Site-uri de descărcat muzică gratis

Site-uri de descărcat muzică gratis. Căutați melodii pe care să le folosiți ca muzică de fundal pentru videoclipuri, dar nu doriți să aveți probleme cu drepturile de autor? Ei bine, trebuie să știți că sunteți în locul potrivit.

Site-uri de descărcat muzică gratis

În acest articol despre site-uri de descărcat muzică gratis, veți găsi o listă cu site-uri de unde puteți descărca muzică MP3 pe PC sau telefon. Puteți descărca melodii MP3 sau efecte sonore de diferite tipuri, bineînțeles toate acestea sunt distribuite sub licență Creative Commons.

Site-uri de descărcat muzică online gratis

Pe internet sunt foarte multe site-uri de descărcat muzică online gratis, eu vă voi prezenta câteva dintre cele mai bune. Pentru mai multe detalii, citiți în continuare acest articol.

Archive.org

Archive.org

Primul dintre site-urile de descărcat muzică gratis este Archive.org. Acesta este un site care permite accesul la conținut de diferite tipuri: cărți, filme, jocuri video, site-uri Internet și multe altele, inclusiv muzică, desigur. Secțiunea sa de muzică găzduiește mii de melodii și albume care nu mai sunt protejate de drepturile de autor, înregistrări radio vechi, înregistrări de concerte live și multe alte conținuturi interesante.

Pentru utilizarea acestui site în scopuri proprii, accesați secțiunea site-ului pentru muzică și alegeți una dintre categoriile din centrul paginii: Live Music Archive, Radio Programs, Community audio etc.

Dacă procedați așa cum v-am explicat, și nu găsiți nimic interesant, puteți să căutați muzică folosind filtrele din bara laterală din stânga. De asemenea, puteți efectua o căutare directă tastând cuvântul cheie în caseta de căutare pe care o găsiți în partea din dreapta sus.

Când găsiți o melodie care vă place, dați click pe titlul melodiei și redați melodia în previzualizarea din browser, apăsând butonul Play atașat playerului care apare. Dacă conținutul ales vă convinge, începeți descărcarea selectând unul dintre formatele de fișiere listate în bara laterală din dreapta. Cu toate acestea, rețineți că nu toate fișierele audio pot fi descărcate, unele dintre ele sunt disponibile doar pentru streaming.

Jamendo

Jamendo

Jamendo este un site foarte cunoscut pentru lumea muzicii online, găzduiește muzica artiștilor și formațiilor din toată lumea care caută o modalitate de a face cunoscută muzica lor. Toate melodiile disponibile pe Jamendo pot fi ascultate și descărcate gratuit, dar unele dintre ele, cele distribuite sub licența Creative Commons, pot fi refolosite în proiecte personale.

Pentru a utiliza site-ul Jamendo, accesați pagina de pornire a site-ului și faceți click pe butonul Start. În noua pagină care se deschide, faceți click pe butonul Log in situat în partea dreaptă sus, apoi înregistrați-vă pe site cu adresa voastră de e-mail sau conectați-vă cu contul de Facebook sau Google.

După ce vă conectați, veți vedea pagina principală a serviciului, cu cele mai reușite conținuturi muzicale și cele aflate în evidență. Totuși, dacă doriți, puteți căuta alte melodii disponibile pe Jamendo pe baza genului lor muzical, făcând click pe meniul derulant All Genres din partea de sus și selectând un gen dintre cele enumerate.

De asemenea, puteți filtra conținutul în mod diferit, alegând opțiunea pe care o preferați din meniul derulant Best of. Alternativ, puteți căuta conținut direct, tastând cuvântul cheie în câmpul Search music din partea de sus.

Pentru a vedea lista completă a tuturor melodiilor și albumelor, faceți click pe elementul Discover din bara laterală din stânga, selectați fila Communities și faceți click pe genul care vă interesează. Apoi, selectați fila Songs pentru a vizualiza lista melodiilor disponibile, fila Album pentru lista de albume sau cea pentru Artists pentru a accesa lista cântăreților și formațiilor.

Când găsiți muzica care vă place, dați click pe butonul Play și dacă doriți s-o descărcați, faceți click mai întâi pe săgeata de lângă titlul său și apoi dați click pe butonul Download MP3.

Rețineți că, dacă trebuie să refolosiți melodiile în proiecte comerciale, puteți utiliza serviciul Jamendo Licensing care vă permite să accesați un catalog de melodii și coloane sonore de tot felul. De asemenea, Jamendo este disponibil ca aplicație pentru telefoane Android și iOS.

Free Music Archive

Free Music Archive

Printre site-urile de descărcat muzică gratis se numără și Free Music Archive, care, așa cum sugerează și numele, găzduiește mii de melodii care pot fi descărcate gratuit de pe Internet deoarece nu mai sunt protejate prin drepturi de autor. Având în vedere acest lucru, poate fi considerat unul dintre cele mai bune site-uri pentru a descărca muzică fără drepturi de autor.

Pentru a vizualiza conținutul disponibil pe acest site, accesați pagina principală a site-ului și faceți click pe butonul Search FMA situat în partea dreaptă sus, apoi dați click pe meniul Genres din partea de sus a ecranului și selectați genul de muzică care vă interesează, astfel încât să puteți vizualiza toate melodiile de acel gen.

Alternativ, puteți vizualiza conținutul muzical disponibil pe baza succesului obținut. Pentru acest lucru dați click pe meniul Charts prezent în partea de sus și apoi selectați clasamentul săptămânal, lunar sau general. De asemenea, puteți căuta după cuvinte cheie, tastând cuvântul cheie în caseta de căutare, pentru a începe căutarea și folosiți filtrele din partea de sus a paginii pentru a filtra afișarea rezultatelor.

Când găsiți o melodie care vă place, dați click pe butonul Play ca s-o ascultați. Dacă melodia vă place și doriți s-o descărcați, dați click pe săgeata din dreapta și pe link-ul I understand and agree.

ccMixter

ccMixter

Dacă trebuie să căutați muzică de utilizat pentru diverse proiecte și dacă vă plac remixurile, site-ul ccMixter ar trebui să fie perfect pentru voi. După cum sugerează și numele, este un site care promovează muzica remixată și oferă conținut muzical sub licență Creative Commons.

Deci, accesați pagina de pornire și faceți click pe tag seach din partea de sus, pentru a filtra conținutul disponibil pe baza etichetelor cu care au fost marcate melodiile, bifați casetele referitoare la genuri, instrumente și stilurile de interes pe care le găsiți în casetele din partea de sus. Dacă doriți puteți filtra conținutul făcând click pe butonul filters.

De asemenea, puteți să vizualizați numai conținutul audio conceput special pentru producții video, jocuri video și pentru utilizare comercială gratuită, dați click pe butonul featured aflat în partea dreaptă sus și selectați opțiunea care vă interesează din meniul care apare. Puteți căuta după cuvinte cheie folosind caseta de căutare din partea de sus a paginii.

Când vedeți lista fișierelor audio, căutați în listă o melodie și faceți click pe butonul Play. Dacă doriți s-o descărcați pe calculator dați click pe butonul Download.

SoundCloud

SoundCloud

SoundCloud este o platformă muzicală prin care muzicieni și cei mai buni DJ din toată lumea își împărtășesc muzica online. Pe această platformă muzicală este posibil să găsiți producții originale și remixuri ale multor melodii celebre, dar, din păcate, nu toate sunt disponibile pentru download, unele pot fi ascultate doar în streaming.

Acestea fiind spuse, pentru a descărca muzică de pe această platformă dați click pe acest link. Pe pagina principala dați click pe butonul Explore trending playlists din partea de jos. Alternativ, puteți să căutați muzică tastând cuvântul cheie în caseta de căutare.

Când găsiți o melodie care vă place, dați click pe titlul ei și apoi dați click pe butonul Play ca să ascultați melodia. Dacă vă place și doriți s-o descărcați, dați click pe săgeata care apare în dreapta. Rețineți că melodiile sunt aproape întotdeauna descărcate de pe site-uri din afara SoundCloud, așa că nu vă speriați dacă sunteți redirecționați automat în altă parte.

De asemenea, SoundCloud este disponibil și ca aplicație pentru dispozitive mobile Android și iOS.

Alte site-uri de descărcat muzică gratis MP3

Incompetech

Site-urile menționate mai sus nu v-au convins pe deplin și căutați alte site-uri de descărcat muzică gratis MP3? Ei bine, mai jos veți găsi alte site-uri unde puteți căuta și descărca muzică MP3.

  • NoiseTrade – acesta este un portal care găzduiește foarte multe melodii realizate de artiști independenți și formații care caută vizibilitate. Conținutul disponibil este de înaltă calitate și, din acest motiv, este considerat unul dintre cele mai bune site-uri pentru download muzică gratis pe PC.
  • Incompetech – site care oferă melodii MP3 fără drepturi de autor care pot fi ascultate, descărcate și reutilizate gratuit în alte proiecte.
  • Musopen – este un site care oferă muzică cu drepturi de autor expirate. Puteți căuta melodii noi după compozitor, interpret sau instrument. Este ideal mai ales pentru muzica clasică.
  • Zedge – este unul dintre cele mai renumite site-uri pentru personalizarea telefoanelor mobile (tonuri de apel etc).
  • Audiko – este un alt site web care vă permite să descărcați tonuri de apel pentru telefon.

Site-uri de muzică în streaming

Casti pentru muzica

Vă întrebați ce legătură au site-urile de muzică în streaming într-un articol dedicat pentru site-uri de descărcat muzică gratis? Ei bine, majoritatea acestor servicii, permit utilizatorilor să descarce melodii, albume și playlist-uri, pentru a oferi posibilitatea de a reda conținutul chiar și fără o conexiune la Internet.

Singurul lucru care trebuie luat în considerare este că funcția pentru download muzică offline este rezervată utilizatorilor care au un abonament la plată, dar, majoritatea serviciilor pot fi testate gratuit pentru o perioadă de timp.

Acestea fiind spuse, dacă doriți să aflați mai multe detalii, mai jos veți găsi cele mai bune servicii de streaming de muzică disponibile în prezent.

  • Spotify – a fost unul dintre primele servicii de streaming de muzică și până în prezent continuă să fie unul dintre cele mai utilizate și apreciate servicii de acest tip. Este disponibil din browser, ca client pentru Windows și macOS, ca aplicație pentru Android și iOS și pe multe alte dispozitive, cum ar fi consolele PlayStation și Amazon Echo.
  • Apple Music – după cum puteți ghici, este serviciul de streaming de muzică Apple. Are o bază de date extrem de mare și actualizată constant și include iCloud Music Library, care vă permite să încărcați melodiile preferate în cloud și să sincronizați toate dispozitivele (chiar și cele care nu fac parte din catalogul de servicii).
  • Amazon Music – este serviciul de streaming de muzică Amazon cu un catalog de peste 70 de milioane de melodii. Poate fi utilizat prin intermediul browserului, pentru Windows și macOS, prin aplicația pentru Android și iOS și  Amazon Echo.
  • YouTube Music – acesta este serviciul oficial de streaming de muzică YouTube. Poate fi folosit gratuit, dar pentru a asculta muzica offline, pentru a elimina reclamele și pentru a accesa alte funcții suplimentare, trebuie să faceți un abonament.