Ce faci dacă un antivirus găsește viruși falși false pozitive

Ce faci dacă un antivirus găsește viruși falși false pozitive. Antivirusul pe un PC sau laptop este pentru a proteja de toate amenințările rău intenționate pe care le luați de pe internet, dar uneori ar putea să greșească și vede un fișier bun ca virus. Citește cu atenție acest articol și vei învăța ce să faci dacă un antivirus găsește viruși falși.

Ce faci dacă un antivirus găsește viruși falși false pozitive

Vă vom arăta ce să faceți dacă antivirusul vă spune că un fișier este infectat cu virus, dar știți că nu este așa, aceste mesaje se numesc „false-pozitive„.

Înainte de a face orice altceva, asigurați-vă că antivirusul vostru este original și este actualizat la zi. Verificați locația fișierelor pe computer, și căutați de ce antivirusul semnalează fișierele. Căutați pe Google introducând numele fișierului care este semnalat, numele antivirusului și numele „false pozitive” la sfârșit.

De asemenea ar trebui să folosiți un VPN pe PC sau laptop, dacă nu știți cum să folosiți un VPN, citiți acest articol. Cum se configurează un VPN pe un PC Windows.

Când căutați pe Google avertismentul primit de la antivirus și numele fișierelor, veți găsi rezultate online despre ce este vorba și de ce a fost semnalată problema.

În timp ce software-ul antivirus nu este așa perfect și poate face greșeli, de obicei știe despre ce este vorba și probabil există un motiv pentru care consideră că fișierele sunt suspecte.

Dacă credeți ca antivirusul nu are dreptate și greșește în privința fișierelor, iar voi sunteți 100% convinși că nu este așa, puteți ignora mesajul.

Ce faci dacă un antivirus găsește viruși falși

  • Accesați setările programului antivirus. De obicei, veți găsi pictograma pentru acest lucru, în bara de instrumente din dreapta jos.
  • Odată ce ați deschis, uitați-vă prin setări pentru a găsi „white list„. Acest lucru ar putea fi numit în mai multe feluri, cum ar fi „Allowed list” sau „Exceptions” sau ceva de acest gen.
  • Odată ce ați găsit lista, puteți adăuga fișierul .exe  în această listă. Este posibil să fie necesar să adăugați calea fișierului .exe pe care o puteți găsi făcând clic dreapta pe pictograma fișierului, apoi copiați textul găsit în câmpul „target„.

Lista celor mai bune programe de antivirus o găsiți aici. Cel mai bun antivirus gratuit din 2018 lista celor mai bune.