Tobe virtuale pentru calculator sau telefon Android

Tobe virtuale pentru calculator sau telefon Android. Dacă căutați tobe virtuale pentru copii, și nu numai, ați ajuns în locul potrivit.

Tobe virtuale pentru calculator sau telefon Android

Căutați un program sau o aplicație pentru tobe virtuale? Nu vă faceți griji, în acest articol veți găsi ceea ce căutați. De fapt, sunt programe, servicii online și chiar aplicații pentru dispozitive mobile care vă permit să exersați la tobe în mod liber, și de asemenea puteți încerca să creați baze ritmice într-un mod total gratuit. Trebuie doar să alegeți programul potrivit pentru voi.

Trebuie să știți că toate programele și aplicațiile despre care voi vorbi sunt 100% gratuite. În plus, nu ar trebui să aveți dificultăți în utilizarea acestora, deoarece interfața lor simplă și intuitivă facilitează foarte mult utilizarea acestora chiar și de către utilizatori mai puțin experimentați. Mai jos veți găsi programe care cred că sunt cele mai interesante din această categorie.

Tobe virtuale pentru calculator

Să vedem, în primul rând, câteva programe utile pentru tobe virtuale care pot fi folosite pe un PC cu Windows sau macOS. Pe scurt, în rândurile următoare vă voi vorbi în special despre câteva programe pentru Windows și macOS care sunt sigur că sunt destul de interesante.

Drums (Windows 10)

tobe pentru copii Drums (Windows 10)

Dacă utilizați un PC cu Windows 10, vă sugerez să încercați Drums, aceasta este o aplicație gratuită care vă permite să bateți la tobe direct pe PC sau laptop. Aceasta oferă 12 tipuri diferite de sunete care pot fi schimbate atingând ecranul cu degetul (dacă aveți un PC cu ecran tactil), făcând click cu mouse-ul sau prin apăsarea unor taste pe tastatură.

Pentru download Drums pe PC-ul vostru, deschideți Microsoft Store făcând click pe pictograma din bara de activități Windows 10 sau în meniul Start și, după ce faceți click pe butonul de căutare situat în partea dreaptă sus, tastați drums. În mod alternativ, dacă citiți acest articol chiar de pe computerul pe care intenționați să descărcați aplicația în cauză, accesați această pagină și faceți click pe butonul Obțineți, pentru a deschide Microsoft Store.

După ce vă aflați în fața paginii de descărcare, faceți click pe butonul Obțineți, așteptați instalarea acestuia și, după finalizarea procedurii, faceți click pe butonul care deschide programul.

Funcționarea programului Drums este atât de simplă încât nici nu ar trebui să explic cum să îl folosiți. Cu toate acestea, dacă aveți un computer cu ecran tactil, pentru a schimba sunetele, trebuie doar să apăsați pe ele, altfel puteți face click cu mouse-ul.

Așa cum spuneam, Drums vă permite să bateți la tobe apăsând câteva taste pe tastatură, ceea ce este mult mai convenabil ca soluție decât folosirea mouse-ului, (de ex. tastele h și j).

Veți vedea: cu cât exersați mai mult la tobe, cu atât veți ști mai bine să stăpâniți acest instrument, chiar dacă este virtual.

GarageBand (macOS)

tobe pentru incepatori GarageBand

Dacă utilizați un Mac, vă sugerez să încercați GarageBand. Aceasta este o aplicație care este inclusă în macOS și vă permite să folosiți diverse instrumente muzicale, inclusiv tobe. Vă reamintesc că GarageBand vă permite, de asemenea, să efectuați înregistrări pentru a le asculta și partaja cu alți utilizatori.

Dacă din anumite motive ați dezinstalat GarageBand din Mac, și doriți să reinstalați aplicația, accesați această pagină.

Tobă virtuală online

Tobă virtuală online

Dacă doriți să vă distrați și să bateți la tobe, dar nu doriți să instalați programe pe PC sau laptop, va trebui să utilizați un serviciu online. Una dintre cele mai bune soluții de acest gen este VirtualDrumming, care vă permite să utilizați tastatura computerului și să bateți la tobe direct din browser.

Pe lângă faptul că puteți bate la tobe, serviciul oferă și posibilitatea de a lua lecții pentru a ajuta începătorii să învețe elementele de bază necesare pentru a învăța cum să folosească instrumentul.

După ce accesați pagina principală a site-ului, faceți click pe linkul Drum Games din partea dreaptă sus și începeți să bateți la tobe apăsând tastele R, Y, U, D, F, G, H, J, Z, X, C , V, B, N, M etc.

Pentru a vizualiza tastele de apăsat, faceți click pe butonul (≡), situat în stânga sus și selectați elementul Keys. De asemenea, subliniez posibilitatea de a schimba tipul de tobă: trebuie doar să faceți click pe butonul (≡) situat în partea stângă sus, să selectați elementul Drumset din meniul care se deschide și, după identificarea genului care vă interesează (de ex. Rock Drums, Metal Drums, Jazz Drums, etc), faceți click pe numele care vă interesează (de exemplu, Steve Gadd, Elvin Jones, Tony Williams etc.).

Aplicații pentru tobe virtuale Android sau iPhone

Aplicații pentru tobe virtuale Android sau iPhone

Așa cum am spus la începutul acestui articol, chiar și smartphone-urile și tabletele se pot transforma într-o tobă virtuală care poate fi folosită atât de entuziaștii care caută un pic de distracție, cât și de profesioniștii care doresc să experimenteze muzica în mișcare.

  • Drums Droid – este o aplicație gratuită 100% pentru Android, cu această aplicație puteți să încercați pe dispozitiv 18 tipuri diferite de tobe.
  • GarageBand – aceasta este versiunea iOS a aplicației pe care am menționat-o în la începutul acestui articol. Aplicația vă permite să încercați diverse tipuri de tobe, să înregistrați creațiile și să le modificați folosind numeroase instrumente disponibile în aplicație.
  • Ratatap Drums Free – această aplicație este ideală pentru o experiență mai bună, în timp ce încercați diferite tipuri de tobe. Practic, aplicația este gratuită, dar, pentru a accesa toate funcțiile și instrumentele sale, este necesară achiziționarea versiunii Pro, care costă 2,29 euro.

Lista completă cu programe de compus muzică, o găsiți într-un articol separat. Programe de compus muzică pe Windows, Mac, Android, sau iPhone.