Cel mai bun antivirus gratuit din 2019 lista celor mai bune

Cel mai bun antivirus gratuit din 2019 lista celor mai bune. Astăzi prezentam cele mai bune programe antivirus care vă protejează calculatorul în mod sigur și eficace. Pentru a naviga liniștiți pe internet cu siguranță ne trebuie și un antivirus bun, să fim siguri că nimic nu ne poate afecta calculatorul.

Cel mai bun antivirus gratuit din 2018

Cel mai bun antivirus gratuit să fie?

În fiecare zi noi atacuri cu malware de diverse descrieri vizează PC-urile Windows, anul 2017 a văzut două mari atacuri de ransomware care au lovit organizații, inclusiv NHS, subliniind importanța protejării PC-ului.

Cel mai recent malware vine sub forma unui virus găsit în skin-uri pe domeniul oficial Minecraft, potrivit lui Avast. Puteți afla tot ce știm până acum despre virusul Minecraft aici.

Nu costă nimic pentru a vă asigura că software-ul este actualizat, iar instalarea unui antivirus decent nu vă va costa nici un ban. Lucrul bun în ceea ce privește instalarea unui produs gratuit de la una dintre cele mai importante companii de securitate este că aceștia utilizează același „motor” ca și produsele plătite pentru acestea.

Puteți obține mai mult dacă vă cumpărați o suită de securitate pe internet, dar ceea ce obțineți în versiunea gratuită este despicat pachetul cu un set de caracteristici mai mici. Nu vă așteptați să obțineți extrase, cum ar fi filtrarea spamului, firewall-uri îmbunătățite, controale pentru părinți, administratori de parole și suport pentru dispozitive mobile, deși unele dintre acestea pot fi gratuite.

Ofertele gratuite oferite de Avast, AVG, Avira, Bitdefender și Kaspersky oferă protecție antivirus și anti-malware de bază, oferindu-vă șanse bune de a vă menține PC-ul fără amenințări care vă pot pierde datele.

Deoarece testarea software-ului antivirus cu malware real necesită mult timp și efort, ca să nu mai vorbim de cunoștințe extrem de specializate, nu facem acest lucru pe noi înșine. În schimb, folosim cele mai recente rezultate din mai multe companii de testare independente, inclusiv SE Labs, AV-test.org și AV Comparatives.

Antivirusul gratuit este într-adevăr gratuit?

Da, este. Dar tu poți schimba ceva privacy. De exemplu, confidențialitatea AVG, care arată drepturile pe care le are asupra informațiilor voastre personale și non-personale atunci când descărcați și utilizați produsul gratuit. Acordați-i dreptul de a distribui unele dintre informațiile voastre (non-personale) unor terțe părți, printre care se numără și agenții de publicitate.

Cel mai bun este Bitdefender, care pretinde că nu împărtășește informații cu nimeni în afara propriei sale companii. Credem că este așa cum ar trebui să fie cu un produs de securitate, dar cel mai bine este să nu împărtășiți, informațiile, dacă nu doriți să primiți oferte relevante.

Funcționează software-ul antivirus gratuit?

Software-ul antivirus este proiectat pentru a preveni infectarea programelor de pe PC și laptop. Toate produsele gratuite de fac asta, dar nu toate sunt la fel de eficiente ca altele. Ca o sarcină secundară, totuși, produsele cu plată integrală ar trebui să reducă cantitatea de publicitate nedorită, de obicei oferă câteva alte caracteristici, așa cum am menționat mai sus.

Cel mai bun antivirus gratuit din 2019

Avast Free Antivirus
antivirus gratuit din 2018

Spre deosebire de unele firme, Avast nu-și ascunde oferta antivirus gratuită, astfel încât să nu o puteți găsi. Un buton mare de portocal pe pagina de pornire face ca această versiune să fie mai evidentă decât ofertele plătite, deci este un început bun.

Pe lângă protecția antivirus de bază, aceasta oferă protecție împotriva amenințărilor necunoscute și un manager de parole la îndemână, astfel încât să vă puteți conecta la site-urile din browser-ul vostru, amintit doar de o singură parolă.

Nu obțineți extensia browserului care avertizează asupra site-urilor false (cum ar fi băncile), nici un scut de confidențialitate sau filtrarea spamului. Acestea vin cu pachetul Avast pentru Internet Security, în timp ce Premier adaugă actualizarea automată a software-ului și un shredder de fișiere.

Vestea bună este că protecția antivirus Avast este solidă. În raportul AV-Test din decembrie 2017, a constatat că 100% din atacurile de zi au fost protejate , iar 100% malware-ul a fost detectat.

De asemenea, oferă performanțe și utilizabilități bune, potrivit celui mai recent raport AV-Test. Avast vă solicită să vă înscrieți pentru a primi oferte relevante, ceea ce ar putea convinge unele persoane să își asume opțiunea de a împărtăși datele în mod forțat. În ansamblu, atunci Avast este unul dintre cele mai bune pachete antivirus gratuite.

AVG Free Antivirus
avg antivirus gratuit

Am menționat deja politica controversată de confidențialitate la AVG mai sus, dar în ceea ce privește protecția oferită de pachetul antivirus gratuit, este încă decent, deși nu este în prezent cel mai bun.

AV-Test a constatat că a protejat și a detectat 100% din amenințări în raportul său din decembrie, iar performanța și utilitatea au fost la egalitate cu scorurile bune de la Avast.

În plus față de un motor AV, vă avertizează, de asemenea, despre legăturile web nesigure și puteți bloca atașamentele nesigure pe e-mail. Dacă politica de confidențialitate vă îngrijorează, citiți-o. Este vorba de limbajul englez și, așa cum am menționat mai sus, AVG nu împărtășește în prezent date cu companii din afară.

Bitdefender Antivirus Free Edition

bitdefender antivirus gratuit

Bitdefender are o reputație excelentă în lumea antivirus. Produsele sale sunt simple, robuste și fiabile. În timp ce suitele sale complete de produse pot deveni scumpe, versiunea sa gratuită este un pachet de bază foarte bun. Versiunea plătită a primit premiul Top Products de la AV-Test în luna decembrie, datorită excelenței detectării, protecției și performanței.

În ansamblu, Bitdefender este ușor de folosit, în general oferă o bună protecție pentru toate PC-urile .

Kaspersky Antivirus Free
kaspersky antivirus gratuit 2018

Kaspersky este un alt nume important în antivirus și a lansat recent o versiune gratuită pentru PC. Nu este o surpriză faptul că versiunea gratuită nu este pe deplin prezentată. Nu veți obține control parental, protecție pentru plată online sau funcționalitate VPN. Dar veți obține toate elementele esențiale pentru protecție, inclusiv fișiere, e-mail, antivirus web, actualizări automate, și multe altele.

Kaspersky are rezultate excelente în raportul AV-Test din decembrie, cu aproape 100% detectare și protecție, și scoruri excelente atât în performanță, cât și în utilizare.

Avira Free Antivirus
avira antivirus gratuit

Avira a trecut anterior lista noastră cu cele mai bune programe antivirus gratuite și este încă un concurent foarte puternic. Interfața este bine concepută și ușor de folosit și veți avea o bara de căutare SearchFree: un consultant de siguranță pentru site-uri și opțiunea de a bloca publicitatea online.

Examinările de fișiere pot fi programate și în mod implicit, există un set de scanare rapidă care se repetă la fiecare 168 de ore sau, așa cum numim noi tehnicienii, săptămânal.

AV-Test oferă rezultate excelente în cele mai recente teste și îi acordă un „produs de top”. Acesta a înregistrat 100% detectare și protecție în luna decembrie, deși mai puțin în noiembrie, ceea ce înseamnă că scorul său global de protecție este de 4,5, în comparație cu cele 5 marcate de Avast și AVG.

În cele din urmă, Avira face o treabă bună chiar și în comparație cu programele plătite pentru Internet Security.

Microsoft Windows Defender

Windows Defender este încorporat în Windows 10 și Windows 8, deci este probabil cea mai simplă opțiune pentru majoritatea oamenilor, deoarece este probabil deja în funcțiune, cu excepția cazului în care ați dezactivat sau ați instalat un alt program antivirus.

Cu Windows 7, veți obține Defender – Security Essentials, dar cu Windows 8 și 10 veți obține versiunea mai nouă care oferă protecție mai bună împotriva rootkiturilor și bootkit-urilor. Defender este un motor AV credibil și fiabil. OK, nu este cel mai bun acolo, dar cu siguranță își face treaba.

AV-Test a constatat că Windows Defender a detectat și a protejat aproape toate atacurile și a obținut rezultate bune pentru performanță.