Programe gratuite de partiționare HDD pentru Windows și Mac

Programe gratuite de partiționare HDD (hard disk) există atât pentru Windows cât și pentru Mac, atât gratuite cât și la plată. Ele sunt, de asemenea, destul de simple de utilizat (cel puțin în cele mai multe cazuri) și, desigur, capabile să se descurce perfect în scopul pentru care sunt create. Din lista de mai jos puteți alege ce program de partiționare ar fi potrivit pentru voi și treceți la partiționarea hard disk-ului.

Programe gratuite de partiționare HDD pentru Windows și Mac

Paragon Partition Manager Basic (Windows)

Programe gratuite de partiționare HDD Paragon Partition Manager Basic

Primul dintre programele de partiționare hard disk este Paragon Partition Manager Basic. După cum sugerează și numele, aceasta este versiunea gratuită a soluțiilor de partiționare profesionale oferite de Paragon, una dintre cele mai importante companii din acest sector.

Prin interfața sa simplă, programul vă permite să creați noi partiții din spațiul nealocat, să formatați partițiile existente și să gestionați spațiul dintre diferite volume, sau extinderea partițiilor.

Pentru download acest program de partiționare HDD, accesați mai întâi site-ul de internet al programului și dați click pe butonul Download apoi pe link-ul cu versiunea de Windows utilizată pe calculator (o găsiți în secțiunea Resources).

EaseUS Partition Master Free (Windows)

EaseUS Partition Master Free

EaseUS Partition Master Free este unul dintre cele mai bune programe pentru partiționarea hard disk-urilor. Acesta include toate funcțiile de care aveți nevoie, de fapt, programul vă permite să gestionați partițiile, creând altele noi, ștergând sau extinzând  cele existente.

Lipsesc cele mai avansate caracteristici disponibile în versiunea premium, dar pentru o utilizare standard este mai mult decât bun. Programul este compatibil cu toate versiunile  de Windows.

Pentru download acest program de partiționare pe calculatorul vostru, accesați site-ul web al programului și faceți click pe butonul Download Now, care este în partea de sus pe pagină. Apoi tastați adresa voastră de e-mail în câmpul corespunzător pe care îl vedeți pe ecran, și dați click pe butonul Try Partition Master Free și apoi click pe link-ul Download.

Wondershare Disk Manager (Windows)

Programe gratuite de partiționare HDD Wondershare Disk Manager

Wondershare Disk Manager este un alt program foarte popular pentru Windows pentru partiționarea hard disk-urilor. Programul oferă o serie de proceduri ghidate datorită cărora chiar și cei mai puțin experimentați pot gestiona cel mai bine hard disk-ul din calculator sau laptop.

Printre caracteristicile sale principale se numără posibilitatea de a crea, redimensiona, șterge, copia și chiar recupera partiții, se poate schimba numele și literele volumelor și multe altele. Rețineți că pentru a utiliza programul pe o perioadă nelimitată, este necesar să solicitați un cod de activare. Cu toate acestea, deoarece dezvoltarea a fost întreruptă, Wondershare Disk Manager poate fi utilizat numai într-o versiune de încercare.

Pentru download, accesați site-ul programului și faceți click pe butonul Download Free, care este în partea dreaptă sus, pentru a începe imediat să îl descărcați pe calculator.

MiniTool Partition Wizard Free (Windows)

Programe gratuite de partiționare HDD MiniTool Partition Wizard Free

Deși nu este la fel de bine cunoscut ca alte programe similare, MiniTool Partition Wizard Free ar fi, fără îndoială, unul dintre cele mai bune programe pentru partiționarea hard disk-urilor.

Dispune de o gamă foarte largă de funcții, inclusiv gestionarea partițiilor standard (crearea, ștergerea, redimensionarea, etc) și suport avansat pentru sistemul de fișiere Linux EXT3 / EXT4, alinierea partițiilor, gestionarea dinamică a discurilor, ștergerea și posibilitatea de a funcționa cu partiții mari FAT32 de până la 2TB. Programul este compatibil cu toate versiunile de Windows.

Pentru download programul pe calculator, accesați site-ul web al programului, și faceți click pe Home Users din stânga apoi pe butonul MiniTool Partition Wizard Free și apoi dați click pe butonul Download de pe noua pagină care se deschide.

DiskGenius (Windows)

Programe gratuite de partiționare HDD DiskGenius

DiskGenius este un program foarte bun pentru gestionarea partițiilor, programul vă permite să efectuați toate acțiunile standard (crearea de partiții noi, ștergerea partițiilor, redimensionarea partițiilor etc)  de asemenea, include un set foarte util de operații de recuperare și întreținerea hard disk-urilor.

Programul vă permite să recuperați fișierele și partițiile șterse, să clonați partițiile și multe altele. Versiunea gratuită include mai puține caracteristici decât versiunea la plată, dar este foarte bogat în caracteristici interesante. Din păcate, programul este compatibil doar cu Windows.

Pentru download, accesați mai întâi site-ul web al programului și faceți click pe butonul Download pentru a descărca programul pe calculator.

Paragon Hard Disk Manager (Mac)

Programe gratuite de partiționare HDD Paragon Hard Disk Manager

Dacă aveți un Mac, printre cele mai bune programe pentru partiționarea hard disk-urilor este Paragon Hard Disk Manager. Programul este la plată, dar poate fi folosit într-o versiune gratuită de încercare care funcționează fără restricții timp de 10 zile.

Acesta permite gestionarea avansată a discurilor și a unităților SSD oferind astfel posibilitatea de partiționare, reparații de boot, copiere de fișiere și multe altele.

Pentru download acest program, accesați acest link și faceți click pe butonul Download care este în partea dreaptă pe pagină, apoi dați click din nou pe butonul Download din partea de jos a paginii pentru a începe descărcarea pe calculator.

Nu doriți să instalați programe pe calculator sau laptop pentru partiționarea hard disk-ului? Ei bine, pentru mai multe detalii despre cum puteți face acest lucru găsiți într-un articol dedicat acestui subiect. Partiționare hard disk în Windows 10.

Comments 1

  • Cel mai simplu program pentru partitionarea hard diskul-ului este paragon partition manager, am reusit sa fac 3 partitii cu el. Hardisk-ul din laptop este de 500 GB si nu a ingreunat sistemul, mai greu a fost la stergerea unei partitii dar am reusit din Windows.