Minecraft are viruși cum să eviți acest lucru

Minecraft are viruși, o mulțime de skinuri pe site-ul oficial Minecraft conține malware, potrivit lui Avast. Dar nu intrați în panica , vă explicăm ce este malware-ul Minecraft, cum să îl evitați și ce să faceți dacă aveți virusul.

Minecraft are viruși cum să eviți acest lucru.Un raport Avast susține că aproape 50.000 de computere au fost infectate cu malware în ultimele 30 de zile prin intermediul la skin-urile Minecraft infectate. Malware-ul se spune că ar fi un fișier PNG care este gata pentru fanii jocului să fie descarcat de pe site-ul oficial Minecraft. De asemenea, malware-ul poate provoca ștergerea hard disk-ului și distrugerea backup-urilor.

Minecraft are virusi

Minecraft are viruși

Potrivit datelor furnizate de Avast din ultimele 30 de zile, au existat aproape 50.000 de conturi Minecraft infectate cu programe malware care ar putea reformata hard-driverele potențial și ar putea șterge atât datele de rezervă, cât și programele de sistem.

Script-ul Powershell identificat de experții de la Avast se pare că a fost pus pe unele skinuri Minecraft. Scriptul este creat în același format de fișier PNG folosit pentru skin-urile Minecraft, ceea ce face dificilă identificarea pe suprafață a unor skin-uri potențial periculoase Minecraft.

Avast a recunoscut că codul rău intenționat este în mare măsură neimpresionant și poate fi găsit pe site-uri care oferă instrucțiuni privind crearea de viruși cu Windows Notepad. Simplitatea sugerează că nu este susținută de profesioniștii cibernetici , deși skin-urile sunt găzduite pe site-ul oficial Minecraft și, sunt încă disponibile pentru descărcare.

Mojang a confirmat că lucrează la remedierea problemei, deși nu se știe cât va dura.

Cum pot evita virusul Minecraft?

Lucrul cheie acum este evitarea malware-ului de reformatare la HDD, vestea bună este că nu ar trebui să fie prea greu. Cea mai ușoară modalitate de a evita malware-ul este pur și simplu să nu descarcați nimic de pe site-ul oficial Minecraft , în timp ce Mojang rezolvă problema și elimină orice fișiere infectate.

Dacă pur și simplu nu puteți aștepta, puteți încerca să evitați oricare dintre skin-urile pe care Avast le găsește ca fiind virus.

Ce ar trebui să fac dacă am descărcat malware de la Minecraft?

Dacă ați găsit mesaje neobișnuite în căsuța poștală Minecraft, în conformitate cu linia „You have maxed your internet usage for a lifetime„, sau primiți mesaje de eroare legate de formatarea discului, probabil că ați descărcat un skin Minecraft cu virus .

Nu vă panicați Avast recomandă scanarea calculatorului cu un antivirus gratuit (sau plătit), cum ar fi Bitdefender Total Security sau Avast Free Antivirus. Compania susține că majoritatea programelor antivirus ar trebui să poată identifica fișierul rău intenționat și să îl elimine.

Dacă calculatorul este complet infectat și fișierele de sistem au fost deja șterse, este posibil să fie necesar să reinstalați Windows-ul.