Tema neagră Facebook pe Android sau iPhone

Tema neagră Facebook pe Android sau iPhone. Dacă nu știți cum puteți activa tema neagră pe Facebook folosind un telefon sau calculator, citiți în continuare acest articol.

Tema neagră Facebook pe Android sau iPhone

În acest articol vă voi explica pas cu pas care este modul de activare tema neagră Facebook pe Android sau iPhone. Trebuie să știți că pentru versiunea web a rețelei de socializare există o opțiune specială, în timp ce pentru aplicația mobilă, momentan nu este disponibilă tema neagră, dar există soluții pentru a obține ceva asemănător.

Activare tema neagră Facebook pe PC

Activare tema neagră Facebook pe PC

Înainte să vă explic care este modul de activare tema neagră pe Facebook trebuie să știți că, tema întunecată pentru rețeaua socială este disponibilă oficial doar pentru versiunea web și numai după activarea noii interfețe a rețelei sociale. În plus, odată activată, tema întunecată nu se schimbă automat în funcție de ora zilei sau de luminozitatea mediului înconjurător, ci trebuie gestionată manual.

În aplicația pentru smartphone-uri și tablete, tema neagră pentru Facebook este în faza de lansare, așa că voi actualiza articolul imediat ce va fi disponibilă tuturor.

Acestea fiind spuse, primul pas pe care trebuie să îl faceți este să deschideți browserul pe care îl utilizați de obicei pentru a naviga pe net de pe calculator (de exemplu Google Chrome), accesați site-ul Facebook și conectați-vă la contul vostru (dacă este necesar).

După conectare, activați noua interfață a rețelei de socializare (dacă nu ați făcut-o deja), făcând click pe butonul cu săgeata în jos situată în partea dreaptă sus, pe bara albastră și selectând Treci la noul Facebook din meniul care se deschide.

După efectuarea pașilor de mai sus, faceți click din nou pe butonul cu săgeata în jos pe care o găsiți în partea dreaptă sus și continuați cu activarea temei întunecate, dați click pe comutatorul situat lângă Mod Întunecat.

Când doriți puteți dezactiva tema neagră, dați din nou click pe butonul cu săgeata în jos situată în partea dreaptă sus și mutați comutatorul situat lângă Mod Întunecat la OFF.

De asemenea, țineți cont de faptul că tema întunecată este dezactivată direct chiar și revenind la versiunea veche Facebook, făcând click pe butonul cu săgeata în jos situată în partea dreaptă sus și dați click pe opțiunea Treci la versiunea clasică de Facebook.

Activare tema neagră Facebook pe telefon

Așa cum am spus la începutul articolului, în prezent nu este posibil să activați tema neagră Facebook pe telefon sau, mai bine spus, aplicația nu oferă încă o funcție oficială. Cu toate acestea, puteți folosi câteva soluții simple. Dacă sunteți interesați, mai jos veți afla cum să procedați atât pe Android cât și pe iPhone.

Tema neagră Facebook pe Android

Dark mode Facebook Android

Dacă doriți să aflați care este modul de activare tema neagră Facebook pe Android, vă informez că puteți face acest lucru din browser, va trebui sa utilizați versiunea desktop și să activați tema întunecată de acolo, după activarea noii interfețe. Acest lucru se datorează faptului că versiunea mobilă de Facebook nu acceptă modul întunecat.

Deci, luați smartphone-ul sau tableta, accesați ecranul de pornire și porniți browserul pe care îl utilizați de obicei pentru a naviga pe Internet de pe telefonul vostru mobil (de exemplu Google Chrome).

Apoi, activați modul pentru a vizualiza site-urile în versiunea desktop, atingând butonul meniu și selectând opțiunea corespunzătoare din meniul care apare. De exemplu, în Chrome, trebuie să apăsați butonul cu cele trei puncte din dreapta sus și să bifați caseta Versiune site desktop. După aceea, urmați pașii din secțiunea pentru PC.

În mod alternativ, puteți profita de funcția Android care vă permite să inversați culorile ecranului, din setările dispozitivului în secțiunea Accesibilitate. În acest caz, modificările vor intra în vigoare nu numai pe Facebook, atât versiunea accesibilă prin intermediul browserului, cât și pentru aplicație, și asupra întregului sistem.

Acestea fiind spuse, ceea ce trebuie să faceți este să atingeți pe pictograma Setări (roata dințată) situată pe ecranul de pornire sau în sertarul de aplicații, selectați elementul Accesibilitate din ecranul care se deschide, apoi atingeți pe Vedere și mutați comutatorul la ON lângă opțiunea Culori negative.

Rețineți că opțiunile de mai sus pot diferi, în funcție de marca și modelul dispozitivului vostru și de versiunea Android instalată.

Activare tema neagră Facebook pe iPhone

Dacă doriți să utilizați tema neagră Facebook pe iPhone sau iPad, puteți face acest lucru prin accesarea serviciului din browser, amintiți-vă de versiunea desktop a site-ului (deoarece versiunea mobilă nu acceptă modul întunecat) și activați tema întunecată de acolo.

Pentru a face acest lucru, luați dispozitivul Apple, deblocați-l, accesați ecranul de pornire și porniți browserul pe care îl utilizați de obicei pentru a naviga pe Internet (de exemplu Safari).

Apoi, activați opțiunea de a vizualiza site-urile în modul desktop. De exemplu, pe Safari, trebuie să apăsați butonul AA situat în partea stângă sus și să selectați elementul de solicitare a site-ului desktop din meniul propus (Versiunea desktop). După aceea, urmați pașii din secțiunea pentru PC.

În mod alternativ, puteți activa funcția de accesibilitate care vă permite să inversați culorile ecranului pe iOS (și iPadOS). În acest caz, însă, modificările nu vor fi aplicate doar pe Facebook, ci pe întregul sistem de operare.

Pentru a activa funcția, atingeți pe pictograma Configurări (cea cu forma unei roți dințate) pe ecranul de pornire, atingeți elementul Accesibilitate de pe ecranul următor, apoi atingeți pe Afișaj și mărime text. Pe ecranul următor activați optiunea Inversare clasică.

Tema neagră pe Facebook Messenger

Acum, o să vă explic cum puteți activa tema neagră pe Facebook Messenger. Tema întunecată este acceptată oficial doar de aplicația de mesagerie pentru dispozitive mobile, în ceea ce privește Messenger din browser, funcția nu este disponibilă în prezent.

Telefon și tabletă

Dark mode Facebook Messenger

Pentru a activa tema neagră pe Facebook Messenger pe un telefon sau tabletă, trebuie să știți că este posibil în două moduri diferite. Primul mod este pur și simplu activarea modului întunecat în setările sistemului de operare.

Pe Android 10 și versiuni ulterioare și pe iOS/iPadOS 13 și versiuni ulterioare, tema întunecată este activată automat dacă modul întunecat a fost activat anterior în setările dispozitivului. Pentru a face acest lucru, urmați instrucțiunile de mai jos:

  • Pe Android – atingeți pictograma Setări (cea care are forma unei roți dințate) pe care o găsiți pe ecranul de pornire sau în sertarul de aplicații, selectați elementul Afișare de pe ecranul următor, și atingeți pe Mod întunecat pentru a activa tema întunecată. Rețineți că opțiunile pot diferi în funcție de marca și modelul dispozitivului pe care îl utilizați.
  • Pe iOS/iPadOS – atingeți pictograma Configurări (cea cu forma unei roți dințate) pe ecranul de pornire, atingeți Afișaj și luminozitate pe ecranul următor și selectați opțiunea Întunecat în secțiunea Aspect.