Programe pentru desen tehnic

Programe pentru desen tehnic. Faceți primii pași în lumea desenului tehnic și doriți câteva sfaturi cu privire la programele de utilizat pe PC? Ei bine, în acest articol vă voi prezenta cele mai bune programe pentru desen tehnic pe care le puteți descărca gratuit (cel puțin în versiunea lor de bază).

Programe pentru desen tehnic

După cum bine știți, AutoCAD este cel mai cunoscut soft din această categorie, dar există și alte programe pentru desen tehnic, unele sunt gratuite iar alte la plată și sunt disponibile pentru Windows, macOS și Linux. Cu toate acestea, care este cel mai bun program de desen tehnic gratuit, depinde de voi, în funcție de nevoile și preferințele voastre.

Program pentru desen tehnic gratuit

Mai jos veți găsi programele care, în opinia mea, sunt cele mai bune programe pentru desen tehnic gratuit. Deci, dacă doriți să aflați care sunt cele mai bune programe din această categorie, citiți în continuare acest articol.

LibreCAD

LibreCAD

LibreCAD este un program pentru realizarea de proiecte 2D, integrând instrumente complete pentru realizarea oricărei lucrări. Una dintre cele mai bune alternative la AutoCAD. În prezent, nu oferă multe caracteristici și lipsește funcția 3D, în orice caz datorită interfeței sale simple de utilizare este un program destul de bun pentru cei care caută un program pentru desen tehnic.

Programul LibreCAD poate fi utilizat pe Windows, macOS și Linux și este gratis. Pentru download programul pe calculator, dați click aici.

FreeCAD

Program pentru desen in 3D

Datorită potențialului său și capacității de extindere cu extensii, FreeCAD reușește să fie programul excelent pentru studenți și profesioniști, în special pentru cei care doresc să creeze desene tehnice 2D și 3D pe calculator fără să plătească nimic.

Printre funcțiile principale ale programului veți găsi suport pentru multe formate de fișiere (de exemplu, STEP, IGES, OBJ, DXF, SVG sau U3D), acces complet pentru Python și capacitatea de a efectua operațiuni complexe cu grafică 3D.

Programul FreeCAD este compatibil cu Windows, MacOS și Linux și este gratuit. Pentru download programul pe calculator, dați click aici.

BRL-CAD

BRL-CAD

BRL-CAD este un program gratuit pentru desene tehnice și modelare geometrică care include analize geometrice și diverse instrumente pentru funcții geometrice și prelucrarea imaginilor.

Programul nu este ușor de utilizat (chiar dacă interfața sa este în limba engleză), dar dacă studiați bine funcțiile și structura programului, cu siguranță o să învățați să îl utilizați mai bine. De asemenea, acest program poate fi util pentru profesioniștii și studenții care au nevoie de un program pentru desen tehnic gratuit.

Programul BRL-CAD poate fi utilizat pe Windows, MacOS și Linux și este gratis. Pentru download programul pe calculator, dați click aici.

OpenSCAD

OpenSCAD

OpenSCAD este un alt program pentru desen tehnic pe care ar trebui să îl încercați. Cu siguranță nu se numără printre cele mai intuitive programe de acest tip, dar include multe caracteristici care îl fac un program destul de bun. Mai precis, OpenSCAD este un program 3D care citește scripturi care descriu obiectele care trebuie redate în 3D. Cu alte cuvinte, nu este un modelator interactiv (pentru utilizare, necesită cunoștințe destul de avansate).

Programul OpenSCAD poate fi folosit pe Windows, MacOS și Linux și este gratis. Pentru download programul pe calculator, dați click aici.

Kicad

Kicad

Kicad este un soft de proiectare pentru desenarea circuitelor imprimate (PCB). De asemenea, programul dispune de un vizualizator 3D foarte util, care poate fi folosit pentru a verifica desenele. Programul vă permite să rotiți în timp ce desenați și să vă deplasați în diferite scheme pentru a analiza toate detaliile. De asemenea, sunt disponibile diverse opțiuni de redare.

Programul Kicad poate fi utilizat pe Windows, MacOS și Linux și este gratis. Pentru download programul pe calculator, dați click aici.

Alte programe pentru desen tehnic

Programele din lista de mai sus nu v-au convins pe deplin și căutați alte programe pentru desen tehnic? Ei bine, mai jos veți găsi alte programe pe care le puteți descărca și testa gratuit.

AutoCAD

AutoCAD

Dacă vorbim despre programe pentru desen tehnic, AutoCAD este cel mai cunoscut și folosit soft din lume pentru desen tehnic. Programul include toate funcțiile posibile pentru desenul 2D și 3D. Nu este cel mai simplu program din această categorie, dar când vine vorba de proiectarea caselor, clădirilor etc, este nr 1. AutoCAD este cel mai bun program care, cu siguranță este foarte mult utilizat de către ingineri și arhitecți.

AutoCAD este compatibil cu sistemul de operare Windows și cu macOS (programul nu este gratuit). De asemenea, este disponibilă și o versiune de încercare gratuită care vă permite să testați toate funcțiile sale fără limite pentru o perioadă de 30 de zile, după care trebuie să aveți o licență. Pentru download AutoCAD gratis pe PC sau telefon, dați click aici.

Sketchup

Sketchup

Sketchup este binecunoscutul soft pentru desen tehnic și modelare 3D creat de Google. Programul vă permite să creați desene în două și trei dimensiuni, concentrându-vă în principal pe case și clădiri. Datorită tutorialelor din program, chiar și utilizatorii începători care trebuie să se ocupe de desene tehnice pot învăța cum să-l folosească.

Programul poate fi utilizat pe Windows și macOS și este disponibil în două versiuni, una gratuită și una la plată, care vă permite să modelați clădiri 3D mult mai bine, să faceți combinația fotografică a diferitelor modele și multe altele. Pentru download programul pe calculator, dați click aici.

CadSoft ExpressView

CadSoft ExpressView

CadSoft ExpressView este un soft cu ajutorul căruia este posibil să creați modele 3D de case. Acest program este soluția ideală pentru arhitecții care trebuie să proiecteze case, profesioniștii care trebuie să renoveze interiorul unei case, sau pentru cei care nu doresc să dea banii pe programe mai complexe.

Programul este compatibil doar cu sistemul de operare Windows și este disponibil gratuit, da și în versiuni la plată. Pentru download programul pe calculator, dați click aici.

HouseCAD

Program pentru desen tehnic gratuit

HouseCAD este un program pentru proiectarea și amenajarea caselor într-un mod simplu și rapid. Programul are o interfață clară și intuitivă și vă permite să creați planuri și proiecte destul de detaliate. Casele proiectate pot fi apoi vizualizate în 3D sau exportate în alte programe CAD și este posibil să importați alte proiecte în proiectele la care lucrați.

Programul este compatibil doar cu Windows, și este la plată, dar este disponibil și într-o versiune de încercare gratuită care vă permite să testați programul timp de 7 zile. Pentru download HouseCAD pe calculator, dați click aici. Pentru funcționarea programului trebuie să aveți, .Net Framework 3.5 și DirectX 9.0 instalat pe calculator.

3DCrafter

Programe pentru desen tehnic

3DCrafter este un soft de modelare și animație 3D în timp real cu ajutorul căruia este posibil să creați desene complexe, profitând de instrumentele incluse, care fac posibilă efectuarea oricărui tip de proiect. Programul 3DCrafter poate fi folosit numai pe Windows și este disponibil gratuit, dar și în două versiuni la plată. Pentru download, dați click aici.