Programe de compus muzică pe Windows, Mac, Android, sau iPhone

Fie că sunteți noi în lumea celor 7 note, fie că sunteți experți în muzică, nu are prea multă importanță: trebuie să folosiți software care vă permite să vă creați propriile compoziții în cel mai bun mod posibil, este un lucru practic inevitabil.

Programe de compus muzică pe Windows, Mac, Android, sau iPhone

În următoarele rânduri voi sublinia cele mai bune programe de compus muzică pe Windows, Mac, Android, sau iPhone.

Audacity (Windows/Mac/Linux)

Primul este Audacity. Este practic cel mai bun program de editare audio disponibil gratuit. Este multi-platformă (funcționează pe Windows, Mac și Linux), open source și cu interfața sa simplă de utilizator permite oricui să compună muzică pe PC.

Acesta nu este un instrument creat special pentru a crea muzica de la zero, dar datorită numeroaselor funcții și filtrelor sale, puteți să tăiați, să împărțiți, să amestecați și să efectuați multe alte operații de editare pe piese audio digitale.

Mergeți la pagina de descărcare a programului și apoi faceți clic pe butonul Download, pentru a începe descărcarea.

Accordion (Windows/Mac/Linux)

Într-un articol concentrat asupra celor mai bune programe de compus muzică, este practic imposibil să nu vorbim despre Accordion. Acesta este un software gratuit care vă permite să compuneți muzică pe PC prin simularea diferitelor instrumente muzicale, pian, chitară, etc.

Nu vă permite să înregistrați melodiile produse direct, dar are o interfață extraordinar de clară și simplă . Chiar și în acest caz, este un program multiplatformă, disponibil pentru Windows, Mac și Linux.

Mergeți mai întâi la site-ul programului și apoi dacă utilizați un PC Windows faceți clic pe link-ul SetupAccordion-1.03.exe , dacă utilizați un Mac, trebuie să faceți clic pe linkul Accordion-1.02 .dmg, pentru a începe descărcarea software-ului pe computer.

Encore (Windows/Mac)

Encore este un program destinat muzicienilor profesioniști, datorită căruia este posibil înregistrarea și compunerea melodiilor pe PC. Are o interfață foarte simplă, și este foarte simplu de utilizat.

Programul este disponibil pentru Windows și Mac și este la plată, dar este și disponibil într-o versiune gratuită de încercare, care vă permite să vă testați funcționalitatea pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru a descărca programul, mergeți pe site-ul software-ului și faceți clic pe link-ul Download Now care îl găsiți sub Encore 5.0.4 Demo for Windows (dacă utilizați Windows) sau sub Encore 5.0.7 Demo for Mac (dacă utilizați un Mac) . Apoi, completați formularul propus pe pagina următoare cu numele și adresa voastră de e-mail și apăsați butonul Submit. Conectați-vă la adresa voastră de e-mail, deschideți mesajul trimis de Encore și veți găsi linkul pentru a descărca versiunea de încercare a software-ului.

FL Studio (Windows/Mac)

FL Studio este unul dintre cele mai cunoscute programe muzicale din lume. Este, în esență, un studio complet de înregistrare virtuală prin care puteți crea muzică, sau edita melodii existente și puteți înregistra MIDI folosind instrumente digitale. Programul are o interfață de utilizator foarte precisă și permite crearea de mixuri în timp real.

Este disponibil atât pentru Windows cât și pentru Mac. Versiunea completă a software-ului este la plată, dar puteți descărca încercarea pentru 30 de zile, vă permite să testați cu atenție toate funcțiile de editare și de compunere din versiunea completă.

Pentru a descărca programul pe computer, conectați-vă la site-ul programului și faceți clic pe butonul Download Trial. În pagina care se va deschide ulterior, faceți clic pe sigla sistemului de operare utilizat pe calculatorul vostru și așteptați ca procedura de descărcare să fie pornită și finalizată.

Music MasterWorks (Windows)

Music MasterWorks este unul dintre cele mai populare programe de compus muzică. Programul de o interfață de utilizare simplă prin care profesioniștii pot crea, reda, edita propria lor muzică.

Software-ul este numai pentru Windows și este la plată, dar este disponibil într-o versiune gratuită de încercare, care vă permite să-i testați funcționalitatea pentru o perioadă de 35 de zile.

Pentru a descărca programul, conectați-vă la site-ul web al programului și faceți clic pe link-ul Click here to download Music MasterWorks 30-day trial, pentru a începe descărcarea programului Music MasterWorks pe computer.

Aplicații pentru a compune muzică pe telefonul Android și iOS

În afară de programele muzicale tradiționale de mai sus, există și câteva aplicații pentru smartphone-uri și tablete pe care le puteți utiliza pentru a crea muzică. Dacă sunteți interesați, mai jos sunt cele ma bune aplicații de acest gen.

 • Caustic 3 (Android / iOS) –  Pentru Android este gratuit (dar oferă achiziții în aplicație pentru a debloca unele caracteristici suplimentare), în timp ce din App Store este la plată.
 • Audio Evolution Mobile (Android / iOS) – Practic un studio profesional de înregistrare. Este perfect pentru înregistrarea pe mai multe benzi a instrumentelor externe și a sunetelor importate pot fi apoi editate cu diferite opțiuni și efecte disponibile. Pentru Android este la plată, în timp ce pentru dispozitivul iOS este gratuit (dar trebuie să efectuați achiziții în aplicație pentru a utiliza toate funcțiile).
 • Walk Band – Music Studio (Android) – aplicație gratuită care vă permite să cantați la pian, tobe și chitară pentru a compune muzică, chiar dacă nu sunteți experți în domeniu.
 • GarageBand (iOS) –  Este practic cea mai puternică și renumită aplicație de compus muzică pe iPhone și iPad . Aplicația este gratuită, și oferă utilizatorilor o mulțime de instrumente de tot felul , de asemenea oferă posibilitatea de a utiliza Live Loops pentru a crea muzică într-un mod simplu.

Dacă doriți să editați fișiere audio, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Editare fișiere audio gratuit cu Audacity.

Comments 1

 • Buna ziua,

  Caut o persoana, care sa ma initieze in utilizarea unui soft de scris/compus muzica.
  Sunt amator, neinitiat, sa zicem un hobby.
  Se poate si prin Team Viewer.
  Multumesc!