Vreau să fac un videoclip cu poze și muzică pe telefon

Vreau să fac un videoclip cu poze și muzică pe telefon. Doriți să creați un scurt slideshow cu pozele pe care le aveți în telefon? Ei bine, trebuie să știți că sunteți în locul potrivit. Au trecut vremurile în care trebuia să instalați programe profesionale pentru a crea un slideshow cu poze și muzică. Astăzi, tot ce trebuie să faceți este să instalați o aplicație pentru telefon și, cu doar câteva atingeri, ați terminat! În acest articol despre, vreau să fac un videoclip cu poze și muzică pe telefon, vă voi prezenta câteva aplicații care oferă tuturor posibilitatea de a crea videoclipuri cu poze și muzică fără a avea cunoștințe de editare video. Tot ce trebuie să faceți este să selectați pozele, să alegeți un șablon și să adăugați muzica pe care o doriți, apoi trebuie să așteptați ca aplicația să creeze videoclipul.

Vreau să fac un videoclip cu poze și muzică pe telefon gratis

Ce aplicație trebuie să folosesc dacă vreau să fac un videoclip cu poze și muzică pe telefon gratis? Mai jos vă voi prezenta unele dintre cele mai bune aplicații care vă permit să faceți un videoclip cu poze și muzică pe telefon. Sunt sigur că cel puțin unele dintre aplicațiile de mai jos vor fi pe placul vostru.

Quik (Android/iOS)

Vreau să fac un videoclip cu poze și muzică pe telefon

Quik de la GoPro este una dintre cele mai bune aplicații de făcut un videoclip cu poze și muzică pe telefon Android, dar și pe iPhone, deoarece este disponibilă pe ambele platforme mobile. Aplicația este gratuită atât pe Android (dacă aveți un dispozitiv fără Magazin Play, o puteți căuta în magazine alternative), cât și pe iOS, dar pentru a avea acces la toate funcțiile sale aveți nevoie de un abonament. Totuși, dacă intenționați să creați un slideshow cu poze și muzică, nu ați putea începe cu o aplicație mai bună.

După instalarea și deschiderea aplicației, apăsați pe butonul Yes, I have a GoPro și urmați instrucțiunile expertului pentru a asocia aplicația cu camera video GoPro sau, dacă nu aveți una, apăsați pe butonul Phone Only. Pentru a începe să folosiți aplicația, apăsați pe butonul Getting Started, apăsați pe butonul Start Tour și acordați permisiunile necesare pentru a funcționa corect.

Apoi atingeți pe butonul Studio (în dreapta jos), apăsați pe butonul (+) Create a montage, apăsați pe butonul Grant permissions și acordați aplicației permisiunile necesare pentru a funcționa. Apoi, atingeți pe previzualizarea pozelor și videoclipurilor care urmează să fie importate în proiectul la care lucrați, apăsați pe butonul Start! (în partea de jos) și ați terminat, aplicația va crea automat videoclipul cu poze și muzică.

Dacă doriți, puteți să intrați și să îl personalizați. Pentru acest lucru, atingeți pe butonul Themes pentru a schimba tema curentă cu una pe placul vostru: Music pentru a alege muzica de fundal: Duration pentru a seta durata videoclipului: și Format pentru a selecta formatul de aspect (de exemplu, 16:9, 4:3 etc). Apoi introduceți titlul proiectului în câmpul de text prevăzut și apăsați pe butonul Save Details.

Dacă atingeți pe butonul Timeline, apăsați pe clip și apoi pe butonul de text care apare în partea de jos, puteți modifica textul titlului videoclipului. Atingând celelalte clipuri video, aveți apoi opțiunea de a modifica încadrarea, de a adăuga un filtru, de a insera suprapuneri de text, de a ajusta durata etc, utilizând butoanele care apar în partea de jos.

Nu uitați să selectați ultimul clip, atingeți-l și apoi apăsați butonul Disable pentru a dezactiva afișarea logo-ului GoPro (dacă nu doriți să îl lăsați vizibil). După ce ați finalizat aceste modificări, apăsați pe butonul Finished (dreapta sus) și salvați clipul alegând opțiunea de export preferată. Dacă vi se oferă un abonament, refuzați-l dacă nu aveți această intenție.

iMovie (iOS)

iMovie

Ce aplicație trebuie să folosesc dacă vreau să fac un videoclip cu poze și muzică pe telefon iPhone? Dacă aveți un dispozitiv Apple, puteți folosi aplicația iMovie. Această aplicație dezvoltata de Cupertino este cu siguranță una dintre cele mai bune aplicații de făcut videoclipuri cu poze și muzică pe iPhone (dar și pe iPad), deoarece este disponibilă gratuit pentru toți posesorii unui dispozitiv iOS/iPadOS. Este foarte ușor de utilizat și include o funcție care vă permite să creați prezentări cu poze, videoclipuri și muzică de fundal.

Pentru a crea un slideshow cu poze și muzică, deschideți aplicația, apăsați butonul (+) din dreapta sus a ecranului Proiecte, alegeți să creați un nou video și selectați o temă din cele disponibile. Pentru a previzualiza tema selectată, atingeți pe butonul ▶︎.

După ce ați ales tipul de videoclip care urmează să fie creat, atingeți pe rubrica Creați din colțul din dreapta sus și completați formularul care vă este propus cu toate informațiile care vor fi afișate în videoclip. Selectați apoi elementul Storyboard, atingeți pe previzualizările scenelor care alcătuiesc videoclipul și selectați un videoclip sau o fotografie care să fie afișată acolo.

Repetați operațiunea cu toate scenele din trailer și, atunci când sunteți mulțumit de rezultat, atingeți pe butonul Finish (stânga sus) pentru a salva videoclipul și al partaja online sau pentru al exporta offline cu ajutorul pictogramei cu săgeată de sub miniatura acestuia.

Dacă nu vă plac trailerele iMovie sau le găsiți puțin prea limitative, puteți crea prezentări mai liber, accesând fila Proiecte, atingeți pe butonul (+) și începeți crearea unui nou videoclip. Acest lucru vă permite să alegeți pozele și clipurile video pe care doriți să le folosiți în montaj și să le editați în mod liber cu fotografii, muzică și efecte de tranziție, utilizând funcțiile intuitive ale editorului iMovie.

Alte aplicații de făcut un videoclip cu poze și muzică pe telefon

LumaFusion

Există și alte aplicații utile de făcut un videoclip cu poze și muzică pe telefon Android sau iOS, iar în lista de mai jos veți găsi câteva dintre cele mai bune. Aplicațiile le puteți descărca direct din Magazin Play, dacă aveți un telefon sau tabletă care rulează sistemul de operare Android, sau din App Store, dacă aveți un dispozitiv care rulează iOS.

  • Adobe Premiere Rush (Android/iOS) – aceasta este o aplicație dezvoltată de Adobe, inspirată de programul desktop Adobe Premiere Pro. Acesta oferă posibilitatea de a edita videoclipuri într-un mod simplu și intuitiv, folosind instrumente destul de avansate. Cu toate acestea, trebuie să știți că puteți exporta gratuit până la trei videoclipuri, după care este necesar un abonament.
  • LumaFusion (iOS) – aceasta este o aplicație profesională de editare video bine cunoscută, care include funcții și instrumente avansate de editare, perfecte pentru realizarea de videoclipuri cu fundaluri muzicale și imagini. Din păcate, aplicația este contra cost, costă 149,99 lei.
  • Clips (iOS) – este o aplicație minimalistă, dezvoltată de Apple, care face din simplitate adevăratul său punct forte, interfața sa este extrem de simplă și intuitivă. Această aplicație este concepută pentru crearea de videoclipuri scurte, urmând a fi utilizate în principal pe rețelele sociale.

Dacă nu doriți să instalați aplicații pe telefonul sau tableta voastră atunci puteți folosi un serviciu online care vă permite să faceți videoclipuri cu poze și muzică online. Mai multe informații despre care sunt cele mai bune servicii din această categorie găsiți în articolul creare videoclip cu poze și muzică online.

Vreau să fac un videoclip cu poze și muzică pe PC

Închei acest articol cu câteva aplicații de făcut videoclipuri cu poze și muzică pe PC. Acestea sunt soluții concepute pentru o utilizare semi-profesională sau profesională și, prin urmare, ar putea să vă satisfacă mai mult dacă aplicațiile mobile nu au reușit.

  • Adobe Premiere Pro (Windows/macOS) – acesta este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune programe de editare video, ceea ce îl face mai mult decât potrivit pentru realizarea de videoclipuri cu poze și muzică. Trebuie să știți că, după o săptămână de probă, este necesar un abonament la serviciul Creative Cloud.
  • VEGAS Pro (Windows) – acesta este un alt program pentru profesioniști, care oferă funcții avansate pentru realizarea de videoclipuri frumoase. După o lună de încercare, trebuie achiziționată o licență pentru versiunea cu abonament.
  • iMovie (macOS) – este versiunea pentru macOS a aplicației iMovie, deja menționată mai sus. Interfața sa simplă și intuitivă, în stilul perfect Apple, îl face un program excelent de editare video.