Cel mai bun antivirus gratuit pentru laptop sau PC

Cel mai bun antivirus gratuit pentru laptop sau PC. În acest articol vă voi prezenta cele mai bune programe antivirus care vă protejează calculatorul în mod sigur și eficace. Pentru a naviga liniștiți pe internet cu siguranță ne trebuie și un antivirus bun, să fim siguri că nimic nu ne poate afecta calculatorul.

Cel mai bun antivirus gratuit pentru laptop sau PC

Cel mai bun antivirus gratuit

În fiecare zi noi atacuri cu malware de diverse tipuri vizează PC-urile Windows, anul 2017 a avut două mari atacuri de ransomware care au lovit organizații, inclusiv NHS, menționând importanța protejării PC-ului.

Cel mai recent malware vine sub forma unui virus găsit în skin-uri pe site-ul oficial Minecraft, potrivit lui Avast. Pentru mai multe detalii, dați click pe acest link.

Nu vă costă nimic pentru a vă asigura că programul antivirus este actualizat, iar instalarea unui antivirus decent nu vă va costa nici un ban. Lucrul bun în ceea ce privește instalarea unui produs gratuit de la una dintre cele mai importante companii de securitate este că aceștia utilizează același „motor” ca și produsele la plată pentru acestea.

Puteți obține mai mult dacă cumpărați un program de securitate de pe internet, dar ceea ce obțineți în versiunea gratuită este pachetul cu un set de funcții mai puține. Nu vă așteptați să obțineți funcții, cum ar fi filtrarea spam-ului, firewall-uri îmbunătățite, controale pentru părinți, administratori de parole și suport pentru dispozitive mobile, deși unele dintre acestea pot fi gratuite.

Ofertele gratuite oferite de Avast, AVG, Avira, Bitdefender și Kaspersky oferă protecție antivirus și anti-malware de bază, oferindu-vă șanse bune de a vă menține PC-ul fără amenințări care vă pot afecta datele.

Antivirusul gratuit este bun?

Da, este. Dar trebuie schimbat ceva la privacy. De exemplu, confidențialitatea AVG, care arată drepturile pe care le are asupra informațiilor voastre personale și non-personale atunci când descărcați și utilizați produsul gratuit. Acordați-i dreptul de a distribui unele dintre informațiile voastre (non-personale) unor terțe părți, printre care se numără și agenții de publicitate.

Cel mai bun este Bitdefender, care pretinde că nu împărtășește informații cu nimeni în afara propriei sale companii. Credem că este așa cum ar trebui să fie cu un produs de securitate, dar cel mai bine este să nu împărtășiți, informațiile, dacă nu doriți să primiți oferte relevante.

Funcționează bine un antivirus gratuit?

Programul antivirus este făcut pentru a preveni infectarea programelor de pe PC și laptop. Toate produsele gratuite fac acest lucru, dar nu toate sunt la fel de eficiente ca altele. Ca o sarcină secundară, totuși, produsele la plată ar trebui să reducă cantitatea de publicitate nedorită, și de obicei oferă câteva funcții de securitate în plus, așa cum am menționat mai sus.

Cel mai bun antivirus gratuit pentru laptop sau PC

Mai jos, veți găsi programele care, în opinia mea sunt cele mai bune programe antivirus pentru un PC sau laptop care rulează Windows 10 sau o versiune de Windows mai veche, cum ar fi Windows 7.

Avast Free Antivirus

Cel mai bun antivirus gratuit Avast Free Antivirus

Spre deosebire de unele companii, Avast nu-și ascunde oferta antivirus gratuită, astfel încât să nu o puteți găsi. Un buton mare pentru download îl putem găsi pe pagina de pornire și face ca această versiune gratuită să fie mai evidentă decât versiunile la plată.

Pe lângă protecția antivirus de bază, aceasta oferă protecție împotriva amenințărilor necunoscute și un manager de parole la îndemână, astfel încât să vă puteți conecta la site-urile din browser-ul vostru, amintit doar de o singură parolă.

Nu obțineți extensia browserului care avertizează asupra site-urilor false (cum ar fi băncile), nici un scut de confidențialitate sau filtrarea spam-ului. Acestea vin cu pachetul Avast Internet Security, în timp ce Premier adaugă actualizarea automată a software-ului și o funcție care șterge fișierele în siguranță.

Vestea bună este că protecția antivirus este solidă. În raportul AV-Test din decembrie 2017, a constatat că 100% din atacurile de zi au fost protejate, iar 100% malware-ul a fost detectat.

De asemenea, oferă performanțe bune, potrivit celui mai recent raport AV-Test. Avast vă solicită să vă înscrieți pentru a primi oferte relevante, ceea ce ar putea convinge unele persoane să își asume responsabilitatea de a împărtăși datele în mod forțat. Părerea mea este că Avast este unul dintre cel mai bun antivirus gratuit.

AVG Free Antivirus

Cel mai bun antivirus gratuit pentru laptop AVG Antivirus

Am menționat deja politica controversată de confidențialitate la AVG mai sus, dar în ceea ce privește protecția oferită de pachetul antivirus gratuit, este încă decent, deși nu este în prezent cel mai bun.

AV-Test a constatat că a protejat și a detectat 100% din amenințări în raportul său din decembrie, iar performanța și utilitatea au fost la egalitate cu scorurile bune de la Avast.

În plus față de un motor AV, vă avertizează, de asemenea, despre site-urile web nesigure și puteți bloca atașamentele nesigure din e-mail. Dacă politica de confidențialitate vă îngrijorează, citiți-o. Așa cum am menționat mai sus, AVG nu împărtășește în prezent date cu companii din afară.

Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender are o reputație excelentă în lumea antivirus. Produsele sale sunt simple și fiabile. În timp ce suitele sale complete de produse sunt cam scumpe, dar versiunea sa gratuită este un pachet de bază foarte bun. Versiunea la plată a primit premiul Top Products de la AV-Test în luna decembrie, datorită excelenței detectării, protecției și performanței. Deci, părerea mea este că Bitdefender este ușor de folosit, și în general oferă o protecție bună.

Kaspersky Free Antivirus

Kaspersky Free Antivirus

Kaspersky este un alt nume important în antivirus și a lansat recent o versiune gratuită pentru PC. Nu este o surpriză faptul că versiunea gratuită nu este pe deplin prezentată. Cu versiunea gratuită nu veți obține control parental, protecție pentru plăți online sau funcționalitate VPN. Dar veți obține toate funcțiile esențiale pentru protecție, inclusiv fișiere, e-mail, antivirus web, actualizări automate, și multe altele.

Kaspersky are rezultate excelente în raportul AV-Test din decembrie, cu aproape 100% detectare și protecție, și scoruri excelente atât în performanță, cât și în utilizare.

Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus este încă un antivirus foarte puternic. Interfața de utilizator este bine concepută și ușor de utilizat și are o bara de căutare SearchFree: un consultant de siguranță pentru site-uri și opțiunea de a bloca publicitatea online.

Examinările de fișiere pot fi programate și în mod implicit, există un set de scanare rapidă care se repetă la fiecare 168 de ore sau, așa cum numim noi tehnicienii, săptămânal.

AV-Test oferă rezultate excelente în cele mai recente teste și îl face un produs de top. Acesta a înregistrat 100% detectare și protecție în luna decembrie, deși mai puțin în noiembrie, ceea ce înseamnă că scorul său global de protecție este de 4,5, în comparație cu cele 5 marcate de Avast și AVG. În cele din urmă, Avira face o treabă bună chiar și în comparație cu programele la plată.

Microsoft Windows Defender

Microsoft Windows Defender

Windows Defender este încorporat în Windows 10 și Windows 8, deci este probabil cea mai simplă opțiune pentru majoritatea utilizatorilor de PC-uri Windows, deoarece este deja în funcțiune, cu excepția cazului în care ați dezactivat sau ați instalat un alt program antivirus.

Pe Windows 7, veți obține Defender – Security Essentials, dar cu Windows 8 și 10 veți obține versiunea mai nouă care oferă protecție mai bună împotriva rootkit-urilor și bootkit-urilor. Windows Defender este un motor AV destul de  fiabil. OK, nu este cel mai bun dar cu siguranță își face treaba.

AV-Test a constatat că Windows Defender a detectat și a protejat aproape toate atacurile și a obținut rezultate bune pentru performanță.