Puteți să vă înscrieți gratuit, dar trebuie să știți că lecțiile sunt contra cost.

Aplicație de vorbit în engleză cu alte persoane

Aplicație de vorbit în engleză cu alte persoane

Căutați o aplicație de vorbit în engleză cu alte persoane? Dacă răspunsul este da, mai jos veți găsi câteva aplicații care vă permit să faceți acest lucru prin chat.

  • Telegram (Android/iOS) – este o aplicație de mesagerie care este apreciată în principal pentru unele dintre caracteristicile sale, cum ar fi posibilitatea de a crea grupuri, super grupuri și canale. Acesta permite conversații atât cu contactele salvate în agendă, cât și cu alte persoane.
  • Facebook Messenger (Android/iOS) – este populara aplicație de mesagerie administrată de Facebook (care poate fi utilizată și fără a crea un profil pe rețeaua de socializare), care vă permite să discutați cu persoane din orice parte a lumii.
  • Tinder (Android/iOS) – aplicația de întâlniri. Nu este dificil, mai ales în orașele mari să găsiți oameni care caută companie.