Șterge manual fișierele infectate cu virus din PC sau laptop

Șterge manual fișierele infectate cu virus din PC sau laptop. Dacă credeți că aveți un virus sau un program malware care cauzează probleme pe calculatorul vostru, atunci eliminarea manuală a unui fișier infectat poate fi soluția cea mai bună.

Șterge manual fișierele infectate cu virus din PC sau laptop

Ștergerea manuală a unui fișier infectat de pe computer este un proces destul de simplu, însă este important să rețineți că acesta nu ar trebui să fie primul pas pe care îl faceți dacă descoperiți că PC-ul vostru a fost infectat cu programe malware.

Un virus se va răspândi, de obicei, prin fișierele sistemului operativ în cât mai multe locații posibil, reducând șansa de a fi complet eliminat dacă este descoperit. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți dacă credeți că aveți un virus pe PC sau pe laptop este să citiți acest articol. Cum se elimină viruși de pe PC sau Laptop.

Dacă nu aveți un antivirus, asigurați-vă că instalați un program cum ar fi BitDefender, deoarece este un antivirus destul de bun.

Dar, dacă doriți să eliminați manual un anumit fișier care credeți că este infectat cu virus, urmați pașii de mai jos.

Șterge un fișier infectat cu virus din PC sau laptop

Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să porniți PC-ul în modul de siguranță (Safe Mode). Modul de siguranță pornește computerul cu cele mai importante programe și drivere și va opri PC-ul să se conecteze la rețea.

Odată ce ați făcut acest lucru, va trebui să modificați setările pentru a afișa fișierele ascunse în Windows 10. Pentru a face acest lucru urmați pașii de mai jos:

  • Căutați File Explorer Options prin intermediul funcției de căutare Windows în partea din stânga jos a ecranului.
  • Accesați fila View și bifați Show hidden files and folders.
  • Debifați Hide file extensions for known file types.
  • Debifați Hide protected operating system files.
  • Faceți click pe Apply și apoi pe OK.

Șterge un fișier infectat cu virus din PC sau laptop

Toate fișierele din Windows vor fi acum vizibile și disponibile. Dacă știți locația fișierului infectat, puteți să îl ștergeți, dacă nu știți locația trebuie să îl căutați, apoi faceți click dreapta pe fișier și selectați Delete.

Dacă antivirusul vostru găsește viruși falși, citiți acest articol. Ce faci dacă un antivirus găsește viruși falși false pozitive.