Programe gratuite de partiționare HDD pentru Windows și Mac

Programe gratuite de partiționare HDD există atât pentru Windows cât și pentru Mac, atât gratuite cât și la plată. Ele sunt, de asemenea, destul de simple de utilizat (cel puțin în cele mai multe cazuri) și, desigur, capabile să se descurce perfect în scopul pentru care sunt create. Din lista de mai jos puteți alege ce program de partiționare ar fi potrivit pentru voi și treceți la treabă.

Programe gratuite de partiționare HDD pentru Windows și Mac

Paragon Partition Manager Basic (Windows)

Programe gratuite de partiționare HDD Paragon Partition Manager Basic

Primul dintre programele de partiționare pentru hard disk este Paragon Partition Manager Basic. După cum sugerează și numele, aceasta este versiunea gratuită a soluțiilor de partiționare profesionale oferite de Paragon, una dintre cele mai importante companii din acest sector.

Prin interfața sa clară și simplă, software-ul vă permite să creați noi partiții din spațiul nealocat, să formatați partițiile existente și să gestionați spațiul dintre diferite volume sau extinderea partițiilor.

Pentru a descărca pe PC acest program de partiționare HDD, conectați-vă mai întâi la site-ul de internet al programului și apoi apăsați butonul Download și apoi linkul legat de versiunea de Windows utilizată pe computer pe care o găsiți în secțiunea Resources.

EaseUS Partition Master Free (Windows)

Programe gratuite de partiționare HDD EaseUS Partition Master Free

EaseUS Partition Master Free este unul dintre cele mai bune programe pentru partiționarea hard disk-urilor. Acesta include toate funcțiile pe care le-ați aștepta de la un software similar și, de fapt, vă permite să gestionați partițiile la 360 de grade, creând altele noi, ștergând sau extinzând cele existente.

Lipsesc cele mai avansate caracteristici disponibile în versiunea premium, dar pentru o utilizare standard este mai mult decât bun. Programul este compatibil cu toate versiunile importante de Windows.

Pentru a descărca acest program de partiționare pe computerul vostru, conectați-vă la site-ul web al software-ului și faceți clic pe butonul Download Now, care este în partea de sus. Apoi tastați adresa voastră de e-mail în câmpul corespunzător pe care îl vedeți pe ecran, apoi apăsați butonul Try Partition Master Free și apoi pe link-ul Download.

Wondershare Disk Manager (Windows)

Programe gratuite de partiționare HDD Wondershare Disk Manager

Wondershare Disk Manager este un alt program foarte popular pentru Windows pentru partiții de hard disk. Oferă o serie de proceduri ghidate datorită cărora chiar și cei mai puțin experimentați pot gestiona cel mai bine hard diskul PC-ului lor.

Printre caracteristicile sale principale se numără posibilitatea de a crea, redimensiona, șterge, copia și chiar recupera partiții, schimba numele și literele volumelor, setează partiții active și multe altele. Rețineți că pentru a utiliza software-ul pe o perioadă nelimitată, este necesar să solicitați un cod de activare special. Cu toate acestea, deoarece dezvoltarea a fost întreruptă, Wondershare Disk Manager poate fi utilizat numai într-o versiune de încercare.

Pentru utilizare, conectați-vă la site-ul programului și faceți clic pe butonul Provalo gratis, care este în partea dreaptă sus, pentru a începe imediat să îl descărcați pe computer (pagina de internet este în limba italiană dar programul nu).

MiniTool Partition Wizard Free (Windows)

Programe gratuite de partiționare HDD MiniTool Partition Wizard Free

Deși nu este la fel de bine cunoscut ca alte programe similare, MiniTool Partition Wizard Free ar fi, fără îndoială, unul dintre cele mai bune programe pentru partiționarea hard disk-urilor .

Dispune de o gamă foarte largă de funcții, inclusiv gestionarea partițiilor standard (crearea, ștergerea, redimensionarea, etc.), suport avansat pentru sistemul de fișiere Linux EXT3 / EXT4, alinierea partițiilor, gestionarea dinamică a discurilor, ștergerea și posibilitatea de a funcționa cu partiții mari FAT32 de până la 2TB. Este compatibil cu toate versiunile importante de Windows.

Pentru a descărca programul pe PC, mergeți la site-ul web al programului, și faceți clic pe Home Users din stânga apoi pe butonul MiniTool Partition Wizard Free și apoi apăsați butonul Download de pe noua pagină care se deschide.

DiskGenius (Windows)

Programe gratuite de partiționare HDD DiskGenius

DiskGenius este o soluție completă de gestionare a partițiilor, care vă permite să efectuați toate acțiunile standard pentru acest tip de software (crearea de partiții noi, ștergerea partițiilor, redimensionarea partițiilor etc.) plus un set foarte util de operații de recuperare și întreținerea hard disk-urilor.

Acesta vă permite să recuperați fișierele șterse și partițiile șterse, să clonați partițiile și multe altele. Versiunea gratuită include mai puține caracteristici decât versiunea plătită, dar este foarte bogat în caracteristici interesante. Este doar pentru Windows.

Pentru a folosi programul, conectați-vă mai întâi la site-ul web al programului și faceți clic pe butonul Download pentru a descărca software-ul pe PC.

Paragon Hard Disk Manager (Mac)

Programe gratuite de partiționare HDD Paragon Hard Disk Manager

Dacă aveți un Mac, printre cele mai bune programe pentru partiționarea hard disk-urilor este Paragon Hard Disk Manager. Este la plată, dar poate fi folosit într-o versiune gratuită de încercare care funcționează fără restricții timp de 10 zile.

Acesta permite gestionarea avansată a discurilor și a unităților SSD oferind astfel posibilitatea de partiționare, reparații de boot, copiere de fișiere și imagini, instantanee și multe altele.

Pentru a folosi programul, conectați-vă la site-ul Web și faceți clic pe Download care este în partea dreaptă și apoi din nou pe butonul Download din partea de jos a paginii pentru a începe descărcarea de pe computer.

Pentru a partiționa un hard disk cu Windows 10 și fără programe avem un articol aici. Partiționare hard disk cu Windows 10 .