Programe pentru jocuri Windows 10

Programe pentru jocuri Windows 10. Lumea jocurilor pe calculator este atât de vastă încât unii utilizatori nu mai pot urmări toate magazinele digitale importante din care pot fi descărcate jocuri. În acest articol despre, programe pentru jocuri Windows 10, vă voi prezenta cele mai populare programe pentru jocuri pe calculator (magazine virtuale) de unde puteți descărca și instala jocurile preferate.

Programe pentru jocuri Windows 10

Dacă sunteți în căutarea unor programe pentru a descărca jocuri pe un PC care rulează Windows 10 sau o altă versiune de Windows, cu siguranță mai jos veți găsi programele de care aveți nevoie. De fapt, vă voi prezenta clienții referitori la cele mai cunoscute magazine de jocuri video digitale pentru calculator. În caz că nu știați, acestea sunt programe care vă permit să gestionați jocurile aflate în posesia voastră, începând cu achiziționarea și ajungând la descărcare și instalare.

Steam

Steam programe pentru jocuri Windows 10

Steam este cel mai popular magazin online de jocuri video. Dacă cereți sfaturi unui gamer cu experiență despre unde să găsiți jocuri pentru calculator, probabil că vă va îndruma către magazinul digital deținut de Valve (programul din spatele jocurilor video interesante precum Half-Life, DOTA 2 și Counter-Strike: Global Offensive etc).

Pe de altă parte, Steam este considerată cea mai bună platformă în ceea ce privește lumea jocurilor pe calculator. Ca să fie clar, această platformă există din 2003, anul în care cei care astăzi reprezintă celelalte mari magazine digitale nu erau nici măcar în curs de dezvoltare (bine, Battle.net a fost inventat în 1996, dar înțelegeți ideea). În orice caz, Steam vă permite să achiziționați, să descărcați și să instalați rapid toate jocurile de ultimă generație.

În general cei care publică jocuri video, nu ratează ocazia de a lansa un joc pe Steam dacă intenționează să lanseze o versiune pentru calculator. Desigur, în unele cazuri intră în joc oferte exclusive cu alte magazine, dar, în general, nu vă faceți griji deoarece Steam este bine aprovizionat în ceea ce privește catalogul de jocuri vechi sau noi. În ceea ce privește clientul, acesta din urmă este foarte simplu de utilizat și este compatibil atât cu Windows, macOS și Linux. Acest lucru, desigur, nu înseamnă că un joc conceput pentru Windows poate rula și pe alte sisteme de operare, sau invers. Pentru download programul dați click aici, dacă nu știți cum să creați un cont Steam, citiți articolul descarcă Steam pentru jocuri pe PC.

Principalele secțiuni sunt prezente în partea de sus: Magazin, Bibliotecă și Comunitate. Prima secțiune vă permite să căutați și să achiziționați jocuri, a doua vă permite să gestionați jocurile disponibile (să le rulați, instalați și așa mai departe), iar a treia secțiune vă permite să accesați conținut creat de pasionați. În rest, în partea de jos există opțiunea Descărcare pentru a monitoriza starea instalațiilor, în timp ce în dreapta este opțiunea Prieteni și chat, care vă permite să contactați rapid alte persoane.

Epic Games Launcher

Epic Games Launcher programe pentru Windows 10

Principalul rival al platformei Steam este probabil Epic Games Store, un magazin care de-a lungul timpului a reușit să-și creeze un spațiu excelent și datorită inițiativelor sale promoționale continue. Programul pentru Windows PC și Mac se numește Epic Games Launcher și vă permite să gestionați tot ce are legătură cu magazinul Epic Games. În caz că nu știți, aceasta este compania care a dezvoltat jocuri video precum Fortnite, Gears of War și Unreal Engine.

Pentru download Epic Games Launcher dați click aici, sau puteți citi articolul despre cum se descarcă Epic Games pe PC sau laptop, în acest articol mă voi concentra pe principalele posibilități oferite de program/client. Ei bine, interfața principală este foarte simplă, în stânga sunt principalele categorii. Mă refer la Home, Store și Library. Secțiunea Store vă permite să găsiți și să achiziționați rapid principalele jocuri video, în timp ce secțiunea Library vă permite să accesați jocurile pe care le aveți deja la dispoziție (și sunt prin urmare conectate cu contul vostru Epic Games).

În schimb, puteți urmări progresul instalărilor folosind opțiunea Download, aflată în stânga jos. De asemenea, puteți da click pe pictograma Friends care se află în meniul din partea din stânga pentru a accesa opțiunile care vă permit să intrați în contact cu prietenii. Pe scurt, utilizarea de bază a programului este deosebit de simplă, prin urmare, nu ar trebui să aveți probleme cu utilizarea programului Epic Games Launcher. În orice caz, unul dintre motivele pentru care ați putea dori să optați pentru această platformă este secțiunea Free Games pe care o găsiți în fila Store, care este actualizată des și vă permite să creați o bibliotecă digitală, totul gratuit.

Origin

Origin program pentru jocurile pe PC

Dacă sunteți un fan al jocurilor Electronic Arts (compania care a dezvoltat jocurile precum FIFA și Battlefield), atunci programul Origin este pentru voi. Acesta este magazinul digital oficial al companiei și vă permite să accesați practic toate jocurile EA, fie că căutați unul dintre jocurile Apex Legends, Need for Speed, The Sims sau Mass Effect, acestea sunt doar câteva exemple.

Interfața programului pentru calculator are secțiunile principale în stânga. Acestea vă permit să accesați rapid magazinul, concentrându-vă în funcție de nevoi pe oferte și jocuri disponibile în general, sau puteți accesa biblioteca cu jocuri. Aceasta din urmă reprezintă locul virtual unde puteți găsi toate jocurile asociate contului vostru, adică cele pe care le-ați achiziționat folosind Origin. De acolo, desigur, puteți gestiona și instalarea și descărcarea jocurilor.

Alte programe pentru jocuri Windows 10

Battle net client pentru programele pentru jocurile Windows 10

Desigur, sunt și alte programe pentru jocuri Windows 10, nu doar programele menționate mai sus. Puteți folosi alți clienți pentru calculator care vă permit să descărcați jocuri video. Mai jos veți găsi o listă de unde puteți alege.

  • Battle.net: acesta este programul dedicat magazinului digital Blizzard, compania de gaming care de-a lungul anilor a dat viață unor jocuri precum Diablo, World of Warcraft și Overwatch, acestea sunt doar câteva exemple. Battle.net este magazinul care găzduiește binecunoscutul joc Call of Duty: Warzone.
  • GOG Galaxy 2.0: acesta este clientul dedicat GOG. În caz că nu știți, acesta reprezintă magazinul digital CD Projekt, cum ar fi de exemplu, Cyberpunk 2077 și seria de jocuri video The Witcher.
  • Amazon Games: dacă răscumpărați adesea recompensele oferite de Prime Gaming (fost Twitch Prime), incluse în abonamentul de la Amazon Prime, folosirea acestui program vă poate permite să descărcați rapid jocurile.
  • Ubisoft Connect (cunoscut anterior ca Uplay): de la Ubisoft Connect puteți descărca un program special pentru a accesa magazinul oficial Ubisoft. Aceasta este compania din spatele seriei Assassin’s Creed, dar și alte jocuri importante.

În plus, există și servicii de jocuri în cloud, cum ar fi PlayStation Now și GeForce Now, o altă lume în care poate doriți să intrați. Pe scurt, cert este că gamerii pasionați de jocurile pe PC au de unde alege în ceea ce privește jocurile video. În rest, trebuie să știți că eu v-am explicat în mare ceea ce este oferit de principalii clienți pentru jocurile video pe PC, deoarece scopul acestui articol este să vă prezint cele mai bune programe pentru jocuri Windows 10, Windows 7 sau o altă versiune de Windows pe care o utilizați pe PC sau laptop.